Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Molim za savet: Kartica ili mixer? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43590)

abadroza 07-03-2013 06:44 PM

Re: Molim za savet: Kartica ili mixer?

awacs je lepo protumacio moj post, treba mi 6 zasebnih, odvojenih kanala snimljenih preko USB-a, da mogu na kompu svaki posebno da editujem.
Omega moze da primi 6 ulaza kao sto kaze nikolaivanic, to vec koristim, ali izlaz na USB su 4 odvojena mono kanala.

Sve u svemu, moje razmisljanje o jeftinom resenju uz pomoc MultiMix 6 je otpalo, kolko para, tolko muzike. Moracu jos da chesljam za resenjem, mada se MultiMix 8 USB 2.0 postavlja kao logicno (ali duplo skuplje) resenje sa 8 odvojenih izlaza na USB.

nikolaivanic 07-03-2013 07:00 PM

koliko drajvera vidi DAW (cubase) na ulazu? pogledaj pa javi - toliko ulaza mozes da snimis odjednom preko kartice

drugo... nisi jasan: koliko ti ulaza za snimanje treba a koliko izlaza? mesas stalno - ne uplici tu usb - pricamo o analognim ulazima i izlazima

Ako radis ceo mix na compu, treba ti samo 2 izlaza za monitorizaciju. Jedino ako se odlucis da imas neki eksterni efekat/procesor, treba ti jos izlaza...

ovde pise podatak da ima ukupno 8 ulaznih kanala 2+4=6 analognih + 2 spdif
As mentioned earlier, it has eight input streams: two phantom-powered XLR mic inputs, four line inputs (one of which doubles up to accommodate an instrument input) and a stereo S/PDIF digital input.

psionic 07-03-2013 07:11 PM

Quote:

Originally Posted by abadroza (Post 343118)
awacs je lepo protumacio moj post, treba mi 6 zasebnih, odvojenih kanala snimljenih preko USB-a, da mogu na kompu svaki posebno da editujem.
Omega moze da primi 6 ulaza kao sto kaze nikolaivanic, to vec koristim, ali izlaz na USB su 4 odvojena mono kanala.

Sve u svemu, moje razmisljanje o jeftinom resenju uz pomoc MultiMix 6 je otpalo, kolko para, tolko muzike. Moracu jos da chesljam za resenjem, mada se MultiMix 8 USB 2.0 postavlja kao logicno (ali duplo skuplje) resenje sa 8 odvojenih izlaza na USB.

Pa sto ne uzmes bilo koji neki USB ili FW sa 6 ulaza, ima ih raznih modela od jevtinih do skupih... Sto mora da ima i mikser ? Dzaba placas nesto sto ti mozda i ne treba... Npr M-Audio ima pristojnu ponudu za male pare: M-Audio 610, npr... Pa onda Focusrite... Motu Ultralite mk3 - je malo skuplja klasa, pa onda TC konnekt 24D i tako dalje...

abadroza 07-03-2013 10:21 PM

Quote:

koliko drajvera vidi DAW (cubase) na ulazu? pogledaj pa javi - toliko ulaza mozes da snimis odjednom preko kartice
DAW vidi 4 ulaza:

1 = line1 + mic1
2 = line2 + mic2
3 = line3
4 = line4

Dakle, krajnji ishod su 4 snimljene odvojene trake (a meni treba bar 6 traka).

Quote:

Sto mora da ima i mikser ?
Jedan od razloga zasto sam uzeo Omegu je to sto se prakticno ponasa kao mixer i ja je tako i koristim, radi bez kompjutera, mogu da podesim volume svakog ulaza direktno na kartici i imam monitoring iz nje koji ne dodice kompjuter. Kompjuter tu ima najprostiju ulogu "snimaca". Zbog toga razmiljsam o USB mixeru, dace mi vecu nezavisnost od kompjutera, vise ulaza, vise podesavanja pre samog snimanja i na kraju vise izlaza (odnosno ulaza u DAW) preko USB-a. Pravim elektronsku muziku pomocu gruvi boxova, ritam masina, sintova itd. i sve to snimam live od pocetka do kraja, nema seckanja semplova, kopiranja sekvenci, pravljenja i menjanja aranzmana na kompu. Zbog toga bi mi mnogo znacilo da imam sto vise odvojenih kanala na DAW-u, jer bi mi to mnogo olaksalo kasnije prepravljanje balansa izmedju traka, stereo slike, pojedinacnih efekata na svakom instrumentu, kompresiju i mastering.

alavuk 07-03-2013 10:57 PM

delta1010?

nikolaivanic 07-03-2013 11:59 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 343136)
delta1010?

:thumbsup:

All times are GMT +1. The time now is 08:34 PM.