Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Armin van Buren (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42802)

Hollywood 18-11-2012 06:22 PM

Re: Armin van Buren

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337764)
..kaze momak, pricajuci iz njegovog (novog) studija..."Mislim da 99% ljudi koji danas prave studio, prave gresku misleci da je oprema (hardware) sve!
Kad smo pravili ovaj studio, hteli smo da slusanje, zvucnici i akustika budu perfektni - sve ostalo vise nije vazno!
DAW i software su sve sto vam je potrebno..
Mi smo sve pare potrosili na sobu, praveci je od "nule" (od pocetka) da bude sto udobnija za rad.."

lepo kaze...:D

PS - dalje u tekstu kaze: "sve sto vam treba u studiju su dobri monitori, dobra akustika i dovod svezek kiseonika !!" hehehe..

To kaze covek koji nikada nije napravio ni jednu svoju stvar. On samo sedi u studiju, kod nekog drugog (Feri Korsten i slicni) i govori sta mu se svidja, a sta ne. Tako da uz sav respekt koji imam prema njemu zaista nije realno uzimati njegovo misljenje kao kompetentno. Taj studio koristi za snimanje radio emisije i za snimanje mixeva sto je opet glupo jer mix i radio mozes snimis i na gajbi. Ali dobro, ima se moze se, pa sto da ne.

Moj komentar se ne odnosi na kvalitet prostorije i tu se potpuno slazem sa svima. Najbitnije je slusanje. U zavisnosti kakvu muziku pravis zavisi sta ces koristiti i sta ti treba, Arminova muzika moze da se radi full ITB kao i ostatak trenutno popularne pop muzike i tu se skroz slazem da je daw dovoljan.

Ako cemo da se potkacimo price oko Itb/Otb moje iskustvo je da ima razlike i to mnogo. Ja sam presao iz ITB na hibrid Itb/Otb i bas mislim da se mnogo brze dolazi do rezultata koriscenjem Otb sprava posebno compresora i EQ. Ima nekih sprava koje jos nisu uspeli da spakuju u plugin mada verujem da ce se i to desiti vrlo brzo.

mikron 18-11-2012 06:27 PM

@Hollywood

Apsolutno se slazem, od reci do reci. Bravo

awacs 18-11-2012 07:05 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337796)
Da te vidim da uradis postenu Foo Fighters produkciju ITB

Ako misli? na Wasting Light, ono ?to je po?teno u toj produkciji je workflow. To da li će ne?to da krlja i galami kroz hardverski kompresor ili kroz VST/AU/RTAS plugin je ?vaka za ludaka. Mislim, da se ne la?emo. A mo?emo i da se la?emo, ute?nije je...

Kao ?to je Hollywood napisao, br?e se dolazi do rezultata kad ima? hardverske sprave... mada ja tu brzinu vi?e pripisujem ergonomiji i ograničenjima tih sprava nego bilo čemu drugom. Moj par gaća.

Pozdrav,

Vasa

mikron 18-11-2012 07:17 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337803)
Ako misli? na Wasting Light, ono ?to je po?teno u toj produkciji je workflow. To da li ?e ne?to da krlja i galami kroz hardverski kompresor ili kroz VST/AU/RTAS plugin je ?vaka za ludaka. Mislim, da se ne la?emo. A mo?emo i da se la?emo, ute?nije je...

Pre nego sto podelis zvacke mentalno problematicnim ljudima, probaj .... pa ces videti.

Znam da VST ovi rade, i sam ih koristim, neki cak i bolje od raznog hardvera ... ali za edm muziku, filmsku muziku i sl. Pravi rock je i dalje moguce dobiti sa vst ovima samo za Srpsku produkciju

mikron 18-11-2012 07:19 PM

Uostalom, probaj i novi Soundgarden (bilo skoro pomenuto) probaj i to sa plaginovima u kompu.

Da se razumemo, ja bih najvise na svetu voleo kad bi plagovi radili sve. Gde ces bolje?

Everbeatz 18-11-2012 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337793)
Sve tako, ali ja uvek moram malo da dosolim (a mo?da i presolim):

Nije va?no da li je hardver ili softver, va?no je da postoje uslovi u kojima se čuje ikakva razlika između +0,5dB i +4,0dB na bilo kojoj čujnoj frekvenciji.

Kad bismo svi bili po?teni prema sebi samima verovatno bismo priznali svima ostalima da gomilu stvari ne čujemo nego verujemo onome ?to pi?e na ekranu, pa malo verujemo hardveru ili softveru sa lepim potpisom, pa onda sve gurnemo kroz neki Ultra?abanajzer da to sve "zazvuči kako treba i zasvira zajedno"... bar ja to tako radim u poslednje vreme... Kao i svi ostali, uostalom...

Pozdrav,

Vasa

Meni je dobar onaj Tchad Blake citat - "If I have to A/B more than two times to hear the difference, I loose interest in that difference"

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337796)
To je kao kad bi ljudi koji prate Grand rekli da samo narodnjaci postoje. Aaajde molim te.

Da te vidim da uradis postenu Foo Fighters produkciju ITB

Produkciju? Ili mix?
Analog i digital su toliko povezani ovih dana da je krajnje dogmatski posmatrati ih odvojeno u VS smislu.
Inace, poenta zadnjeg Foo albuma nije u tome da 'analog rulez', nego da se pokaze da je moguce odraditi ne-genericki rock album u smislu svirke

mikron 18-11-2012 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 337808)
Produkciju? Ili mix?

mix

Quote:

Analog i digital su toliko povezani ovih dana da je krajnje dogmatski posmatrati ih odvojeno u VS smislu.
Inace, poenta zadnjeg Foo albuma nije u tome da 'analog rulez', nego da se pokaze da je moguce odraditi ne-genericki rock album u smislu svirke

Jesu, nego je smesno reci da se SVE moze uraditi na laptopu samo ako imas slusanje. Moze da se uradi, ali ne na top nivou. Kao kad je DaBear pokusao da imitira Skrillex a skroz na kompu. Sve kao do jaja .... ali nije do jaja :rolleyes:

mikron 18-11-2012 07:27 PM

Quote:

Meni je dobar onaj Tchad Blake citat - "If I have to A/B more than two times to hear the difference, I loose interest in that difference"

Nije sve u uporedjivanju. Uzmi na primer Rhodes VST bilo koji i pravi rhodes. Razlika je kao izmedju vst stratokastera i pravog.

Al opet kad pocetnik odsvira c dur na jednom i na drugom , razlike skoro da nema. Kad vidis kad majstor sedne za rhodesa, onda ti sve bude jasno.

Nije sve u jednom testu

boggy 18-11-2012 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337795)
Nemas pojma sta govorim. Kad se budes bavio ovim poslom onda ces znati.

Do tada radi ono sto znas

Ovo pricam u najboljoj nameri.

Ovo je javni forum, te bi bilo mudrije da argumentujes to o cemu govoris, o cemu ja "nemam pojma"... Tako ces mozda jos nekoga ovde "prosvetliti"

Sent from my ST18i

Everbeatz 18-11-2012 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337809)
mix

Mix je moguce odraditi ITB - daleko od toga da se rock ne radi na taj nacin. Ne mixa samo CLA, TLA i AW rock. Iskreno, naslusao sam se 'analog rock mixeve' koji su za k, kao i ITB koji kidaju - raskrsti vise s tim da je oprema ono sto mixa. Ne mixa SSL i komp nego covek, jel to tesko shvatiti?. Monitoring je najbitnija karika jer cujes sta radis sa vise ili manje preciznosti, a o razlikama procitaj Tchad Blake citat..
Quote:

Originally Posted by mikron (Post 337809)
Jesu, nego je smesno reci da se SVE moze uraditi na laptopu samo ako imas slusanje. Moze da se uradi, ali ne na top nivou. Kao kad je DaBear pokusao da imitira Skrillex a skroz na kompu. Sve kao do jaja .... ali nije do jaja :rolleyes:

Mislis da to sto nije ub'o Skrillex sound je zbog toga sto je koristio laptop/itb?

All times are GMT +1. The time now is 10:06 AM.