![]() |
Re: Odabir slu?alica za monitoring
Ako ti trebaju slusalice za miks mislim da ti je najbolji izbor akg k240. DT 770 jesu udobne ali, barem mene, ne inspirisu i ne deluju mi ni priblizno neutralne. Akg imaju dosta izbalansiran zvuk, jako su udobne i sto je, po meni, jako bitno lepo zvuce. Na njima mozes i da slusas muziku sa uzivanjem. Nemaju nasvirane visoke i nabudzen bas. Jedino je problem sto nisu potpuno zatvorene ali mislim da su dovoljno zatvorene da ti ne smeta buka spolja za rad.
M50 su, za moj ukus, previse nabudzene u basu. To ne znaci da su lose, daleko od toga. Zavisi na sta si navikao i kako cujes muziku. Pretpostavljam da bi ti, ako radis neku elektronsku muziku i volis da ti kick tuce, M50 bio najbolji izbor. Sve u svemu, ako ikako imas priliku da cujes neku pesmu koju poznajes na ovim modelima, to bi ti bilo najbolje. Onda mozes i sam da ocenis na osnovu svog ukusa. |
Slazem se , relativno skoro sam pazario m50 prilicno su u basu tako da suv material vec je topao pa za mix prilicno nezgodne odlicna su za usnimavanje i precizna su to je cinjenica treba vrema da covek se navikne na njih da bi miksao . Za mix treba nesta trvdje da imas u usima da bude sto relanije tako da moje mikseve ne mogu da radim ja nego kod kolega prosledjujem .
|
Koliko sam sku?io akg su najbolje za mix.
Samo nisam sku?io za koje od ova dva modela ka?ete da su bolje. AKG k-240 MkII ili AKG K-240 Studio? Trebam li pojačalo za te slu?alice? |
Ja sam mislio na AKG k-240 MkII.
|
Quote:
PoZzzz. |
Da se razumemo ja nisam rekao da ne valjaju slusalice nego jos se nisam navikao na njih a za to treba vreme, slusanja muzike rad na miksanje i onda sve dodje na svoje, realno kad sagledas na svasta mozes da radis samo treba da se naviknes kako sta reaguje a m 50 reaguje na sve cuje se svaki detalj .
|
Quote:
Inace Bockie bas i nije nesto pominjao AKG slusalice, njegov post se odnosio na Beyer i M50. Jedino sto je napisao za AKG je : Quote:
Dakle ako je tacno da pomeranje slusalica drasticno menja zvuk, pa kako su onda sjajne? Onda ne da su sjajne nego su obicno djubre jer su neupotrebljive. Inace vidim neki su pomenuli da m50 imaju naglasen bas, pomenuo sam vec u drugom postu, Bockie verovatno ima staru verziju, nove verzije imaju nabudzeniji bas i visoke, moderni trendovi, trebalo bi proveriti uporedo stari i novi model, na stranim forumima ih bas iz ovog razloga ne vole vise za miksovanje. |
Quote:
Ako je do AKG i miksa, možda tek K271 (sada je aktuelan MKII) sa cenom nešto ispod 150€. K240 su polu-otvorene, a čovek ima para za jedne all-round sluške, i nisu najbolji izbor po mom mišljenju jer će ih imati dosta u mikrofonu kod snimanja pevača npr... To nije pravilo, no u uslovima odsustva izolovane sobe i sličnih uslova, veće su šanse. Dalje, njihov zvuk je takav da je bas prilično odsutan uz mnoštvo hi-mid i visokih tonova. 271 opet ima rupčagu na srednjim tonovima, slično 770-kama. No, zatvorene su i "curenje" je minimalno. Imaju i zgodan prekidač, pa neće raditi kada nisu na glavi. AKG je osnovan 1947. u Beču. Proizvodnja mikrofona, slušalica i bežičnih sistema. Legendaran proizvođač, sredinom 90-ih ga kupuje Harman grupa. Mislim da sam prilično jasan bio. Drugo, na svemu se MOŽE raditi, stvar je navike. Pričam samo o tome gde se najlakše i uz minimum mozganja kasnije postižu dobri rezultati, uz znanje i iskustvo naravno. Miks na slušalicama dakle može da se radi, tvrdim da je tako, ali isto tako sam svestan da je to "štap i kanap" rešenje u odsustvu ozbiljnijeg monitoringa, jer sam mišljenja da nema poštenog monitora ispod 400-500€ komad! I to je opet samo moje suvereno mišljenje. Poz' |
mozda moze malo pomoci i ovo...
https://soundcloud.com/sonic-sense-p...eadphones-test btw,zanimljiva adresa koga zanima,ima svakavih uporednih testova monitora,intefejsa itd... https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio |
Quote:
Ja svoga sina zovem : 'sine', a svako normalan jasno zna da sam ovog momka koji hoće mnogo da nauči, tom rječju nazvao skoro pa roditeljskim tonom i dao roditeljski savjet. Dakle, o tvojoj lo?oj procjeni vi?e ni slovca, jer će se dobra tema bez ikakve potrebe opteretiti spamovanjem. I ?to pisah - pisah. A Bockiju jo? jednom velika pohvala za strpljenje i dodatna obja?njenja. PoZzzz. |
All times are GMT +1. The time now is 06:41 PM. |