![]() |
Re: U-he Diva i drugo
Ma nemam pojma sta znace te brojke... :banghead:
Znam samo da to ne treba tako, meni i HyperSonic i Hal3.5 i Groove Agent rade kao sat. Samo mi HS kao sto rekoh brljavi sejvovanje preseta ako ubacim u prvi njegov kanal nesto - zameni ga default presetom... Za ovo drugo - imas PM. |
OK, EnergyXT je sredjen.
Testirao sam Hypersonic preko Xlutop Chainer-a, i za sad nijedan crash! Moze biti da je u pitanju neka nebuloza sa Window management-om, i sl. Npr. kod nekih ljudi VAZ zahteva "programersku" modifikaciju nacina otvaranja prozora u VST-u (pomenuo sam na drugoj temi), zato sto default setting pravi crash u Cubase-u. Sasavo je, ali barem postoji resenje. Mental note to myself: ako naidjes na plugin koji puca a ne postoji novija verzija, otvaraj ga preko wrapper-a :rotfl: JBridge mi za sad nije potreban, uglavnom koristim real-time synth-ove tj. ne koristim cesto sample-ovane instrumente. Najvazniji mi je CPU. 4GB memorije mi je dovoljno za poneki Omnisphere, Nexus, Kontakt, i hrpu VA synth-ova :D Naredjam sve sto mi padne na pamet i Cubase5.exe ne prelazi 1,5GB... Ali kapiram da ako budem pozeleo akusticne bubnjeve, vrhunski klavir i gitare da tu mora Kontakt 5 + JBridge 1.5... Inace, isprobao sam malo Win8 i zapravo mislim da je odlican, interface je jednostavniji bez ovih Aero igracki s kojim ja sad trosim dragocene resurse :D Pretpostavljam da ce ovaj update 8.1 sto je kao neki SP1 biti dosta stabilan i sredjen. Naravno, Win8 najvise dolazi do izrazaja na laptop-u sa touch screen-om. Inace, da li Cubase 5 audio kanale (hocu reci, sve sto se nalazi u Pool-u) ucitava u RAM? Meni se cini da ne, vec da skoro sve vuce s HDD-a? |
Definitivno, Cubase puca zbog prozora.
Zaboravio sam da registrujem jedan mali plugin, prvo je oborio Cubase, a kad sam ga otvorio preko wrapper-a normalno je izbacio prozor za registraciju. Mislim da je takodje neka starija verzija u pitanju. Eto, pa ako se nekom to desi, najbrze resenje je wrapper. A onda potraziti noviju verziju, jer to najcesce stabilizuje situaciju... Sad je sve mnogo tj. neuporedivo bolje nego pre nekoliko dana. Otpilike znam sta smem, a sta ne smem :D Preostalo mi je jos da sacekam noviju verziju Dive. Mislim da sam u pravu za multithreading, jer neobicno je da plugin krcka onda kad MANJE trosi CPU. S mojim i7-3820 ne bi smelo nista da krcka cak ni s Divom. Nadam se da ce U-he to malo bolje da odradi s obzirom da synth zvuci sjajno i cuda mogu da se iz njega izvuku. Inace, imam cak instaliran i ReBirth, i radi bez problema preko ReWire-a u C5 :D Vreme je da oborim rekord bez restart-a i gasenja Cubase-a :rotfl: Tu su me recimo zezali Intel-ovi SSD driver-i. Najnovija verzija ima GUI ali je nestabilna, izbaci BSOD nakon duzeg rada, ja lepo stavim staru i mogu mesec dana bez restart-a (mislim, nisam jos probao, ali verovatno moze ako se nista novo ne instalira). Dakle, nije bas uvek najnovije ujedno i najbolje! |
Quote:
Mogu samo da zamislim sta bi tvoj procesor i jos malo nasviran radio u Logicu 8-):) Diva+Soundtoys Decapitator i/ili Echoboy (bilo bi dobro i neki Slate VTM ili UAD Ampex) zaista zvuci korektno za ITB sint :wink: |
Quote:
Inace, ako iskljucim multithreading onda NIKAKO NEMA KRCKANJA, tako da je cak i to RESENO. Briga me za ~10-15% veci ASIO Performance (govorim o draft kvalitetu), imam dovoljno prostora na i7. Iskreno, Diva mi zvuci sasvim dobro i na najnizem kvalitetu, barem na mojim KRK RP6. Bitno je samo da se ostavi najvisi kvalitet za render i to je to 8-) Plus, otkrio sam zasto Cubase kad padne ostane process i ne moze da se ubije. Skinem Process Explorer, koji detaljno prikazuje sve dll-ove tj. thread-ove vezane za neki proces, namerno srusim Cubase i vidim neki dmusic.dll kako stoji zajedno s Cubase5.exe. To je dll za DirectX. Otkud to? Pronadjem u Device Manager-u da mi je aktivan DirectMusic MIDI Input za Audiophile 24/96 koji inace uopste ne koristim. Iskljucim ga. Restartujem Cubase. Nema vise dmusic.dll thread-a, end process radi bez greske! Znaci, ovim sam postigao da mi Cubase mnogo brze i bolje pada, kao sto je i red na SSD-u :rotfl: :rotfl: :rotfl: Salu na stranu, mozda su oni padovi koje sam povezao sa otvaranjem prozora u stvari bili zbog DirectMusic MIDI Inputa. Nekim plugin-ovima je to ponekad moglo da smeta. Sad kad sam to iskljucio i VAZ Modular se otvara u rezimu koji je ranije izazivao crash (to mi je bio problem i na XP-ju). Ko ce ga znati. Pa onda razmisljam, kad sam vec to sredio, daj da vidim i cuveni JBridge. Konstatovao sam da mi npr. Omnisphere, a verovatno i Kontakt, pucaju vec na oko 3GB za Cubase5.exe. To je bas trulo, cemu onda 16GB memorije? Odaberem nekoliko najzahtevnijih plugin-ova po pitanju memorije, pored ovih par i Nexus, pa eto i Hypersonic sto da ne, i samo njih Bridge-ujem. Malo mi je trebalo vremena da se orijentisem s folder-ima, verzijama, backup-ovima itd. ali vec sad mogu reci da JBridge radi FANTASTICNO. Omnisphere i Kontakt sam zamenio x64 verzijama, drugo i nemam u x64 varijanti a nema ni potrebe. Odakle preset za Nexus veci od 3 GB? Omnisphere multi moze da se napuca preko 3GB, a da ne govorim o Kontakt-u. Bitno je da tih nekoliko plugin-ova sad koriste memoriju nezavisno od Cubase-a. Najvise mi se svidelo sto se stari projekti otvaraju bez greske, npr. Omnisphere.32.dll povlaci Omnisphere.dll i sve sljaka kao pre, a projekti nemaju pojma da je dll sad x64. U STVARI, SAD MI JE ZAO STO ODMAH NISAM ROKNUO BAREM 32GB MEMORIJE. KAD SAM VEC UZEO SLABASNU, PASIVNO HLADJENU GRAFIKU. Sad tek vidim koliko je dobro sto sam uzeo X79 chipset, mogu da instaliram do 64GB memorije, a bice i novih procesora za LGA2011 socket. Prilicno sam "future-proof". Pa onda za nekoliko godina, Win8 i touch-screen. Mozda i kupim taj Cubase :D Evo ovde Task Manager, za test sam koristio Omnisphere multi Aerophonic Fretless Split 8 puta 2385MB - 13.2GB memory usage, ili 86%. I dalje sve radi glatko, Photoshop se otvara za manje od dve sekunde, malo Word 2013, Kaspersky, itd. Pustim i film u full HD rezoluciji od 10GB. Odsviram pad u Divi. Nigde nikakvog krckanja i zaglavljivanja. http://www.zaslike.com/files/523r95p74iu5doocf2pm.jpg Postavio sam na onoj temi Prikazi svoju konfiguraciju sve detalje i fotku. Jeste bilo skupo, ali barem je software "jeftin" :rotfl: |
Pitanje u vezi s Kontaktom
U kombinaciji Kontakt 5 + JBridge 1.2, JBridge kaze da podrzava max. 34 output-a, a da Kontakt 5 pokusava da otvori 64. Tu puca JBridge. Pokusao sam da u Kontakt-u standalone napravim default output konfiguraciju za VST plugin. Medjutim, i dalje pokusava da otvori sva 64 output-a kad ga pokrenem u Cubase-u. Tu su naravno Kontakt 8 out i 16 out, to radi bez problema, ali interesuje me kako da napravim Kontakt 5 default od, recimo, 16 stereo izlaza a da mi ne rusi JBridge? Da li je to mozda popravljeno u JBridge 1.5? Imam bas 15 evra na racunu, zasluzio je J :D I jos nesto mi nije jasno. Sta, u stvari, meri VST Performance? ASIO - sta? Buffer? CPU usage? Pitam zato sto kad opteretim ASIO do npr. 80%, CPU usage u Task Manager-u i dalje stoji na 10-15%. Ako je samo jedan thread 10% onda to ima smisla zato sto je 8 x 10% = 80% :D Imam utisak da mi stalno prikazuje usage za jedan thread (prvi) umesto za svih osam zajedno. Ne kapiram... |
Quote:
Evo pogledaj OVDE, narocito post #35, vidis kako se "verno" preslikava cpu usage na vst performance u Cubu5... Takodje pirat jBridge koji se vrti po netu IZAZIVA BSOD i pucanje projekta, to smo apsolvirali... Search is your friend, ima sve to na forumu, pa i vise... |
Hmmmm. Meni je cudno to sto i u Task Manager-u i u Process Explorer-u dobijem CPU Util. nesto vrlo malo, dok ASIO kaze 70-80%. Kao da ne vidi ispravno Cubase5.exe. Npr. Process Explorer daje za Cubase5.exe 10% a ovamo 96 voices u Largu. Mislim, bilo bi lepo da je 96 voices 10% ali to mozda za 10 godina :D
ASIO Performance jeste krs, ali u mom slucaju ispada da je tacniji :confused: JBridge radi bez greske v1.2 narodnjak, problem je bio u broju izlaza na plugin-u. Jednostavno ne moze vise od 34. Kupio sam vec v1.5 i podesio sve... Tu je "J" stavio UNLIMITED OUTPUTS 8-) |
Quote:
VST performance pokaze 80% pa makar bio samo jedan glavni thread na 80%. Nije to nista netacno, lose sam se izrazio, nego realno - CPU nije 80% ako je samo JEDNO jezgro na 80, ali to valjda ima veze sa time kako uopste taj multithreading radi, jer i pored toga, projekat se ponasa kao da je sve otislo zaista na 80% (kao da je ipak tacan taj vst performance), pocinje krckanje lag i sve ostalo. Vidis slike tamo gde su ugaseni amplitubi na onoj drugoj temi, kao da je sve otislo da radi preko prvog jezgra (amplitube je bio multiCPU optimizovan, a KORG monopoly nije ? ) :shock: Sve u svemu ne vredi da mi (kao obicni korisnici) lupamo glavu sa time, nego se latimo novcanika i investiramo u bolje optimizovan program :banghead: 1.2 narodni radi ok, 1.3 Assign baguje, s time sto 1.2 nema dovoljno ulaza/izlaza za pojedine plagine - Kontakt npr, koji je u 100% projekata koje imam... O tome smo polemisali - mada nije vazno vise, 1.5 legal i to je to... |
Sve u svemu, rekao bih da je to to :D
Uvek moze nesto da se podesava, ali mora da zna kad je kraj. Inace, primetio sam da Waves 9 malo vise opetercuje sistem, stuca i C5 i Win7. Tj. primecujem neku malu razliku u odnosu na pre. No, resio sam neke velike probleme i dobio napokon Element synth. Evo jos jedne nebuloze... Sinoc sam, dakle, instalirao najnoviji Waves 9, reinstalirao M-Audio driver da nesto proverim itd. Od tad primecujem krckanje na volume control u M-Audio Control Panel-u :rotfl: Da, to je veoma retko, ali pronasao sam da se nekima desavalo. Razumem da krcka fizicki potenciometar, kao na mom malom jeftinom Berhringer mixer-u, ali softverski slider? Komedija. Naravno, nije to nista strasno, a i nije istog intenziteta na svakom audio izvoru, samo je krajnje idiotski. Pokusacu da utvrdim sta je u pitanju, iskljucio sam npr. aero interface i odabrao "adjust for performance" ali nije nista uticalo. Milion stvari sam probao i nista. Ne verujem da ima ikakve veze s grafikom. Neki prioriteti su se tu promenili kad sam reinstalirao driver. Npr. kad sam pustao FLV preko Winamp-a najmanje je krckalo, na MP3 malo vise, a najvise s muzikom iz nekog AiR setup-a. I na C5 se primecuje. Ponavljam jos jednom, uopste ne smeta za rad, samo je malo ANNOYING. Sad mi je C5 na "steroidima" 8-) |
All times are GMT +1. The time now is 10:58 PM. |