![]() |
Re: Plugini vs Impulsi?
hehe pa vidim ja ba nista ja od tog starog danas ne cujem !! hahah, skupo, vrh zvuci!!
zato ja ganjam od sad impulse, oni stvarno cine razliku , cujem ih, ima ih i moze se dobiti svasta. ipak kad ti presnimis postavku u impuls s orginal sprave kako je neko nastimao preset druga prica. mogao bih jos ovako videa postaviti gde sam cuo da zvuci max, al bilo bi ih mnogo i sve bi bilo iz tog doba ,, |
Ma sledeci put samo stavi odmah snimak da znamo na sta mislis!!!
Radili su oni tu opasne stvarcice, rekao bih da su oni ovde preko nekog lampaskog preampa slali wet signal reverba na traku pa kao zaseban kanal na nekom besnom analognom mikseru zasebno miksali reverb. Pa ako su jos i reverb provukli kroz neki analogni vintage lampaski kompresor da ga ispeglaju da dobije tu trecu dimenziju, toplotu i lepotu... Jbg u ako je taj proces morao bi da nadjes impuls Lexicona koji je napravljen sa originalnom spravom, lampom, kompresorom u lancu. Ej bre pa ovo je RTS izdanje koliko ja vidim na snimku, znas li ti koja je to oprema tamo!? Čista ti je ovo analogija ni jedan plug nema ovaj zvuk! Mada mozda Lexiconov Pantheon, nije to uopste los reverb koliko ga potcenjuju ovi koji se kao razumeju... |
tako je drug, znam , za mene RTS broj 1, uvek bio, kakvi snimci, toplota, hall koji nosi te njihove snimke strasno, strasnooo, e sad koji mozgovi su jos radili sa tim (nije bilo neta da uce da vide kako se sta radi ko danas pa opet slabo ko sta zna) znaci to sve kontrolisali koliko ce gde, sta, kako, sa cim, zajebano
zato sam odustao od ovih plugina pravih FX svake godine providnih resenja samo u drugoj slici. zajebalo vek. zato sam se ja vracao mnogo puta na stare plugine, stare fx dok su se vecina ovde smejali, ej bre ljudi prave novo bolje a ti instaliras win98, xp, i iz 2000god plugine itd al deee, samo sam mozgovao, pokusavao, i ima mnogo boljih stvari pre i sad tvrdim |
Quote:
Ne mogu to pronaći. To je iz doba kada su : Sandrob i kao gost Vlado Georgijev, bili na forumu. Bila je i jedna vježba kojom se jednostavno izdvajao samo reverb signal sa traka, pa je to onda dorađivano. Dakle, moguće je, i koga zanima moraće primijeniti proceduru koju si naveo - samo kroz plaginove. p.s. U to vrijeme nije bilo impulsa. Samo algoritamski reverbi. |
Ma Alfom, nema sanse!
Ti pricas o Georgijevu, ovo je Dragan Stojkovic Bosanac i Biljana Jeftic!!! ANALOGIJA! RTS! TRAKA! VINTAGE VST EFEKTI! Garantujem da su provlacili tail Leksikona kroz lampu i kompresor bez sidechain kompresije, a deeser čak automatizovali da pobudjuje saturaciju! Goimila ljudi je to radila u to vreme! Znam ja o cemu Brana prica, ne mo? to bes prave sprave! |
|
Evo ga i Buzge, on zna znanje i ako se i on slozi da smo Branoy i ja u pravu, da to ne moze kako je Georgijev tvrdio da moze i da reverb nije reverb dok ne prodje kroz lampu pa makar bio i 480L, to je kraj. Ako se ne slozi ja i Branoy se ne bavimo vise muzikom, jel moze? :rotfl:
|
Quote:
|
Prema informacijama koje sam ja dobio, iskreno ne smem da pricam od koga, u RTS-u su pre bombardovanja imali Fairchild 670 koji su koristili samo za provlacenje reverba!!!
On je imao 22 lampe, 2 komada vise od originala i 14 transformatora, pa ti vidi koja je to lepota i toplota! Modovao ga je lik koji je radio za Ei Niš, sad je negde preko. Inace nikad nije ugasen i kazu da je svakim danom sve bolje radio dok ga nisu NATO-vci dokrajcili! Opet kazem, rado bih podelio izvor informacije, ali ne mogu... :D I da, ljudi kao ja i Branoy to umemo da cujemo i prepoznamo, za razliku od nekih ovde... |
jebem ti sve 22 lampe?!! auuuu, koliko to struje trosi na sat vremena?!
strasnoooo,, moram nesto slikat pa mi recte mogu li to iskoristiti, i hoce li biti rezultata boljih, sve razumem matya!!! @everbeats haahah LAMPUJ NOCAS!! vrh, i onako po noci radimo do ujutro |
All times are GMT +1. The time now is 03:33 PM. |