Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 7 i jos nesto... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42758)

Jan 14-11-2012 09:58 PM

Re: Cubase 7 i jos nesto...

Ne, zato sto onda ne mogu da koristim inserte, i freeze mi narocito ne odgovara kad radim sa Vocalign-om. Za VSTi-eve i djene, djene, ali opet preferiram da pretvorim u audio jer uvek radim posle neku manipulaciju rucno...

DADDY Z 14-11-2012 10:15 PM

@Jan: Pa zar bounce selection nije isto što i render in place?

Jan 15-11-2012 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 337529)
@Jan: Pa zar bounce selection nije isto što i render in place?

Ajde probaj da vocalignujes nesto i da bouncejes nesto, ili da bounce-ujes VST instrument... Bounce selection je isto sto i consolidate events u Pro Tools-u ali nije isto sto i render in place, render in place u drugim DAW-ovima na brzinu srenda celu traku sasvim insertima i u zavisnosti od programa u glavnom mozes da biras, da li da zadrzis original, ili da ga obrises ili da ga zadrzis i mutiras itd...

U Studio One od skora moze da se samo jednim klikom svi outi iz Kontakta izrendaju. Samo valjda bese desni klik, render multiple out instruments, i bam sve midi kanale pretvori u audio onako kako ste ih rutovali u Kontakt, da perverzija bude jos veca, mozete da izeditujete te audio kanale totalno da ispremestate sve i da kazete revert to midi i bum, traka je opet midi ali ne kakav je bio vec skladno izeditovana kao i audio... Mislim mnogo mi je lakse da jednim klikom izrendam sta mi treba, nego da soliram pa da idem na eksport i tako u krug... To narocito vazi ako imam recimo neki refren i 6 dupleksa (reperi tako vole da snime po 10-ak dupleksa neretko), i da ne bi pesice editovao jedan po jedan kanal, odradim posao vocalign-om i onda moram svaki posebno da soliram i eksportujem (ili batch eksportujem) a da ne pominjem da moram da pravim poseban mono out i da te kanale rutujem na mono out ako ocu da mi render bude mono a ne stereo pa da uzimam jednu stranu, pa da importujem, pa da kopiram na sva mesta gde treba da bude itd, i to mi oduzme cesto 15-ak minuta zivota ako ima brdo kanala nekad i vise, ovako jedan klik render in place i bum tu je za 3 sekunde... To svi DAW-ovi imaju, ima ga Logic, ima ga Pro Tools, ima ga Reaper, ima ga Studio One...

Jan 15-11-2012 06:08 PM

Koja je poenta oko ovih VCA grupa u PT-u sto svi kukaju da se ubace u Cubase ? Ja ne vidim poentu, koliko vidim VCA grupe u PT-u su maltene isto sto i Group u Cubase-u stim sto moze da se snima i monitoruje preko njih ? Ja nesto ne vidim potrebu za tim

awacs 15-11-2012 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 337606)
Koja je poenta oko ovih VCA grupa u PT-u sto svi kukaju da se ubace u Cubase ? Ja ne vidim poentu, koliko vidim VCA grupe u PT-u su maltene isto sto i Group u Cubase-u stim sto moze da se snima i monitoruje preko njih ? Ja nesto ne vidim potrebu za tim

Ne da nije isto nego je potpuno suprotno: VCA grupe su "aktivne", odnosno one kontrolišu jačinu kanala koji su poslati u njih. Zato recimo nemaju insertne tačke, pošto se ne bave sabiranjem signala nego kontrolom signala.

Na primer, pošalješ Kick, Snare i Overhead u VCA grupu i onda stišaš tu grupu. Svi post-fade AUX sendovi koji su na tim kanalima se stišavaju proporcionalno (kao da si stišao svaki pojedinačni kanal). Kod običnih SUB grupa stišavaš samo ono što je poslato direktno u grupu (tj. osnovni sihgnal), a AUX sendovi i dalje prate situaciju na osnovnim kanalima. Ozbiljna fora i jako korisna.

Pozdrav,

Vasa

Jan 15-11-2012 07:03 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337607)
Ne da nije isto nego je potpuno suprotno: VCA grupe su "aktivne", odnosno one kontrolišu jačinu kanala koji su poslati u njih. Zato recimo nemaju insertne tačke, pošto se ne bave sabiranjem signala nego kontrolom signala.

Na primer, pošalješ Kick, Snare i Overhead u VCA grupu i onda stišaš tu grupu. Svi post-fade AUX sendovi koji su na tim kanalima se stišavaju proporcionalno (kao da si stišao svaki pojedinačni kanal). Kod običnih SUB grupa stišavaš samo ono što je poslato direktno u grupu (tj. osnovni sihgnal), a AUX sendovi i dalje prate situaciju na osnovnim kanalima. Ozbiljna fora i jako korisna.

Pozdrav,

Vasa

E to nisam znao, to je korisno ! Gledao sam neki tutorial o vca grupama u Pro Tools 9ki i covek nije isao toliko duboko tako da nisam shvatio da se stisavanjem vca grupe automatski i stisava sta se salje na AUX kanale sa kanala koje su dodeljeni toj VCA grupi... Mada ja nemam preveliku potrebu za tim, ali je korisno...

Ne bi bilo lose da su ubacili VCA grupe, ali meni je prioritetnije da postoji render in place i neki transform to mono (da se odabere da li ces levu ili desnu stranu ili sumu, kao u Reaperu), znam za Stereo Flip, pa ono left to mono ili right to mono, ali me nervira da mi bleji stereo kanal i ako je zapravo dead mono... U Reaperu je to fantasticno reseno, kao sto si ti vise puta rekao, sto njega ne zanima da li je traka mono ili stereo...

Ako su to resili onda dobijaju pare od mene za Cubase sedmicu...

Ali ja imam problem, uhodao sam se sa Reaperom i sve je kul, ali nekako u Cubase-u dobijam bolje rezultate sonicno, ne zato sto Cubase ima bolji zvuk ili tako neka budalastina, nego imam neki placebo efekat, mozda zato sto godinama radim u Cubase-u...

Moritz 16-11-2012 11:06 AM

Evo malo i detalja o NUAGE sistemu http://www.yamahaproaudio.com/global...uage/index.jsp

Radice i na Cubase 7 :)))

BlasterMaster 16-11-2012 03:17 PM

meni deluje zlo... vidim agrosy odmah izbacili i sto za nuage :grin:
jos u klipu sam provalio da je modularan dizajn pa ono kolko para tolko kanala, videcemo sta kazu s.o.s i ostali na testovima...

Moritz 16-11-2012 03:25 PM

Ne zvanicno cena je oko 18000$ za master i jedan fader pak ( 16 fadera), mislim da je to bez Dante audio I/O ( realno meni je ovo zanimljivije bez DANTE, pa neka stavi ko sta hoces MADi /FW/USB audio ) .

Cenim da ce biti oko 15000 e max retail cena za pomenuti set.
Reklamni video je los i ne pokazuje gomilu toga ( nadam se da ce ispraviti to uskoro ) kao npr. Touch strip iznad fadera koji sluzi za selektovanje kanala ili prelistavanje kanala pojedinacno ili po grupama a moze da se i swipe-uje slicno kao na Smart Av Tango .

Mislim da je ovo zajedno sa novim verzijama Cubase i Nuendo prvi pravi udarac na PT , posebno ako uzmemo u obzir cenu i fleksibilnost.

ja srecan jos samo pare da namaknem :rotfl:

awacs 16-11-2012 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337654)
Mislim da je ovo zajedno sa novim verzijama Cubase i Nuendo prvi pravi udarac na PT , posebno ako uzmemo u obzir cenu i fleksibilnost.

Baš sam pre par dana pročitao ovaj blog Bobbyja Owsinskog:

http://bobbyowsinski.blogspot.com/20...s-avid-in.html

Mislim na pretposlednji pasus:

Quote:

In recent months long time Avid employees have been jumping ship for other companies in the industry, seeing the writing on the wall. That's never a good sign. And the company didn't even show at the last AES convention in San Francisco a couple of weeks ago. Not a good sign either.
Što se tiče Steinberga, meni novi mixer layout deluje baš onako kako bi mikser trebalo da izgleda (mislim na opštu ergonomiju, ne samo na izbor boja i oblika). Još kad bi se potrudili da se pozabave rešavanjem sramotno loše automatizacije... ali to će valjda ovi što su prebegli iz AVID-a da im reše u sledećoj verziji...

Da, i što kaže Jan - "render in place" uopšte nije glupa ni nemoguća fora...

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 08:38 AM.