![]() |
Re: Telefunken Mix Inbaba sajt
Evo, takmičenje gotovo. Ali, meni ovo ništa nije dobro! (mislim na mixove - pobjednike)
https://www.indabamusic.com/opportun...rising/winners :( :confused: |
Ja ne bih u detalje da ne bude kiselo grozdje-sladak limun, ali interesantno da pobedi najglasniji mix koji sam cuo na kontestu, a kazu da master nije bio uslov, loudness nebitan profesionalci ocenjuju, pesma Bluegrass, akusticna ima prostora u miksu kolko hoces, apsolutno nepotrebno tako glasan.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 |
Re: Telefunken Mix Inbaba sajt
Tako je kako si napisao Matiya.
A kada se pažljivije posluša, čuje se da nije poskidao ni osnovne šumove, stereo slika mu je totalno njesra, balansi između instrumenata i vokala također, a o prostoru ne vrijedi trošiti riječi. Jedino što je malko tamniji ; u donjim srednjacima. Dva puta sam morao vraćati klizač od CS6 dole, da bih ga direktno usnimio bez izobličenja. Zato sam i napisao da mi se ne sviđa, jer se radi o osnovnim elementima da bi se dobio čist mix. Osim toga, on je ko nešto masterizirao, a to se čuje prema tome što je bacio bendžo u 'side' sterea', a svi trakovi su dati kao mono. Čak je i strana paniranja pogrešna. Tamo je dato pet-šest elemenata koji se ocjenjuju, pa se može vidjeti kako su stručnjaci glasali. Ajd', de, nisam ja baš toliki znalac, pa je moguće da sam presubjektivan i sa pogrešno naštimanim uvetom jutros. :) |
All times are GMT +1. The time now is 01:21 PM. |