![]() |
Re: Odnosi jacina pesama za album
Quote:
Oladi malo jbt :wink: |
Quote:
|
Quote:
varijanta 2: Ljudi `OĆE da se otvore neku simboličnu kintu:wink: he,he....isto ovo sve kao gore navedeno,samo mesto limitera na inserte stavi onaj lepi SLATE DIGITAL-ov FX (softverski mastering) procesor,gde možeš da odradiš brdo stvari i sa kompresijom (imaš sve opcije od smooth do hard kompresije),i sa limitingom,i sa tranzijentima....i sa čim hoćeš!!! ima i svoj Level metering :)...imaćeš mnoooogo bolju situaciju nago u varijanti 1, neće biti isečenih "vrhova",zvučaće "punije",zavisi koliko ga kompresuješ itd,itd....malo više posla...sat vremena do sat i po maksimum.... varijanta 3: Ljudi su ipak rešili da plate - onda šalji to u neki pravi mastering studio sa pravim (po mogućstvu analognim) spravama i doooobrim monitoringom....cene danas nisu toliko "otkidajuće",za nekog kome je stalo da ljudski finalizuje album... Lepo im predoči sve tri opcije,pa neka biraju šta hoće...poštedi sebe i ceni svoje vreme! Pozzz |
Quote:
Najbitniji je eq zahvat kako god da ga okrenemo - nije u pitanju samo glasnoca, nego i sveukupni spektralni (i dinamicki) balans pesama i po potrebi korigovanje toga da bi se pesme dobro translirale na vecine sistema slusanja. Dobro izbalansirani songovi u tom smislu mogu se prilicno lako napraviti glasnim i neka opsta koherentnost albuma se onda lako postize. Nemania - ja ti predlazem da uzmes neki limiter i probas da dodavanjem gain-a na pesmama, koje ti se cine manje glasnim, dovedes manje-vise u neki balans sa najglasnijim pesmama, vodeci racuna da ne sjebes:) Pozz |
@Nemania: ima? li ti pristup nemasterovanim miksevima tih pesama ili ne? Jer od tog podatka zavisi cela priča.
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Pa rekoh da imam, ja sam i radio aranzmane. Mozda je neko i citao raniji thread "retro plugins", medju njima je i ta pesma.
A sto snimci na kojima nije radjen master? Sto kaze everbeats, ako je vec radjen master, sto bih ponovo stavljao limitere i maximizere? Pokusao sam na najtisoj pesmi, ali dolazi do distorzije i ne valja, sto mi je i logicno jer je vec radjen master. Ma kada se slusaju pesme, fino svaka zvuci za sebe sa ovako vec odradjenim masterom, samo mi je problem -naziv threada.. Izgleda da cu morati onu varijanta daw sekvencer po trakama,kao sto je neko pomenuo, ali da se vodim najtisom pesmom a ne najacom. a sto se tice masteringa, kada budem radio neki ozbiljniji projekat ili pesmu, slusao sam ranije neke stvari ( do duse house i sl) za koje je everbeats radio master, tako da znam gde saljem. :) |
Quote:
Mozda je dovoljan blag limiting na nekim pesmama dok bi na nekim drugim trebalo uraditi radikalnije zahvate - vrlo je tesko dati uopsteni odgovor koji bi ti resio situaciju, nadam se da ti je jasno to, da ne mislis da ovde izvodimo neku filozofsku gimnastiku bez potrebe :) Sve u krajnjoj meri zavisi od toga da se prvo nesto preslusa, pa shodno tome uradi sta treba tj neka vrsta procesinga. Poz |
All times are GMT +1. The time now is 11:04 AM. |