Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44902)

wladymeer 20-10-2013 01:43 PM

Re: Alogia - Elegia Balcanica (VIDEO)

Naravno, zna? da cenim tvoje mi?ljenje :beer:

Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde :)

A kad si spomenuo Kamelot, ?ta znam:

http://www.youtube.com/watch?v=Tjh0HEe22ys&t=0m17s
http://www.youtube.com/watch?v=-lu4Pdv6nNw&t=0m30s

Meni razlika o kojoj govorimo spada u finese, ali, ti si gitarista i verovatno bolje oseća? to nego ja. U svakom slučaju, na ovom albumu definitivno nije bilo ideja da se svesno "ukrote" gitare niti sam stekao utisak da su u mixu blage.

Everbeatz 20-10-2013 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 351556)
Problem sa power/progom makar po meni je uglavnom relacija klavijatura - gitara kada su oba instrumenta aran?manski zastupljena. Barem u ovom ?anru jedno gu?i drugo i ne vidim drugo re?enje osim kompromisa da se svesno jednom ili drugom ostavi prostor. Ili... da klavijature nema uop?te ili da ih bude u nekim neprirodnom spektru ili da gitara ode jo? ni?e pa udje u zonu bas gitare, al onda će se verovatno javitu neki basista da ka?e kako bas gitare nema nigde :)

Ne slusam previse ovaj pravac, ali ono sto je mozda 'problem', kad je u pitanju neki mix ovog vaseg songa (respect za rad inace), su balansi - po meni naravno. SVE bi nekako da zvuci veliko i onda dobijes da bitan element, kao sto je gitara zvuci nedovoljno istaknuto i veliko u mixu.

Po meni su najveci problem ovde bubnjevi koji zvuce preveliko - kao da je neko radio mix bubnjeva solo, odradio ih da kidaju i onda stavio sve ostalo preko njih. Drums zvuce super, bez sumnje, mada, opet po meni cinele su previse panovane i siroke i sa previse 'slatkih' visokih.
Kad se tako odrade drums, onda prosto nema vise kontrasta da ucinis gitare da zvuce dovoljno veliko i da imaju power.

Posto imam odredjenog iskustva u mixanju gitarske/bendovske muzike, ono sto sam shvatio u medjuvremenu je da koristeci reference nekih bendova ciji vam se zvuk dopada, uzmes i proucis sta je u stvari najbitniji element i kako su balansi postavljeni. Uvek je stvar u kontrastu. Po meni je u zanrovima ove vrste gitari/bassu nedovoljno posveceno paznje, a bubnjevima previse. Vokal je posebna prica...

Pozz i sve naj u daljem radu

blags 20-10-2013 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 351554)
@Dusan_S: Kada ne?to voli? i slu?a? godinama, ne vidim kako mo?e da iznenadi. Ali, ja od muzike nikada nisam ni očekivao da me "iznenadi", već "pogodi". A tada me je apsolutno briga da li je to već 10 puta odsvirano.

Upravo tako. Problem je u tome sto mene nista od muzike koju Alogia pravi ne "pogadja", sve je savrseno i precizno odsvirano al` eto to kod mene glede emocija ne izaziva nista.
Sto se tice Mijica tu si u pravu stvar je ukusa. Ako ces iskreno ja ni Tim Rippera Owens-a ne cijenim previse . Jbga namcor sam, mozda trebam da se lijecim :rotfl: hahahahahaha. Sve najbolje u daljnem radu i puno uspjeha. Pozdrav iz Republike Srpske i nemoj atort` sta.

ProkDu 28-10-2013 07:14 AM

Ne smem da ka?em koliko puta sam preslu?ao pesmu! :wink: Eto, ba? me 'pogodila' i nije mi dosadna da je ponovo čujem. Ne?to i ne slu?am previ?e power/progressive pa mi je zato verovatno veoma zanimljivo da preslu?avam 'domaću radinost'. Nevezano za to, celokupno, pesma je odlična. Prijatelj koji prati i koji je naslu?aniji ?anra mi je spomenuo prog metal bend Myrath iz Tunisa (prvi put čujem za njih, neko je prethodno u tredu tra?io malo vi?e 'balkan' elemenata, ova njihova pesma je sa malo vi?e 'prince of Persia' elemenata):).
Eh da, na početku pesme se bacih u nedoumicu da li mi je zvučnik prolupao pa krči ili je do niske youtube kompresije... tek kad sam stavio slu?alice čujem da je sint fraza... :)
@wladymeere Za kad je isplaniran izlazak 4-tog studijskog albuma?

wladymeer 28-10-2013 12:48 PM

Možeš misliti kako sam se ja zbunio jer sam skroz zaboravio da smo to i snimili - bilo mutirano nekih pola godine i eto ga opet u mixu u final verziji spota :D

Za sada imamo u planu da snimimo još jedan spot u novembru. Album je uveliko gotov, u pregovorima smo sa izdavačima i ako sve bude išlo kako treba izaćiće najverovatnije početkom 2014.

A posle toga imamo u planu da snimimo još dva spota tako da će biti materijala za ovu temu ;)

All times are GMT +1. The time now is 10:03 PM.