![]() |
Re: Otrcana tema: reverb$vokal
Ne znam, meni i Lex i Valhalla rade super, posebno ako im se drkne malo saturacije posle njih (posebno posle Shimmera, jer je dosta neobojen). Naravno, uz obavezno filterovanje, a povremeno i ekvilajzing. :wink:
Takodje nekad za ambijent i gustinu koristim 2 delay-a umesto reva, Echo Boy majka. |
ReLab-u 480 ne fali ama bas nista. Tolika kontrola predelay-a, spin-a, tajminga... vrhunski reverb.
Koristi saturaciju da pomognes reverbu, koristi EQ da mu nadjes mesto i najvaznije od svega - tajming. |
Quote:
Ali da je najbli?i "tom" nekom zvuku... ...jeste...! |
Eh...kad biste samo znali koje sve (jeftine) reverbe (i hardware i software) ljudi koriste na pesmama i projektima koji su bili svetski hitovi !!
A tek koliko njih i NE koristi reverb !!! :D Koliko je samo bilo hitova gde je delay odradio posao !!!? Reverb je samo jedna kockica u slagalici koja ze zove pesma ! Sve utice jedno na drugo ! Zvukovi instrumenata, aranzman, slusanje, ostali efekti u miksu, pevac i njegov glas itd itd... |
Jeste, ali je ovo thread o reverbima...
:thumbsup: |
Moja preporuka izotop nectar..
|
https://dl-web.dropbox.com/get/Photo...mp3?w=7e5328d5
..evo jednog sa kojim se zj.... Ima "rucni "delay ali reverb se gubi i nisam s njime zadovoljan. Bar ja :) |
Quote:
Probaj u Public folder pa 'copy public link' |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:36 AM. |