![]() |
Re: Podsekcije za PT. Cubendo, Ableton ...
A ja bi baš kao i na nekim drugim forumima zabranio VS teme generalno, jer su potpuno nesvrsishodne a i shodne su samo popriličnim neznalicama....!
|
VS teme su definitivno zabranjene, čim je meni dodeljena moderatorska funkcija, pošto mi je to bilo predizborno obećanje :)
Istina je vaso da većina koristi Steinberg, čak sam i sam imao par muka sa ProToolosom koje nisam uspeo da na forumu raspetljam. Al opet, onako fensi bi izgledalo za imidž foruma da mi tu imamo kao posebnu sobu za fruitija, posebnu za PT, posebnu za ove nove extravagance Studio One i slično :) btw, potpuno se ne slažem sa tezama o tutorijalima, ja sam nekoliko jaako korisnih odgledao u vezi konkretnih tema, i puno su mi pomogli u životu. Uostalom, samo se setite onih Fabfilterovih, koji su omanja škola iz mixanja generalno. |
Postujem to sto neko smatra za sebe da je prevazisao tutorijale, licno mislim da i dalje mogu da iskopam neki koji ce mi pokazati nesto sto nisam znao ili drugaciji brzi nacin na koji postici.
Ali sustina moje prica o tutorijalima i podsekciji jeste da se forum ne vrti samo oko nas samih i da ovde i dalje ima i bice pocetnika koji su zeljni da saznaju pa bi samim ti gestom skratili svima vreme i izbegli bi dobar deo pitanja na temu a kako? a zasto? U svakom slucaju je lakse i preglednije naci post koji se tice PT ( ili bilo koji drugi DAW) nego kopati i pokusavati sa search. Osim toga, to sto vecina nas koristi Steinberg nije opravdanje da ne napravimo podsekcije za druge popularne DAW. Iskreno mislim da tek kad se bude rasclanilo imacemo uvid u pravo stanje, a opet cenim da se se tom podelom podstaci ljudi da postuju vise u te podsekcije. I na kraju to sto rece Arthur, zasto ne bismo bili malo moderni ( fancy :) ) po ugledu na vece forume? OVo je najveci forum u regiji i najstariji i bio bi red da se dalje razvija..... na kraju svega ne moramo da kupimo komsijsku njivu da bi prosirili forum vec samo malo kliktanja mishem zar ne ? :wink: |
Quote:
|
Quote:
Ne, ne, kapiram ?ta si rekao, ali kazem, ne treba ih ni kanalisati... :wink: Jednostavno, kao na Dizajn zoni, "VS će o'ma biti obrisan, ende!"...:closedey: |
Quote:
Denyken je onomad napisao jedan jako detaljan i pametan tutorijal za kori?ćenje kompresora, a onda se javi čovek koji ka?e kako je sve to pročitao, ali mu nije ba? jasno čemu slu?i kompresor... Tako da će pitanja "za?to" i "kako" uvek biti... @Arthur: Porediti Fab Filter tutorijal koji je sponzorisan od strane proizvođača softvera i dobrovoljna i ničim obavezujuća pisanja članova Foruma je kao da poredimo krokodile i veverice. Mislim, i jedni i drugi imaju četiri noge, zube i rep. Dakle, ko voli da pi?e ili snima tutorijale, neka se bavi time. Ja to ne umem. Ali me zato ne mrzi da odgovaram na pitanja mlađih članova, ili bar da ih uputim tamo gde mogu da pronađu odgovore. Forum je da se razgovara i debatuje. Pa usput ko hoće mo?e ne?to i da nauči, naročito ako ume da misli. A jbg, bilo bi pretenciozno da smatramo kako smo dovoljno stručni da učimo ljude kako da misle :wink: Quote:
Ne ka?em da je GS ustavni zakon pa da svi treba tako da rade, samo mi to sa otvaranjem silnih podsekcija liči na ovda?nje osnivanje dr?avnih agencija za sve i sva?ta, čisto da bi se namirila forma koja ba? i nema mnogo smisla. Pozdrav, Vasa |
Iako generalno nisam protiv podsekcija na forumu kako je predlozeno, mislim da to nije dobra ideja zbog toga sto neko na prvom mestu nece procitati manual koji ide uz svaki softver. Znaci da ce zbog (uglavnom) necije lenjosti da malo izdvoji vremena studirajuci vec pregrst podataka koji su dati na netu, plus oficijelni sajtovi DAWova, odma postavljati pitanja ovde, a za to vec postoji sekcija 'audio software'.
Ni na GS mi nije jasno zasto postavljaju teme vezano za Cubase, FL, Sonar, PT, itd., pa cak i hardver kad imaju oficijelne predstavnike, forume i kontakt sa njima 'iz prve ruke'. Npr. "Cubase constantly crashes, Elysia Mpressor - no signal", itd. Jbga, kontaktiraj predstavnike, bas u danasnje vreme mozes. i onda mu se javi lik iz Steinberga, Elysie, itd i kaze mu da im posalje mail. Ako neko ima vremena za odgovaranje u podsekcijama foruma koji ce biti formiran, nemam nista protiv, i sam cu uzeti udela u tome...jedino sto me nervira je ta lenjost da se posveti vreme izucavajuci osnove, pdf manual i odma postavljanje threada, a odgovor vec ima kod sebe u samoj dokumentaciji. Poz |
Evo ja sam sada pokusao da pronadjem sve u vezi Logic-a sto je pisano na forumu....i stvarno je malo nezgodno lutati tamo amo da bi iskopao sve sto je napisano.......trosi se vreme i uvek se nesto preskoci.Sto je najgore,ponavljaju se precesto jedna te ista pitanja jer forum nije pregledan ovako.Po meni predlog da se sve stavi na jedno mesto za svaki sequvencer je sasvim ok....i naravno treba jednako tretirati sve sequencere....barem "papira" ima dovoljno:).....i isti su mi po vaznosti troje ljudi koji koriste Logic,dvoje koji koriste Pro Tools kao i dvadeset drugih koji koriste Steinberg.Ovi sa Reaperom mi bas i nisu bitni:rotfl:....SALIM SE:)....za reaper...evo i ja sam ga instalirao i imao bi po nesto i da pitam....al to cu kada otvorite te sekcije.:)
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
hm, mislim da je to ipak plus u smislu preglednosti. Čak i neko ko ne nailazi često, ako otvori podsekciju vezanu za PT, videće neke teme koje tu stoje duže vreme i sigurno skontati nešto što nije ni znao da ne zna. I svakako će znati gde može da ga potraži. A da, stvarno nije GS ustavni zakon, i ono što mi kod njega najviše smeta je upravo preglednost.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:36 PM. |