Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43257)

awacs 23-01-2013 10:24 PM

Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 340778)
Ma trt, cika Vaso :):D Videli su da je vrag odneo salu, Arturia se ubija od prodaje Minibrutea i sad i Korg hoce deo kolacha, nema ovo veze sa sentimentalnoscu i empatijom, vec cist profit.

Nisam ja ni pominjao sentimentalnost nego šepurenje :wink: Stvarno ne znam ko koliko čega prodaje, ali iskusvo i intuicija mi kažu da je fix3r potpuno u pravu: glavni kupci instrumenata nisu sladokusci koji se lože na analognu toplinu, mast i muda nego oni koji hoće sve i odmah (naročito uživo, i naročito na tezgi). Takvi uglavnom nemaju ni vremena ni živaca ni uslova za prebadanje kablova na patchbay-u i gatanje pozicija dugmića kad treba da pređu sa saw basa na square lead (ili obratno). A takvih je najviše.

Rekao bih da Korg u hardverskom segmentu nema neku veliku brigu, i da im je Arturia isto ono što je Rihanni Bjork. Svako ima svoju klijentelu. MS im prosto dođe kao dokaz da nisu "tikva bez korena" i usput dobro zezanje.

A o MS seriji i nekad i sad - sve najbolje. Dobar način da se uđe u svet analogne sinteze zvuka

Pozdrav,

Vasa

DADDY Z 24-01-2013 09:19 PM

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hA-owDEGpac" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

The Korg MS-20 Mini will be available April 2013 for a U.S. Street price of $599.00

fix3r 24-01-2013 10:08 PM

Ja sam trenutno neopisivo srecan ovim sto vidim na NAMM-u. Da sam sada sa muzicarima placao bih ture svu noc.

Moog, monster Prophet 12, Korg MS20... i bas kad sam ramisljao kako i cime sklopiti neki mali 500 Lunchbox sistem sa dobrim zasebnim AD konverterom Aphex predstavi Lunchbox sa USB interfejsom! :D

Ma svi k'o da mi citaju misli, bice svasta jos do kraja sajma :)

silicon science 25-01-2013 07:36 AM

Nazirem debakl i propast ovog Moog Sub phatty, sto realno i treba da se desi. Korg se iskurchio i pokazao (pored Arturie) da moze i za 600 E brutalan monofonik. I sad kad pogledam cenu za Moog Voyagera od cijelih 3000 i preko evara :banghead::banghead::banghead:
A nije toliko dobar ni upola. :wink:

EDIT: Sad jos da Alan Pearlman vidi ovo pa da padne dogodine jedan Arp 2600 za 1200 E :rolleyes:8-):D

mekonin 25-01-2013 09:15 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 340851)
Sad jos da Alan Pearlman vidi ovo pa da padne dogodine jedan Arp 2600 za 1200 E :rolleyes:8-):D

To bi bilo san snova.

A vidim i Buchla reizdala Music Easel kao Electric Music Box za oko $4000

silicon science 25-01-2013 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 340781)
:wink: Stvarno ne znam ko koliko čega prodaje, ali iskusvo i intuicija mi ka?u da je <fix3r> potpuno u pravu: glavni kupci instrumenata nisu sladokusci koji se lo?e na analognu toplinu, mast i muda nego oni koji hoće sve i odmah (naročito u?ivo, i naročito na tezgi). Takvi uglavnom nemaju ni vremena ni ?ivaca ni uslova za prebadanje kablova na patchbay-u i gatanje pozicija dugmića kad treba da pređu sa saw basa na square lead (ili obratno). A takvih je najvi?e.

Pozdrav,

Vasa

Mislim da gresis, situacija je upravo suprotna. Najmanje je "profesionalaca" zapravo koji zaradjuju i zive od toga ("tezgarosa") a daaleko je vise bedroom producenata koji chachkaju i drndaju, neki iz hobija, neki sto bi zeleli da budu profi itd... Moje iskustvo i intuicija mi to govore, a glavni "adut" u ovoj novoj analognoj prici je cena. Cak ce i ovi "profi" iz zezanja da kupe ms-20, da se deca igraju ako nista, nek odrastaju onako kako je i tata odrastao.
Moj utisak je takav, ko zna :rolleyes::rolleyes: Elem ovo su dobre vesti, barem za nas "piju piju" frikove koji koriste patch memory ali ga se u sustini gnushaju :):rotfl:
</fix3r>

awacs 25-01-2013 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 340855)
Mislim da gresis, situacija je upravo suprotna. Najmanje je "profesionalaca" zapravo koji zaradjuju i zive od toga ("tezgarosa") a daaleko je vise bedroom producenata koji chachkaju i drndaju, neki iz hobija, neki sto bi zeleli da budu profi itd... Moje iskustvo i intuicija mi to govore, a glavni "adut" u ovoj novoj analognoj prici je cena. Cak ce i ovi "profi" iz zezanja da kupe ms-20, da se deca igraju ako nista, nek odrastaju onako kako je i tata odrastao.
Moj utisak je takav, ko zna :rolleyes::rolleyes: Elem ovo su dobre vesti, barem za nas "piju piju" frikove koji koriste patch memory ali ga se u sustini gnushaju :):rotfl:

Ja bih voleo da je tako. Ali velika većina roditelja će detetu da kupi neko polifono sokoćalo sa "zvucima pravih instrumenata" za iste pare. Pa i većina bedroom producenata, makar sudeći po postovima na ovom forumu.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Nemoj pogrešno da me shvatiš - ja mnogo volim i poštujem i Korg MS-10 i MS-20, a i lepe uspomene me vezuju za te aparate :)

silicon science 25-01-2013 11:16 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 340856)
Ja bih voleo da je tako. Ali velika većina roditelja će detetu da kupi neko polifono sokoćalo sa "zvucima pravih instrumenata" za iste pare. Pa i većina bedroom producenata, makar sudeći po postovima na ovom forumu.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Nemoj pogrešno da me shvatiš - ja mnogo volim i poštujem i Korg MS-10 i MS-20, a i lepe uspomene me vezuju za te aparate :)

Ma ofskroz :) Vraticemo mi te uspomene na prolece Vaso kad krene prodaja i kad ga se dochepam, ili pre na leto, dok se nasi distributeri "organizuju"... Kontao sam da zovem Artist vec danas i prijavim im ovu vest, pa da budu pametni da dovuku na vreme. Evo koliko je proslo od ovog prvog malog sinta od Arturije i jos uvek ne mogu da ga kupim u Srbiji :cry::cry::cry::cry::(

Evo ga NAMM video. Fascinira me to sto ne zna cenu vec cima shefa a ovaj gleda u papire jer isto nije siguran.. LOL :banghead::banghead:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/h6lTdHZQJ4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/oJkcGug7W8Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

EDIT: a pazi ovo

http://www.ebay.com/itm/Korg-MS-20-A...8be617&afsrc=1

wladymeer 26-01-2013 03:23 PM

šteta što nije bilo interneta kada se pojavio DX-7 da uporedimo malo postove kada je analogija bila "out" a digitalija "in" - u stvari, već vidim te postove, samo treba da zamenim termine :)

silicon science 26-01-2013 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 340901)
?teta ?to nije bilo interneta kada se pojavio DX-7 da uporedimo malo postove kada je analogija bila "out" a digitalija "in" - u stvari, već vidim te postove, samo treba da zamenim termine :)

Pa sto te to chudi, ljudi su oduvek bili ovce koje su trchkale za svestloscu lampica, operisani od ukusa i znanja.

All times are GMT +1. The time now is 02:29 PM.