![]() |
Re: Valja li snimati vokale u ovakvoj sobi ??
Quote:
Bukvalno sve sto si do sad pitao je diskutovano od kad je zapocet forum (2003). Quote:
Ono sto bi trebao da uradis je da provedes nekoliko sati citajuci pazljivo lepljive teme u ovoj sekciji za dizajn studija, mnogo toga ce ti biti jasnije... Quote:
Quote:
|
@ugljesha
Eto poslusaj Dzonija sta ti kaze, mnogo je pristojniji i ima vise zivaca od mene.. :wink: Sori ako sam te uvredio, nije mi namera, nego se u meni odma probudi dr. Hyde kad procitam pitanja za koje odgovor dobijes u roku od nano sekunde, samo pitas google... kad te vec mrzi da po forumu chitas..:wink: Za uspesno bavljenje muzikom (cak i kao hobista) je potrebno da budes mnogo vispreniji nego sto jesi (opet, moje ego misljenje)... Da nema foruma, ti bi vec znao sta ti je za raditi, posle par zajeba i suludo potrosenih para bi se odlucio sta ti je raditi i kako... Zato sam rekao da promenis hobi (jesam hejter, znam..) jbg Kad naidjes na problem, nemoj oma da pitas itd.. probaj sam da dodjes do nekog zakljucka |
Quote:
|
Daj ne plasite coveka, Till iz Ramsteina je album reise reise otpevao na nekoj vikendici u francuskoj (valjda), sve goli zidovi i jedan dusek. Napravi samo neku improvizovanu gluvu sobu, zapravo prostor u uglu sobe zavoren sa par azmafonskih panela i vozi sine.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Ugljesa odgovor je po meni (ako dobro razumem te tvoje kriterijume koji su mnooogo siroko polje pod IOLE VALJANO) - moze... uz malo korekcija koje su ti dali clanovi moze se usnimiti nesto iole valjano... mislim da je pozicija monitora totalno pogresna jer ni pod kojim uslovima osim ako ne sednes na krevet ili sta je vec ne mozes formirati taj jednakostranicni trougao...a da stalno ides napred nazad ne ide... uz pomoc klouda, i par apsorbera mozes da formiras cak i neku barijeru od kompa i zujanja itd... uostalom imas vec pomenuti "dusek koji chini cuda" pa isprobaj :) i mislim da dzonijeva dopuna za mic screen reflekshn filter iliti kako vec definitivno stoji, sad mozda ne mora bas od sE, ali nesto tog tipa bi ti dodatno pomoglo... sve to u cilju da ti ucini manje te reverberacije ali iako dobijas malo tuplji zvuk ili muljav ipak mislim da je za tvoje potrebe dovoljno...a i sigurno ce biti bolje za dalju obradu nego do tad... posto ti se ne isplati da placas po 50 e snimanje kako si naveo, mislim da ce te ovo kostati u okviru dve pesme (pricam za akusticki tretman, a malo vise ako kupujes i preampe i te refleksh filtere i sluske) tako da probaj pa ako je gore nego sto je bilo jbg, iskreno ni ne ocekuj nesto znacajno, jer su ti kazem kriterijumi IOLE VALJAN usnimak... pozdrav i samo napred ;) |
Svaka cast BlasteruMasteru lepo , tako treba pozitivno .
|
Covek spomenuo tepih a vi trtljate to sto ste juche nauchili o akusticnom tretmanu dnevnih soba, a garantujem da NIKO od vas to zapravo nije uradio u svojim spavacim sobama :wink::wink: Al samo pozitivno, naravno :rotfl::rotfl: Kad moze Ramstajn legenda da radi tako, sto ne bi i mi (iako nikad nismo probali vec onako, napamet..)Nije skup taj Azrafon, Amzafon il kako se vec zove..
|
Moja soba je bila upravo takva kad sam se uselio u nju. I nakon ?to sam ulo?io ne?to para, ne?to vi?e znanja, te poprilično vremena i truda u njoj sam snimio ovo...
http://www.youtube.com/watch?v=XoMGYa_vRhs Neće? ba? pasti na dupe, ali to je jedna od prvih stvari koje sam radio u ?ivotu. Sve su akustični i ?ivo svirani instrumenti, a soba je imala čitavih 40 kubika. Kao ?to neko već reče... mani se postavljanja sto puta postavljenih pitanja. Čitaj forum, pogledaj malo po Netu i baci se na posao, pa nam za nekoliko mjeseci reci da li se mo?e ne?to uraditi u tvojoj sobi ili ne. A ako ti se neda... jo? jednom baci računicu da li ti se isplati dati 50EUR za kvalitetan snimak vokala ili ulo?iti stotinjak puta toliko da bi dobio IOLE VALJAN rezultat. Pozz! |
|
All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM. |