![]() |
Re: Dilema oko monitora
Ja sam uzeo jbl 305 i mislim da za te novce ne mozes kupiti bolju kutiju.
Za 308 kazu da radi losije od 305 ali to ti ne mogu potvrditi jer ih nisam čuo. Jo? jedna prednost je cjena..mene su sa dostavom izasli ispod 300e (par). Svakako moja topla preporuka |
Na kraju sam otisao i uporedio oba modela posto na netu dosta hvale 305 ali me je bilo strah 5" membrane ...
305 sam slusao prve i super je zvuk, medjutim kada sam poslusao 308 ispalo je da 305 zvuci dosta manje, nekako boxy sto je i ocekivano i zvuk koji izlazi kao da je kompresovan, 308 ima dosta otvoreniji, realniji i veci zvuk ... Slusao u dosta velikoj, donekle obradjenoj prostoriji tako da mi je ostalo nejasno kako bi se monitor ponasao u regularnoj sobi, jedino mi je jasno da za bilo koga sa malom sobom 308 bi bio definitivno overkill u svakom pogledu. Sto se basa tice, oseti se koliko zvuka nedostaje kada se doda sub na 308 a i postoji razlika izmedju 308 i 305, dosta osetna. Kao i u ostatku spektra ta razlika je ponajvise izrazena u velicini i prisutnosti bassa, i kod bassa taj boxy zvuk bas dolazi do izrazaja. Na 308 sve je nekako izrazenije i kutija lakse radi. |
|
Uzmi PreSonus kutije (one veće). Taman toliko para. Jo? ti malo i ostane.
|
Osam incha ti je veliko za sobu od 12 kvadrata,koja je akusticki nesredjena.
Mislim da ce ti bolje raditi posao 5. Kakvu muziku radis ? |
Quote:
i mali i veliki zvuchnik ce loshe da zvuche u sobi od 12 kvadrata. edit: s tim shto je bolje ne troshiti vishe para na vece zvuchnike ako ce svejedno vec da zvuche sranje. |
All times are GMT +1. The time now is 04:29 AM. |