Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Usb 3.0? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42622)

Rhino 28-10-2012 12:43 PM

@audiostorm

Fala puno :)

Ja sam gledao u topcom-u u centru kad sam bio poslednji put u pg, nudili su mi transcent bez napajanja. A transcenta su mi 2 umrla u zivotu, tako da bi ih prekocio. :)

Ovih dana sam u ko, nisam gledao nista ali predpostavljam da je izbor manji a cijene vece..

diviner 28-10-2012 07:22 PM

Re: Usb 3.0?

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 336392)
Brzina mu je oko 100MB/s,potvrdjena nekoliko puta i wvo sad sam testirao ponovo.Znam da je to marketinska fora,ali iskren da budem nadao sam se vecoj brzini na USB3 portu !

S obzirom da je unutra WD disk, a oni su trenutno najsporiji na trzistu (ukljucujuci i black seriju) 100mb/s je odlicno, i to samo pokazuje da USB3 protok omogucava maksimum doticnom...

Rhino 28-10-2012 08:37 PM

A jel diviner, sto bi mi ti preporucio sto se tice externe usb 3.0 kombinacije sa laptop daw-om?

diviner 28-10-2012 09:08 PM

Sasvim je ok taj spominjani mybook. Samo sam htjeo da ukazem kako je 100 mb/s sasvim ok transfer, i da to zavisi od diska unutra (otprilike potvrdjujuci ono sto je psionic rekao ranije).

Poz.

Rhino 28-10-2012 09:31 PM

Ok, hvala...

Rhino 29-10-2012 06:22 PM

1 Attachment(s)
Pade mi nesto napamet.. A klasicni 3.5 inch hard od 7200 obrtaja da stavim u onaj rek sa napajenjem i usb 3.0 prikljuchcima?

Attachment 12304

diviner 30-10-2012 12:10 PM

Moze zasto da ne... to ti dodje na isto, samo ako je rek ok i usb3 chip na njemu kvalitetan (drugim rjecima ubacis i probas kako radi).

Ja sam vise za eSata rekove...jer eSata radi gotovo identicno kao da imate disk unutra, obicno cesto moze da se nakaci direktno na intelov chipset (tako je izvedeno kod gigabyte ploca npr, kao i kod nekih laptopova), tako da kada ga prikacite, buvalno se kaci kao i diskovi unutar kucista (na iste portove), tako da je to to...

USB3 je ipak dodatni chipset (bridgemod- jedan protokol prebacuje u drugi, u ovom slucaju USB->SATA), moze da radi ovako ili onako, unosi latenciju (kasnjenje), osjetljiv je na duzinu USB kabla, vjerovatno i na gomilu drugih stvari...

Poz.

Rhino 30-10-2012 12:30 PM

Moram priznati da si me sad zbunio malo :)

Pod eSata rekovima mislis na eSata diskove koji iz rekova opet izlaze na usb 3 konekciju ili?

Moja mogucnost na ovom lapu je da se to na karju ubode u usb3 u bilo kojoj kombinaciji. Stoga se i interesujem koja bi bila najbrza..

diviner 30-10-2012 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 336531)
Moram priznati da si me sad zbunio malo :)

Pod eSata rekovima mislis na eSata diskove koji iz rekova opet izlaze na usb 3 konekciju ili?

Moja mogucnost na ovom lapu je da se to na karju ubode u usb3 u bilo kojoj kombinaciji. Stoga se i interesujem koja bi bila najbrza..

Ako imas eSata port na lapu, onda ti je eSata rack (nema veze sa USBom, sem sto obicno eSata rekovi na sebi imaju i USB opciju) najbojla opcija...Chieftec eSata rack je ono sto smo mi koristili!

Ako imas samo USB3, onda i nemas izbora, mozes samo USB3 rack...

Rhino 31-10-2012 03:00 AM

Nemam esata port.. Pogresno te skapirah iznad.

All times are GMT +1. The time now is 10:20 AM.