Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   paralelna kompresija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44697)

EDO GRAND 10-09-2013 12:51 PM

Re: paralelna kompresija

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350284)
meni stoji plugin koji ima wet-dry na sebi pre finalnog limitera. Ja mixam sa popaljenim full procesingom na masteru, tako da je export odmah i master. Nije mnogo mudro ovo raditi, ali uslovi posla nala?u..

a dali je moguce recimo,.kad radim mix da na ulazu "In" gdje se sve 'sabira', kad stavim plug in ga on exportuje sa tim,ali ja nemogu cuti taj plug in.

NPR. Mixam pjesmu i na taj in stavim Manley eq ,a nemogu ga cuti,a puno lakse bi mi bilo kad bi ga cuo,zbog same zavrsne slike.

Arthur 10-09-2013 01:04 PM

nisam siguran da sam skontao sigurno, ali ako jesam, onda je odgovor - ne moraš da stavljati na tom ulazu, stavi ga na kraj lanca, pre limitera, i em ćeš ga čuti , em će ti biti u snimljenom materijalu. Taj "in" kanal nemoj korisiti nizašta osim za usnimavanje nečeg što si već spakovao kako si hteo i čuo

EDO GRAND 10-09-2013 04:39 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350298)
nisam siguran da sam skontao sigurno, ali ako jesam, onda je odgovor - ne mora? da stavljati na tom ulazu, stavi ga na kraj lanca, pre limitera, i em će? ga čuti , em će ti biti u snimljenom materijalu. Taj "in" kanal nemoj korisiti niza?ta osim za usnimavanje nečeg ?to si već spakovao kako si hteo i čuo

DA,tako ja radim.Recimo u masteru sjecem sve pod 35hz,,pa onda recimo VTM,EQ,COMP,I LIMITER.
Ali zbog same zavrsne kontrole pitam ,lakse bi mi bilo u mixu sredzivati neke stvari ,kad bi na tom "in" cuo EQ koji koristim u masteru.

DaBear 10-09-2013 05:06 PM

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350305)
DA,tako ja radim.Recimo u masteru sjecem sve pod 35hz,,pa onda recimo VTM,EQ,COMP,I LIMITER.
Ali zbog same zavrsne kontrole pitam ,lakse bi mi bilo u mixu sredzivati neke stvari ,kad bi na tom "in" cuo EQ koji koristim u masteru.

Pa naravno, lakse je raditi ako se cuje ono sto radis / menjas / okreces....:wink:

EDO GRAND 11-09-2013 02:42 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 350307)
Pa naravno, lakse je raditi ako se cuje ono sto radis / menjas / okreces....:wink:

pa jel moguce cuti na tom."in" ili ne ? Hvala

Arthur 12-09-2013 02:56 AM

rekoh ti da ne stavljaš ništa na in. samo na out koji šalješ u in

EDO GRAND 12-09-2013 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 350327)
rekoh ti da ne stavlja? ni?ta na in. samo na out koji ?alje? u in

Drug,ne stavljam ja nikada nista na in,stavljam svee na out i to mi je sve znano,mene samo zanima,jel postoji opcija,kad se sta stavi na taj in,da se to odma cuje ?

HVALA

awacs 12-09-2013 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350331)
Drug,ne stavljam ja nikada nista na in,stavljam svee na out i to mi je sve znano,mene samo zanima,jel postoji opcija,kad se sta stavi na taj in,da se to odma cuje ?

HVALA

A ?ta ti ulazi u taj IN dok miksa?? Ili priča? o usnimavanju instrumenata, a ne o miksu? Nisi ba? jasan, hajde malo preciznije.

Pozdrav,

Vasa

EDO GRAND 12-09-2013 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 350334)
A ?ta ti ulazi u taj IN dok miksa?? Ili priča? o usnimavanju instrumenata, a ne o miksu? Nisi ba? jasan, hajde malo preciznije.

Pozdrav,

Vasa

Pa u taj IN ulazi moj mix. I nista ne stavljam na taj in,,jel naravno pravim.master posle i na insertima stavljam plug ine...A pitao sam kolege ,recimo dok mixam instrumente..eq podesavam i to...dali je moguce da na tom IN gdje mi ulazi moj mix ,da na njemu kad stavim zavrsni EQ ,da ga odma cujem i odma vidim zavrsnu sliku i odma popravljam u mixu stvari.??

Al sam ga zakompliciro ;-)

HVALA i POZ .

awacs 12-09-2013 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by EDO GRAND (Post 350338)
Pa u taj IN ulazi moj mix. I nista ne stavljam na taj in,,jel naravno pravim.master posle i na insertima stavljam plug ine...A pitao sam kolege ,recimo dok mixam instrumente..eq podesavam i to...dali je moguce da na tom IN gdje mi ulazi moj mix ,da na njemu kad stavim zavrsni EQ ,da ga odma cujem i odma vidim zavrsnu sliku i odma popravljam u mixu stvari.??

Samo ga ti podesi tako da ti prija dok ulazi, i sve će da valja. Ili pitaj nekog ko zna da ti odgovori, vidi? da mi ne znamo.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:07 AM.