![]() |
Re: Presonus blue tube ili Preamp alto‑MIC tube
Razumem te potpuno si u pravu. Ali ja zelim da sve bude savrseno ne volim aljkavo nista, makar morao 3 dana da sredjujem vokal... :rotfl: A za pop filter si u pravu lici mi na jedan akg-ov ali 100 posto nije kao on, moracu to da sredim... A i za desser si u pravu mora da se nadje dobra pozicija za snimanje tj. da se lepo nasteluje pozicija mikrofona a i pevac, onda je desser nije potreban... :wink: A i sve sto sam naucio mogu da zahvalim vama na forumu... :D
|
Big Bockie sta da radim dal da kupim ovaj preamp o kome smo pricali ili da skupim pare i da kupim dobre monitore ili da skupim pare i kupim bolji preamp, neznam sta da radim nisam pametan, prosvetli me... :rotfl:
|
taj golden age je donja granica pristojne kupovine, ne kupuj ništa lošije. A što više para, to stvari bolje zvuče, ako se izbegnu neki marketinški trikovi.
i da, brate bockie, u tri posta si 20 puta rekao "govno, govnjivo i sl", daj mu malko po perfidnosti pleaseee |
Arture dal je pametno prvo da ulozim u dobre monitore a posle u preamp, sta mislis o tome, ja znam da ove preampre koje ima moja zvucna (lexicon omega) nisu nesto ali valjda mogu da pominu za sada... :rotfl:
|
Ako ti je C214 siljat i trebas da de-essujes sa njim, onda ce NT2a da ti bude daleko siljatiji, radio sam sa oba, NT2a je daleko sibilantniji mikrofon nego li c214 ...
Da sam na tvom mestu, koristio bih preampe na Lexiconu, ne bih kupovao blue tube i tako te jeftine skalamerije... Po meni vise ti mogu doneti dobri monitori nego bolji preamp ... |
pa to je malko pitanje o kokošci i jajetu. džaba dobar input ako ne možeš da ga smixaš. Moj savet - kupi dobre sluške, nema dobrih monitora ispod 1000e, a i za takve ti onda treba valjana obrada sobe i sl, ako pričamo o efikasno potrošenom novcu. A kupi i preamp, možda ipak prvo njega, i gledaj da svoje mixeve preslušavaš kod ortaka, u kolima, u klubu, dok ne stekneš detaljniji utisak šta radiš. Kad jednom stekneš tu naviku, koristiće ti celog života, i kad budeš imao milion dolara u studiju :)
|
Quote:
I da ponovim ono što ste i Boki i ti pomenuli: položaj pevača u odnosu na mikrofon! Ako je close-mike (i ako pevač nije baš iskusan u pevanju u studiju) onda mu kažeš da peva malo pored membrane. Ili mu postaviš lažni mikrofon odmah pored glavnog i kažeš mu da peva u njega. To smo nekad zvali "patka mikrofon" :wink: A to za preampe, kao što rekoše, ništa ispod GA73 se ne isplati kupovati za "normalan rad". Sve ovo drugo što si nabrojao može da prođe kao fora, kao nekakva egzotična zezalica, ali koliko shvatam ti bi da snimaš "by the book"... Pozrav, Vasa P.S. Preteče me Jan sa komentarom na NT2a |
Hvala svima, sad su mi neke stvari jasnije, moracu da vas poslusam... :wink:
http://www.google.rs/imgres?num=10&u...9,r:1,s:0,i:66 http://www.google.rs/imgres?um=1&hl=...,r:11,s:0,i:99 |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 10:26 AM. |