Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mikseta za kucni studio do cca 1000 eura (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42450)

BlasterMaster 05-10-2012 03:23 PM

Re: Mikseta za kucni studio do cca 1000 eura

Quote:

Originally Posted by relis (Post 334907)

..ali citam price da ZED serije imaju slicne preampove (ili to mozda netko pomijesao obicnu ZED seriju i R modele!?)

i zed i zedR serija imaju iste DuoPre preampove, i po meni super eq...stoga jos jedan glas za a&h, ne kazem da su mackie i soundcraft lose opcije, ali a&h mozda zbog preampova i equa
Meni nekako najrealnija ova opcija, jes da nije r16 ali je super mixer tacno za te neke novce http://www.thomann.de/gb/allenheath_zed420.htm

quake2 05-10-2012 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 334931)
@quake

...a ti uzeo Onyx na kraju :) ja bio ubedjen kad sam video da rasprodajes outboards da skupljas kintu za SSL :D

Pa i nisi bio daleko sa pretpostavkom Matori:)....SSl 4000,MCI,Studer 169,Audient ZEN....to sam mogao da izmajmunisem:)....nego vise nemam snage da se majem sa starudijama,menjam elektrolite,potove,napajanja... itd itd...a i ne mogu da dizem kredit kad god treba reparacija..jbg:).....evo ga i moj stari D&R zavrsio u podrumu....nek odspava malo.....Onyx je da dopuni preampe za bubanj i eventualno kao expanzija za MixDream,ako se pristojno pokaze:).Nego, evo kako je lik odradio celu pesmu sa Onyx-om+dbx160-kom:

http://www.gearslutz.com/board/work-...1640i-pt9.html

awacs 05-10-2012 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 334940)
jo? jedan glas za A&H u odnosu na Onyxa, kojeg sam takođe imao. Za mene osetno lep?i pre i eq, a i ta konverzija na onyxu je realno njaak. Bolje Uzeti a&h pa nekad kupiti ozbiljniju konverziju, lak?e će? se naterati :)

Pa dobro, ako je njaak, nije bljak. Sve ste vi drugovi u pravu, ali ja i dalje stojim kod toga da za ~1000 evrobonova Mackie nudi vrlo dobar all-in-one uređaj koji uključi? i radi? mnoge stvari (vrlo dobro, a mo?da i odlično). Čak vi?e stvari od onih koje Boki mo?e na svom Onyxu bez "i".

Kao ?to ka?e?, mo?da A&H natera čoveka da kupi "ozbiljnu konverziju", ali "ozbiljna konverzija" tra?i ozbiljne kablove, pa ozbiljno napajanje strujom (tako ka?u :wink:), pa tako redom... da bi bila ozbiljna. Odnosno da ne bi bila "another brick in the rack" sa logom priznatog proizvođača konvertora.

Summa summarum, između vrapca u ruci i goluba na grani ja bih za 1000? izabrao jato vrabaca u ruci u obliku Onyxa (preampi, EQ, konvertor, interface, DAW integration) umesto jedne gugutke u vidu A&H i raznih golubova na granama. Mada mi se javlja da je Relis već re?io da po?to-poto uzme ne?to na čemu pi?e A&H :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie 05-10-2012 06:08 PM

...Da, samo prenebegavate da nov 1640i (dakle sa "и") košta 'iljadu-pe'sto evra u Njemačku, a ne 'iljadu,...! Kod nas i više verovatno...:wink:

Evo ja sam snimio neke "rok-tamburaše" kao neki hokus-pokus, dakle Onyx 1640 (bez "и") direktno u MD - Sony JE530... ...imao sam i neku Hardwire gitarsku - reverb pedalu na sendu... Mix na licetu mesta...! Kući samo limiter malo u SF i to je to...

To je u sobi nekog KUD-a...zvonilo do bola, od izolacije ima zidove, tepih i debele tamburaše, a i ja deb'o...:D...ali eto, svira...

Klik ovde.

:)

awacs 05-10-2012 06:20 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 334961)
...Da, samo prenebegavate da nov 1640i (dakle sa "и") ko?ta 'iljadu-pe'sto evra u Njemačku, a ne 'iljadu,...! Kod nas i vi?e verovatno...:wink::)

Danas ti ne?to brojke ne idu od ruke :wink: Čovek pominjao 1620и :wink: http://www.thomann.de/de/mackie_onyx_1620i.htm

Pozdrav,

Vasa

quake2 05-10-2012 06:27 PM

Ja uzeh bez konvertora.....nesto sam skeptican tim povodom.....ne zbog zvuka (za te pare....:)),vec driveri,stabilnost i to....ima li bas bas zadovoljnih korisnika istih?

awacs 05-10-2012 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 334965)
Ja uzeh bez konvertora.....nesto sam skeptican tim povodom.....ne zbog zvuka (za te pare....:)),vec driveri,stabilnost i to....ima li bas bas zadovoljnih korisnika istih?

Izem li ga, ako ga Boki arči tolike godine (za on-the-fly snimanja, koliko shvatam), a jo? ga nije dao na oglas...

Pozdrav,

Vasa

relis 05-10-2012 07:31 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 334951)
Summa summarum, između vrapca u ruci i goluba na grani ja bih za 1000? izabrao jato vrabaca u ruci u obliku Onyxa (preampi, EQ, konvertor, interface, DAW integration) umesto jedne gugutke u vidu A&H i raznih golubova na granama. Mada mi se javlja da je Relis već re?io da po?to-poto uzme ne?to na čemu pi?e A&H :)

Pozdrav,

Vasa

Nemoj me krivo shvatiti. Ovog casa mi FW nije toliko vazan da bi bio presudan. Znaci, gledam samo preampove (najvaznije) i EQ (manje vazno).

Nisam jos nacisto, ali nit' mi ne gori...

Bockie 05-10-2012 07:45 PM

Da, pa izašao je driver za win 7... ...baš sam bio hepi kad sam ga časkom, posle 7 dana oranja neta našao na diy-drivers rusko-čečenskom forumu... ...i konačno instalirao win 7 i sve što ide...! Toliko o podršci...

...i onda sam uzeo stari hard i na njega "puko" XP sp1 i Nintendo 3 jer je to kod mene bar,
apsulutno ROCK f'n SOLID!!! Nikada, (dakle nikada) nije pao sys u toj kombinaciji! Nema dropova, nema zapucavanja, sve radi kao golf na lož ulje!

Usnimim na XP+Nintendo3 i onda na Kukubjež' na win7 na mix...

quake2 05-10-2012 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 334967)
Izem li ga, ako ga Boki arči tolike godine (za on-the-fly snimanja, koliko shvatam), a jo? ga nije dao na oglas...

Pozdrav,

Vasa

Konsultovali smo se vec.Koliko kontam njemu se vise svidja ono sto je mixeta od onog sto su konvertori:).Ja bih mogao da zapadnem u malu nevoljicu ako mi se svidi Onyx kao expanzija sabirnici,a koliko se secam svog bivseg VLZ-a,vrlo je moguce....onda ce mi trebati jos 24 kanala u "out" konverziji:banghead::)....Evo gledam bas ovaj Motu 24i/o....i pitam se....sto se lepo nisam zaposlio u nekom drustvenom sektoru ko svi normalni ljudi:).

All times are GMT +1. The time now is 02:25 AM.