Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Pop filteri - vrste, prednosti i mane (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44611)

DADDY Z 25-08-2013 05:32 AM

Re: Pop filteri - vrste, prednosti i mane

može i da osoba koja peva navuče najlon čarapu preka glave pa onda nije ni dosadno dok snimaš (:

Znak 25-08-2013 07:30 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by psionic (Post 349608)
Znak,moze i tako, ali ne bi to bas estetski bilo ok :)

Taj okvir za vez izgleda potpuno isto kao ovaj Shure na slici koju je postavio Goran B. Jedino ?to mu je obim malo veći. Shure je verovatno 15 cm, a okvir za vez 20 cm. To je ne?to kao ovo na slici, samo je kod mene potpuno crn:

Bockie 25-08-2013 08:00 AM

Hmm...Umesto "patke" mikrofona...ja obično postavim pop filter pod izvesnim uglom. dakle ovako / ...:wink: Ne znam da li je to moj trip ili radi, (a i jbms) ali lepo utihne plozive a na manji u?trb sibilanata.
Koristim "veliki" K&M.
Gledam da je relativno blizu, pa probam i tako...

Uop?te nisam protiv ?enske čarape, ako se nađe odgovarajuća i dobro radi, nema gre?ke. Eh, koliko je samo snimljeno toga na čarapu...uf...!

disco violence 27-08-2013 10:49 AM

Šta je sa dobrom starom najlon čarapom,ja sam moj pop filter napravio baš od nje,rama za goblen i deblje žice i radi pos'o.

Znak 27-08-2013 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 349736)
?ta je sa dobrom starom najlon čarapom,ja sam moj pop filter napravio ba? od nje,rama za goblen i deblje ?ice i radi pos'o.

Ajde molim te, mora da se ?ali?!

disco violence 27-08-2013 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 349744)
Ajde molim te, mora da se šališ!

Jok more,naravno ja sam amateur,ali ova fora radi.:D Što neko reče može i na glavu da se navuče čarapa,ali tada rizikuješ da upadne murija i uhapsi te.

psionic 27-08-2013 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 349754)
Jok more,naravno ja sam amateur,ali ova fora radi.:D Što neko reče može i na glavu da se navuče čarapa,ali tada rizikuješ da upadne murija i uhapsi te.

Ma najlon carapa ili tkanina - isto mu dodje... Ja sam samo postavio pitanje estetike, nista vise... Isto i oni urade - razapnu tkaninu preko okvira, kao sto je SHOT lepo objasnio, odstampaju ime firme i gotovo... Samo sto izgleda "profi" :banghead:

Probao da stavim pod nagibom ovaj zicni - malo bolje rezultate daje i ne moze toliko da mu se pridje - hvala svima na savetima. Ako ne budem uzimao nista drugo onda cu da se "cupam" menjajuci nagib.

Kad smo uzimali taj sE Gemini za taj studio, rekosmo sebi - ma daj najskuplji pop filter - dadose taj sE zicani... E sad, moj je problem sto ja trazim dlaku u jajetu :rotfl:

disco violence 27-08-2013 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 349756)
E sad, moj je problem sto ja trazim dlaku u jajetu :rotfl:

Ja se nisam smirio dok nisam na?'o dlaku u najlon čarapi?!:rotfl:

Uro?_86 27-08-2013 09:55 PM

Reper Juice je u jednom intervju reko da kada je repovao kod Vanje umesto pop filtera bila je ženska čarapa a da je držač mikrofona bila šipka od džogera.

Bockie 28-08-2013 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 349765)
Ja se nisam smirio dok nisam na?'o dlaku u najlon čarapi?!:rotfl:

Snima? prateće? :D

All times are GMT +1. The time now is 08:13 AM.