Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   svidjal vam se portamento? mono? narodnjak (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43170)

kravadinka 22-01-2013 01:33 PM

Re: svidjal vam se portamento? mono? narodnjak

Ja sa njima ne umem, uglavnom ih oteram u materinu, ponekad prepustim nekom drugom da se li?e sa njima dok ja u susednoj prostoriji psujem, pa se tu i uzmu neke pare i zavr?i neki polu posao.
Potpisujem, ne postoji gora grupacija od na?ih narodnjaka tezgaro?a, znaju veoma malo a suprotno tome imaju najveće tripove o nekom svom zvuku, veće nisam video. Čim se bilo ?ta promeni za 0.0046 nečega levo, desno, gore ili dole od onoga kako su navikli, oni nisu zadovoljni.
I to je kao neko pravilo, ?to lo?iji muzičar, sve veće i jače dogme ima u koje veruje.

psionic 22-01-2013 03:31 PM

To je zato sto je ova zemlja otisla u k***c. Sto si gluplji - to bolje ovde prodjes i imas vise para. Samo da je "disha" iz istog sela kao i ti...

wladymeer 23-01-2013 03:07 PM

Skoro čuo izraz od drugara kako jedan "renomirani estradni pevač" objašnjava toncu šta mu fali u miksu.

"daj mi kap sunca na bubanj"

odnosno - izoštri ga

Javljam se čim saznam za ostale bisere :)

A što se tiče cele sorte... zar ne znate da je mušterija uvek u pravu?

kravadinka 23-01-2013 03:18 PM

Kad sam ja bio mali nisam znao kako da objasnim mnogo Lexicon-a na doboš, nego sam pokušavao da mu objasnim da se doboš čuje kroz kišu... :kesa:
A onda skoro, možda celih 20 godina nakon toga slučajno pogledam neki stari domaći spot, je li to bio Parni Valjak ili ko već, ima scena kako u Slow Motion palica udara u doboš na kome je voda i one kapljice lete na sve strane lagano, tačno sam se setio odakle mi taj doboš kroz kišu. :D

Bio jednom kod nas jedan lik, sada je prilično poznat i uspešan u tom svom pisanju pesama, mislim da sam ga i viđao ovde negde...
I došao on tako i sluša neke tadašnje matrice, ne progovara desetak minuta, ustaje napokon i ozbiljnog lica klimajući glavom kaže:"Dobro vam zvuči kompjuter!"

:harmonikas:

awacs 23-01-2013 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 340757)
A ?to se tiče cele sorte... zar ne znate da je mu?terija uvek u pravu?

Tako je. A ?to se tiče gluposti, neukosti i ostalog, nagledao sam se i "urbanih muzičara" koji ne znaju ni?ta, a hoće sve.

Ruku na srce, i meni je uvek bilo te?ko da sarađujem sa narodnjacima, ali vi?e onako na nivou op?teg razgovora dok se pije kafa i vinjak između dva tejka. Moslim, stvarno me nije zanimalo ko je kupio koji auto i ko je koga kresnuo u garderobi. A i nismo gledali iste filmove.

Pozdrav,

Vasa

fix3r 23-01-2013 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 340703)
Samo da je "disha" iz istog sela kao i ti...

To je oduvek bilo pravilo, nista novo :)

Quote:

Javljam se čim saznam za ostale bisere
Da ti pomognem, sad se setih starih "sesija" - "otvori me malo", "stavi bas od dve jedinke" (DX11), "Beli Dinakord zakon", "skini mi taj 'hal' i daj malo 'eho'"... Trebao sam da zapisujem sve to...

kravadinka 23-01-2013 04:08 PM

Radi se pesma nekom od njih i nakon nekoliko dana snimanja na kraju dođe miks, mastering, email i pustiš im finalni snimak da čuju.
Nakon par minuta sledi poziv i razgovor ide dalje ovako:"Eaaa, 'rate ovo 'e do jaja!"
"A kad ćeš da ra'iš pos'produkciju, da ga ono baš namunjiš, da ima mooda, ovo nije gotovo, jel tako?!" :banghead: :rotfl:

Onda ga pitaš:"A šta bi ti tu radio još?"
"Pa nš'a b'ate, super je ovo, samo da ima mooda znaš, kad se pusti kod Karaćange u diskotekU, da budem jači od seljaka X, da mi snimak bude širi od idiota Y i znaš 'rate ovo kao mis'im ono!"

:drunk:

psionic 23-01-2013 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 340762)
Radi se pesma nekom od njih i nakon nekoliko dana snimanja na kraju dođe miks, mastering, email i pusti? im finalni snimak da čuju.
Nakon par minuta sledi poziv i razgovor ide dalje ovako:"Eaaa, 'rate ovo 'e do jaja!"
"A kad će? da ra'i? pos'produkciju, da ga ono ba? namunji?, da ima mooda, ovo nije gotovo, jel tako?!" :banghead: :rotfl:

Onda ga pita?:"A ?ta bi ti tu radio jo??"
"Pa n?'a b'ate, super je ovo, samo da ima mooda zna?, kad se pusti kod Karaćange u diskotekU, da budem jači od seljaka X, da mi snimak bude ?iri od idiota Y i zna? 'rate ovo kao mis'im ono!"

:drunk:

To ti kazem...

awacs 23-01-2013 08:37 PM

Dobar portamento (original SH-101?), ali pogre?an spoj:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/MvaEmPQnbWk" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Pozdrav,

Vasa

awacs 24-01-2013 03:07 PM

Oh ne, zajebah link u prethodnom postu (a i nije SH-101) :banghead::ups::

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3vEjKrP6tOs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:13 AM.