![]() |
Re: Snimanje Bubnja - komentar metode
Quote:
Jos jedna stvar ako su mikrofoni nize da li cinele dolaze vise do izrazaja tj. neznam tocno kako opisat al ajd ovako nekako da li su elemti bubnja prevenstveno mislim na tomove snare ispred ili iza cinela mozda malo nespretno zvuci pitanje iako predpostavljam da odgovor znam unaprijed da to ovisi o bubnjaru :D jer eto moj bubnjar ima tendenciju mezit po tim cinelama. Pripremio sam mu sve matrice sa klikovima prije mjesec dana i rekao da vjezba svirat bubanj tako da smanji zestinu udaraca po cinelama (tj ne kresi ko kreten) i da proba sto "jednakije" udarce na dobosu imat. Vidjet cemo koliko je bio uspjesan:rolleyes: |
Quote:
Quote:
Dakle — ozvuči kick i snare kao što bi to i inače učinio, a onda mrdaj ova dva druga mika tako da nađeš balans činela i tomova koji je prihvatljiv. I sve vreme pazi na to da ti na ta dva kanala doboš i kick budu koliko-toliko u centru kad raširiš panorame L-R. Postavi mikrofone, snimi par desetina sekundi, pa poslušaj samo ta dva kanala, bez mikrofona za kick i snare. Pa opet, pa opet :) I ne sekiraj se :) Pozdrav, Vasa |
znam znam sve mi jasno ne uzimaj nista zdravo za gotovo nego se prilagodi "nastaloj" situaciji
hvala svima na savjetima i iskustvima mislim da cemo nadolazeci vikend to krenut radit pa kad nesto budem imao stavim klipic da se cuje sta je od svega ispalo |
3 Attachment(s)
Pozdrav svima evo da uploadam dvije fotke prostorije i jedan mali sample bubnja (raw snimka bez icega) ja sam zdovoljan dobivenim rezultatom :D.
Oprema Kick - AKG D112 Snare - Shure SM57 - Presonus Studio channel Overheads - Rode NT5 - Soundcraft |
Eto :):thumbsup:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 04:56 AM. |