Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Sound City Film pogledati obavezno ! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43338)

MHz 27-02-2013 02:21 PM

Re: Sound City Film pogledati obavezno !

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 342600)
E, nego jedna stvar mi je ba? onako... tre?: ako je Dave Grohl i svi ostali toliko hvale live room (?to razumem i podr?avam), za?to nije kupio ceo Sound City? :rolleyes:

Pozdrav,

Vasa

Verovatno ima bolji..

VladaNS 27-02-2013 04:59 PM

U su?tini ovo nije film o sound city studiju. Ja sam očekivao vi?e anegdota bendova o nekim posebnim događajima koji su im se dogodili tokom snimanja itd. Film nije "topao" već je nasuprot tome isprazna hronologija događaja i muzičara koji su tu snimali. Fokus je na neve konzoli, analognoj tehnici snimanja, i naravno Dave-ovom studiju. Ta priča je poprilično agresivno i nametljivo urađena tipa: Ovako se pravi muzika a vi ostali ste sme?ni. Film je stvarno zanimljiv ali je proma?ena tema, i btw kao i sve ostalo u komercijalnom svetu - nečija reklama.

silicon science 27-02-2013 05:22 PM

Film je mega do jaja a mi svi mozemo da ćuftamo i seruckamo kako to samo Mi umemo :wink::wink: Oni tamo zive zivot kakav se treba ziveti a ko Nas j%b* sto po forumima glumimo da nesto znamo o bilo chemu. :wink::wink::wink::wink::wink:
Izuzetno smarajuca inercija me jos uvek "veze" za ovaj forum, verovatno je posledica lenjosti kojoj robujem proteklih meseci, al bez brige, nece zadugo. Do tad cu hejtovati al juzer frendli, da se niko ne uvredi ponaosob

awacs 27-02-2013 05:26 PM

Istina, svako živi (i serucka) kako i koliko mu se može. Kako mi, tako i oni. E sad, što oni mogu da seruckaju više... pa može im se :)

Pozdrav,

Vasa

spartakus 15-03-2013 09:17 PM

E super je film jbg oni kivni na pt i ostalo.poprilicno mi se sve svidelo pogotovo rage again the machine,a da nema neko nesto o prodigy ili chemical brothers u studiju ili cristal method..razmisljam a gde je new order radio 60milles an hour..

VladaNS 10-07-2013 04:47 AM

Nesto razmisljam i smejem se (u sebi).... :) Elem, grohl toliko u filmu potencira priču o zdravom zvuku, analognim konzolama, načinu rada 80ih etc... A ondak slu?am novi album Foo Fightersa a tamo sve prekompresovano, VRI?TI od glasnoće, dinamika = 0, i pomislim kako to ne ide jedno sa drugim. To je isto kao kad bih ja govorio da je paradajz zdrav a onda ga prokuvao na 300 stepeni! Mislim waveform-ovi tih pesama su tako glatki da kad bi stao na njih mogao bi komotno da se oklizne? :D Lukav je jaran taj grohl...

VladaNS 10-07-2013 04:47 AM

P.S. čak mo?e i pesmica da se napravi od toga:

Ti si dave grohl trebo biti disk dzokej
Na waveformu tvojih pesama mozes ladno igrat hokej
Od silne analogije I topline tvoga zvuka
Riknula mi maticna I pripala mi muka

Ti si dave grohl sramota svoje profesije
Poiskakali ti fejderi od multiband kompresije
Bitno da si nama neve reklamirao
Dok te cika Rupert "ispod zita" donirao

Umoran sam izivinite, 6 ujutru je, idem da spavam...

DzoniPFC 10-07-2013 05:49 AM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 348169)
P.S. ?ak mo?e i pesmica da se napravi od toga:

Ti si dave grohl trebo biti disk dzokej
Na waveformu tvojih pesama mozes ladno igrat hokej
Od silne analogije I topline tvoga zvuka
Riknula mi maticna I pripala mi muka

Ti si dave grohl sramota svoje profesije
Poiskakali ti fejderi od multiband kompresije
Bitno da si nama neve reklamirao
Dok te cika Rupert "ispod zita" donirao

Umoran sam izivinite, 6 ujutru je, idem da spavam...

haahahah ovo je hit! :rotfl:

disco violence 10-07-2013 11:02 AM

Opet teorija zavere.Ja opvaj film nisam shvatio na taj način ne treba neveu reklama dovoljno su ga ljudi izreklamirali do sada,ovde se ne pljuje ni po pro toolsu nego se priča o tome da (rok) muzika nastaje kao interakcija između dva ili više ljudi,a ne jednog čoveka ispred kompijutera.Ja sam taj jedan pa mogu da shvatim o čemu se priča,ja sam taj jedan jer ne mogu da natreram druge oko sebe da ponovo zasviraju,a znam da bi moja muzika daleko bolje zvučala kad bi uklučio pravog basistu,a ne vst,pravog pevača ,a ne ja da pevam i drugo.A što nije kupio "Sound City",pa verovatno mu se više isplati da preseli miksetu,nego celu kuću na zapušteni parking koji je odradio svoje.Svaka mu čast na ovom filmu,a o teoriji zavere ne bi da razgovaram.

awacs 10-07-2013 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 348174)
Svaka mu čast na ovom filmu,a o teoriji zavere ne bi da razgovaram.

Naravno, svaka mu čast na filmu. Dobro je što je snimio film umesto da je potrošio te pare na dop ili custom bike. Dobro je i to što je kupio Neve-a umesto da je za te pare kupio još jedan custom bike.

To da se (rok) muzika pravi kroz ljudsku interakciju je sasvim tačno, ali nema nikakve veze sa Neve konzolom, Pro Tools-om, pa čak ni sa live room-om. A film je napravljen tako da je Neve postao glavni junak, a PT glavni negativac. To je potpuno bez veze, i što kaže Vlada — promašena tema.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:52 PM.