![]() |
Re: Problem sa Focuserite Scarlett 18i6
Ne znam da li bi problem mogao da bude u struji, jer pored krcanja, njemu se kartica blokira. I na laptopu - koji je na baterije. Dakle, vrlo moguce da je u njoj problem.
@Nikola Bogami, moze i da bude opasno to bezazleno krckanje i moze da osteti hardver - vrlo lako... NPR ako radis LIVE na jedno 2kW i krenes da krcis :D |
Quote:
@nESbo: Na ?ta tačno misli? kad ka?e? "probao sam je u 3 stana"? Jesu li to tri stana u istoj zgradi, ili...? Na istom računaru, ili...? Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Ma kul, nego za razliku od tebe čovek ima interfejs koji može da se napaja samo putem ispravljača pa je samim tim njegov slučaj (možda) drugačiji.
Pozdrav, Vasa |
Uff...
Ja krenuo da odgovaram na umixovani problem vas dvojce - i krckanje i blokiranje kartice, pa sam pomesao sta je ko gde radio :rotfl: Hvala awacs na upozorenju :) Aj da ne komplikujemo i da ne prebiram sad po postovima... Ajde da se koncentrisemo ovde na Nesbo-ov problem, a Filipa bih zamolio da nastavi sa starim postom ako ga je vec postavio, jer je problem malo drugacije prirode... Dakle - to sto nesbo mora da hard resetuje interfejs s vremena na vreme govori o tome da je mozda ispravljac pred crkavanjem (npr naduti/crknuti elektroliti izazivaju probleme sa digitalnim spravama, vise puta sam imao takav slucaj - sto sa mreznim switcherima, sto sa celim racunarima) ili je naprosto kartica u nekom problemu. E sad, da li je drajver - ne bih rekao, mada nije iskljuceno (mada, i win i osx ?!). Vecinu problema iz mreze bi adapter trebao da "hendluje", a i probao je u 3 razlicita stana, tako da mislim da je kartica ili ispravljac u problemu. |
Ja imam slicne probleme zadnjih 2 tjedna. Focusrite scarlet 2i2. Svira mi muzika pocne krckat i nema vise zvuka. Iscupam ju, opet spojim sve normalno. Jel to neki virus vlada medju karticama :D. Poslao sam sad mail focusriteu pa da vidimo jel oni sta znaju
|
Pucketanje je zbog latence mala vam latenca , dignite latencu na 520 i necete vise imati pucketanje .8-)
|
Quote:
|
Nisam citao , razlozi pucketanja : uzemljenje lose, kablovi, driver los, napajanje , latenca proveriti sve to . I nek je sa srecom :wink:
|
Kad kazem 3 stana bukvalno mislim na 3 razlicite geografske lokacije. Nisam nikad imao problema sa saltanjem sa DAW-a na player, to na OS X radi besprekorno. I latenca je u redu, procesor nikad ne ide preko 50%.
Anyway, problem resen. Pozajmio sam UPS, sve radi ko novo! :D Eto jos jednog resenog problema. Pozdrav! |
All times are GMT +1. The time now is 05:11 PM. |