![]() |
Re: Kucni studio
Quote:
Ako nemas nikakav konstruktivniji predlog, pokusaj barem da ne ispravljas "krivu Drinu". |
Quote:
Zato je vaznije znati kako to sve da se organizuje i kako covek da se zastiti, nego da se materijali izbacuju. Kamena vuna je ubedljivo najjeftiniji kvalitetan porozni apsorptivni materijal sa poznatim akustickim parametrima i to se ne moze ignorisati. |
I ja tako mislim.
Price/performance/i koliko dugo se upotrebljava i nije ne?to bitno dokazano to je to, več nekoliko vremena. A ako ima posebnih ?elja ima i posebna cjena:( Svakako da treba imati uređenu mikroklimu, jeste da. Quote:
|
Quote:
U krajnjoj liniji, i ti bi reciklirane superchunkove i apsorpcione elemente valjda pravio od čistog i miri?ljavog recikliranog materijala, a ne od upi?anih pelena... Par pitanja koje bih ja postavio sebi samom: 1. Da li da ovo svoje đubre ovakvo kakvo je poklonim onima koji će da ga operu i nose (ili prodaju na buvljaku, svejedno, i to je vajda)? 2. Da li da platim recikla?u materijala i napravim apsorpcione elemente? 3. Da li da svoje đubre poklonim onima kojima je potrebno, a novac i vreme koje bih ulo?io u recikla?u ulo?im u kupovinu potrebnog materijala? 4. Da li hoću da učinim uslugu drugima, sebi ili svima? __________________ ... i sad ću da upadnem u offtopic koji je toliko off da nema veze ni sa ovim forumom, a kamoli sa ovom temom: Uradite jednom godi?nje pretresanje prostora u kom ?ivite. Bacite đubre u kontejner, a ono ?to niste obukli cele godine (ili "poluispravni" aparat koji niste uključili godinu dana) ostavite pored kontejnera. Uvek će se naći neko kome to treba. Glupo je da vam stvari godinama i decenijama trunu po podrumima i tavanima dok nekom drugom trunu kosti. Za pet godina će to postati pravo đubre, a neko je u međuvremenu mogao da ga koristi. _______________________________ Pozdrav, Vasa |
Quote:
sav taj tekstilni materijal o kome sam pisao (bar koji ja posedujem) je cist i uredno spakovan u kutijama i onim plasticnim vakuum zip kesama, izvinjavam se sto to nisam naveo pa ispade da skupljam prljav ves :ups: :grin:no, ne uzimam za zlo cika Vaso taman posla :) ti me namrachi nacisto ccc... sad da ga ponovo perem i susim (a naveo sam da ga ima podosta, ne verujem da bi masina izdrzala) nemam nameru, jer ga ovakvog nisu primili, to je do vec do njih, postujem... svestan sam da ovi sto skupljaju po deponijama (citaj i ti isti sto kucaju na vrata crvenog krsta svakog utorka) ne mirisu bas na lenor pa bi im i ovo sigurno dobro doslo... e sad kad budem imao informacija da li to mogu ovde u mojoj okolini da recikliram u svrhe akusticnog mi poboljsanja, sigurno bi odredjenu kolicinu oprao, i iskoristio, a ostalo bacio ili dao ljudima kojima je neophodno... nismo valjda toliko nezainteresovani za sprovodjenje higijene kao narod pa da se tako predpostavlja...:grin: bajdvej, ljudi direkt sa stovarista uzimaju azmu i vunu (a to ko zna koliko stoji i kakve se sve organske vrste mreste u njima) i tako stavljaju u tkaninu, pa nista... Ja sam pre jedno 2 meseca uzimao azmu u Nisu i kad sam vido sta je radnik izvuko, zamolio sam ga da mi da kolicinu koja nije stajala otpakovana Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Alergija? Osip? Bronhitis? Koju si bolest dobio? Nekim ljudima smetaju i samo isparenja iz azmafona (koja vecina ni ne primecuje)... Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:10 AM. |