![]() |
Re: Najrelaksiraju?a pesma ikad napravljena
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A o medicini se radi.
|
Re: Najrelaksirajuća pesma ikad napravljena
Ja sam u mladosti slushao ambijenth i pokushavao da meditiram.dim darshana(champe,)future sound of london(thc)..upadnesh u trance..obavezno sa ribom(mora sex ili nevalja meditacija)..inace i ja sam za taj adrenalin..
|
Opet je tu posredi frka sa "sabirnicama".... :D
http://attunedvibrations.com/432hz-vs-528hz/ I meni je veoma bila interesantna ta perspektiva shvatanja zvuka i "galakticke" matematike,u dokolici sam dosta voleo i jos uvek volim citati o tome.Jedna od najstarijih i najvisih hindu mantri - "OM" vezana je za 'frekfenciju,zvuk,treptaj' kao nesto sto je olicenje vrhovnog galaktickog kreatora,energije koja izmedju ostalog pokrece i svetlost.Sve je u osnovi nekakva frekfencija,treptaj i manje vise su oko toga sva ljudska danasnja saznjanja,sto religiozna sto naucna,pomirena.Nije nemoguce promenom frekfencije jednog entiteta uticati na frekfenciju drugog,uneti malu distorziju u kompaktibilnu frekfencijsku skalu i izazvati disharmoniju,svesnu ili nadsvesnu.Pisalo se dosta o tom menjanju osnovnog stima 30tih godina kao o jos jednoj teoriji u moru zavera 'protiv ljudske populacije'.Interesantna tema za razmisljanje,ne pripadam vladajucim porodicama na planeti :D pa ne znam sta je tu istina a sta ne ali da je interesantno jeste.... |
Quote:
Takva muzika je dobra za neko pasivno slusanje, kada je potrebno da se covek opusti, razlije u prostoru i vremenu... pomaze u tome. Sto kaze Shime, valjda je zato i pusaju u WCima :rotfl: Cak i tu ima niz podzanrova, dobrih i losijih... Neke poznate face takodje rade upravo takav zvuk - npr. Morcheba, Moby... i da ne nabrajam. Mnogo mi je lepse da na primer uz priguseno svetlo pustim i neku takvu muziku, nego da je nema. Sve to govori o tome da takva muzika ima neko svoje "terapeutsko" dejstvo. Zapravo svaka muzika direktno pokrece emocije, valjda zato i postoji - nisu svi "sentimentalci", niti su svi "agresivci" ili bar to nisu svo vreme... |
Quote:
|
Ok,slazem se,ja malo ponekad previse filozofiram,prica se o muzici svakako,uticaju coveka.Harmonicno skockani culni nadrazaji mogu nam prijati ili nam pak smetati, u zavisnosti od toga sta nam nasa svest o njima govori, to prija nam,ne prija....Ali ne verujem da neko moze osporiti i delovanje na tom nadsvesnom nivou,postojanje galaktickih zakona i matematike a u okviru njih i prirodnih harmonijskih skala,fibonacijev niz je jedan on najpoznatijih primera.Al da ne filozofiram opet...:)
Pozdrav |
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/jVATlX4XKMk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/kUuyeor8f6Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
All times are GMT +1. The time now is 01:25 AM. |