![]() |
Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)
Quote:
Pa jos jedan. Ali vredan :) Radi(zvuci) drugacije od waves-a i Rocket-a. UAD-a nemam pa ne mogu da komentarisem. Dostupan je za mase (OSX, ne znam za win). |
Quote:
Ja sam totalno navucen na tu staru dbx kompresiju,uz distressor i 1176,bio bi u prva tri hard kompresora koje bih voleo imati. |
Iskreno, meni je dobar i Major Tom - Stilwell
Pored toga mislim i da URS ima vrlo dobre dbx emulacije(1975), kao i distresor emulacije..bas sam skoro uporedjivao Ali kao i uvek u plugin svetu - brzo nesto sto je ok bude zaboravljeno kad se pojave novi plugs |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Sto se ovih plagova tice, uvek sam radije koristio La2a, 3a i 1176 emulacije od WAVESa, nego one od UADa. Mislim da je fazon u tome sto sam ih mnogo cesce koristio u proslosti, pa mi je nekako nezgodno da predjem na UADa, malo drugacije radi - na nacin koji mi se bas i ne svidja (ili ga ja ne kapiram :ups:).
Sto se ostalih tice, ne mogu primirisati ni UADu ni Wavesu (npr oni iz IK Multimedia)... Jedino sto mi smeta kod Wavesa generalno je da umeju da pojedu CPU, pa moram da dizem latenciju. UAD ne pati od toga. Ostaje da se vidi kako ovi NI rade. Ne ocekujem previse, ali da bar priblizno daju WAVESov kvalitet uz manje bafere i ja sam zadovoljan... BTW evo ima skoro nedelju dana kako sam ih "nabavio" i nisam se potrudio ni da ih probam. Toliko sam navikao na ovo sto imam... Izgleda da sam se izlecio od warezologije :) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Za iste vrednosti svih knobova, razlike su osetne izmedju NI i Wavesa. Ni je nekako meksi, tj nije agresivan kao Waves (koji je najagresivniji od svih) - kad kazem agresivan, mislim na recimo sledece: Attack - 3 (srednje) Release - 7 (najbrze) Input - 36 Output - 6 Ratio - 4 Sta se desava ? Uzeo sam sner i krenuo da ga "gazim" Najostriji rezultat je dao, kako sam rekao vec, Waves CLA - 76, NI sam morao jos malo da napumpam (digao sam input na 30) da bih dobio malo priblizniji zvuk, medjutim nedostajalo mu je malo definicije... A na istom setovanju knobova - nebo i zemlja razlika. Probao sam i onaj IK Multimedia T-Racks, koji je nekako najglasniji... Ali opet mi se Waves vise svideo. Zvuk mu je nekako "prstav" Ostaje jos da u studiju cujem i UADa sa istim snerom i istim postavkama. Krajnji zakljucak - na istim postavkama knobova i nisu bas slicni rezultati, na "dostelovanim" vrednostima zvuce dosta slicno, ali ipak razlicito. Opet - stvar ukusa. Ono sto je bitna razlika svih ovih je to sto npr Waves 1176 ima "analog feel" switch i dva "ukusa" - revizije osnovne 1176 jedinice , IK MM T-Racks ima M/S kodiranje, dok NI ima Wet/Dry knob i SideChain. Eto, to bih mozda podvukao kao njihovu najvecu razliku. |
Polako bataljujem NI 1176. Nije mi preterno potrebna dry/wet opcija na tom tipu kompresora a sa waves i Stilwell (hvala na savetu gosn' Vaso! :) ) Rocket-om lakse dobijam zeljene rezultate. Po "agresivnosti" bih poredjao Waves Black pa Blue pa Rocket.
NI La2a je druga prica. Meski je i sad sam uvek u dilemi da li da na vokal stavim njega ili PuigChild-a... |
Quote:
Sam 1176 Blackface je valjda imao tri revizije u doba kad je originalno proizvođen, LA-2A je isto valjda imao par revizija, plus stanje lampi u pojedinačnim primercma, nakupi se tu dosta razlika koje su dovoljne da čak i u slučaju "originalnog hardvera" mo?e da se priča vi?e o generalnom utisku nego o tome da XY aparat zvuči ba?-tako-i-tako. Sinoć me je mrzelo da pi?em na?iroko, ali sam zapravo hteo da ka?em da sve te razne emulacije treba posmatrati kao različite primerke (ili bar različite "revizije") navedenih aparata. Valjda sam sad bio malo jasniji :) Pozdrav, Vasa P.S. @MUzzY: Stillwell je prilično po?ten u opisu pluginova - ne tvrde da su to emulacije nego ka?u da su pluginovi inspirisani analognim uzorima. |
All times are GMT +1. The time now is 05:27 PM. |