Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reaper vs. Cubase (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42319)

kravadinka 18-09-2012 06:52 PM

Re: 32bit ili 64 bit?

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 334020)
1 - moze: F11 i jedan klik misem.
2 - Za brisanje plagina treba 2 klika :(
3 - Drzis ALT i jednostavno prevuces plagin
4 - Moze, naravno, selektujes kanale, drzis shift i klik na output. Svi idu na grupu (ako mislis na subgrupu u mikser)
5 - Na isti nacin mozes i da ih izbacis
6 - Jedan klik na "lanes" ikonicu i svaki tejk je zasebna traka unutar jedne trake.

Kad kažem click, mislim i na tastaturu, ne samo miš. :wink:
Dakle lista ide ovako:

1. Dva click-a
2. Dva click-a
3. Dva click-a + drag = 3
4 & 5. Click + drag + shift + click = 4
6. Neizvodljivo

Što se mene tiče dosta off-a, sledeće što možemo je samo da okačimo po video sa unapred dogovorenim radnjama i da brojimo... ;)

psionic 18-09-2012 07:04 PM

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1XyMePUidzs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan 18-09-2012 07:14 PM

Quote:

da ne moram da sendujem kanale kroz master kanal - koji je ustvari 16 kanalna traka sa plaginom... To me je odbilo od Reapera. Mene licno.

Ovo ne kapiram, ako mozes da mi objasnis o cemu se radi ?

Quote:

Drugo - sam izgled reapera je nekako nedovrsen - narocito ako ne nadjes neki dobar skin (nasao sam jedan odlican - RADO v4) Stvar ukusa, ali meni je Cubase sredjen bas kako treba, narocito od verzije 5.5.1... Melem za oci posle npr default Reapera :)

Ako ovo nije lep skin onda jbg :S

http://www.houseofwhitetie.com/reape...reen_mixer.jpg

Quote:

Trece - Reaper startuje brzo. Ali problem je (bar meni) sto na setovanju bafera od 64 sempla, Reaper secka i krcka, dok u Cubaseu otvorim projekat sa dosta kanala i on radi...

Ovaj problem ja nisam imao...

Jan 18-09-2012 07:15 PM

Nek neko molim vas resize-uje moju sliku, ja to ne umem da uradim, ovu prvu koja je ogromna

kravadinka 18-09-2012 07:22 PM

Ja imam još uvek Q8300 i snimam sa 16 semplova latencije uredno, uz par pluginova a Iput FX, ne znam da Reaper ikome zadaje probleme, bar je poznato da može da radi na mnogo lošijim kompjuterima.

A što se tiče izgleda, Default tema jeste lošija sa kontrastima, ali daleko manje na V4 nego ranije. Pro Tools je tu na prvom mestu, sve se lako nalazi i raspoznaje.
Ja sam menjao dosta tih tema i na kraju sam se vratio na Default V4, nekako je svedea, dosta štedi na prostoru.

Ja, razvalio si sa temom! :)
Koja je to?

Jan 18-09-2012 07:29 PM

To je White Tie Imperial, radio je White Tie koji je radi GUI za Stillwell (The Rocker, Major Tom itd...) Focusrite (Liquid mix, midnight plugins, scarlett), Sonalksis, slate FXG itd i totalno je otkinuo sve sto se moze otkinuti sto se ove teme tice, Reaper je lepsi nego ikada... uostalom pogledaj http://www.houseofwhitetie.com/

psionic 18-09-2012 07:30 PM

E sad cete videti kako se RAGEuje po forumima :banghead::rotfl:

Ne znam zasto se ovo pretvara u diskusiju Reaper vs sve ostalo, kada to nije tema ? Drugo, ne vredi da se ubedjujem sa ljudima koji su resili da je nesto onako kako su zacrtali i to je to.

@Kravadinka

Sjajni su ti protivargumenti... Ovaj posebno:

6 - Nemoguce

Pa kako onda dodjavola snimam vokale u 100 tejkova u istoj audio traci, pa biram koji mi se svidja, ili ga sastavljam od delova - sto Reaper moze tek od nedavno ? Ako ti ne znas kako, ne znaci da ne moze.

Znaci na Reaperu, bez otvaranja miksera (koji stoji dokovan i zauzima veci deo ekrana) ili kliktanja na trake, sve zavrsis u jednom kliku ? Otvoris prozor, on sam zna koji plagin i tako dalje ? Daj to ovamo jebote, ocu i ja! :rotfl:

@Jan

Napisah ja ranije da DEFAULT izgled Reapera boli - ovo su skinovi. Rekoh vec da je RADO v4 ok. Ili taj tvoj skin. I njega sam imao... Daj bre, citajte postove pre odgovora.

Imas li uporedno da probas C5 legal i Reaper na najmanjem baferu ? Ako imas testiraj, pa javi rezultat. Ovde ne mogu da tvrdim nista, jer se nisam cimao oko podesavanja enginea. Opet, nisam to radio ni na Cubaseu, pa sve radi lepo...

Ne bih da rejdzujem ovde, ali ovakvi stavovi me dovode do ludila. Pricamo o matematici, ali izgleda 1+1 nije svima 2 !

psionic 18-09-2012 07:38 PM

I da, sad ispade da mrzim Reaper... Radi on fino, ne svidjaju mi se neki pristupi i to je to. Ali budalastina da je Cubase spor i tezak za rad, jednostavno ne stoji.

kravadinka 18-09-2012 07:39 PM

Hehe... :rotfl:
I ti kao i mi trebaš da čitaš bolje, stavka pod brojem 6 je routing iz jednog audio-instrument kanala direktno u drugi, dakle izlaz iz prvog-ulaz u drugi, može li to? :)
Nemoj da besniš, samo polako... :wink:

Pa ti si pretvorio ovo u X vs Y, mi smo pričali o DAW-u koji košta 10 puta manje, a radi svoj posao zadovoljavajuće. :wink:

Ovo za latenciju je C6 i Reaper na istoj mašini, postižemo manju latenciju na Reaper-u.
E sad, bar je matematika u ovim konfiguracijama pomerena, kod mene hoće, kod tebe neće, dešava se često... :)

A vidi, ovo za broj click-ova, kad otvoriš mikser možeš sve da probaš i vidiš i sam, jedan click za kopiranje plugina, jedan shift + click za brisanje, click + drag za grupu, isto tako i u nazad i tako redom... :wink:

Ma ne mrziš, zašto bi, a nisam ni rekao da je Cubase težak, samo spor zbog mnogo click-ova koje iziskuje... :)

psionic 18-09-2012 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 334047)
Hehe... :rotfl:
I ti kao i mi treba? da čita? bolje, stavka pod brojem 6 je routing iz jednog audio-instrument kanala direktno u drugi, dakle izlaz iz prvog-ulaz u drugi, mo?e li to? :)

Nisam skapirao sta pitas, moze samo u subgrupu, sto je po meni preglednije nego da ga mesam sa ostalim trakama i slicnije je pravoj konzoli (ali tu je i fundamentalna razlika u pristupu, jedan je zatvorenijeg tipa - Cubase, drugi je otvoreniji za cackanje i tweak - Reaper) Ne znam doduse sta bih sa ovim rutovanjem kroz audio kanal postigao, kad vec imam subgrupu, koja je u Reaperu ustvari audio traka sa kliknutom zagradicom... Rekoh po x-ti put, stvar licnog ukusa, meni je to malo konfuzno...

Quote:

Nemoj da besni?, samo polako... :wink:

Trudim se... Pokusavam da sagledam realno, a ne pristrasno - ako shvatim da mi je Reaper bolji, momentalno cu se prebaciti. Zato i znam ponesto o njemu, jer sam pokusavao da mu prodrem u filozofiju... Ali za sada me nije odusevio toliko da batalim Cubendo.

Quote:

Pa ti si pretvorio ovo u X vs Y, mi smo pričali o DAW-u koji ko?ta 10 puta manje, a radi svoj posao zadovoljavajuće. :wink:

Reagujem na opaske tipa - bolje sve stavi na 32bita i Cubase je spor treba 100 klikova misem. Nista vise.

Quote:

Ovo za latenciju je C6 i Reaper na istoj ma?ini, posti?emo manju latenciju na Reaper-u.
E sad, bar je matematika u ovim konfiguracijama pomerena, kod mene hoće, kod tebe neće, de?ava se često... :)

To jeste... Ne svidja mu se moj ASIO drajver ili sta vec...

Quote:

A vidi, ovo za broj click-ova, kad otvori? mikser mo?e? sve da proba? i vidi? i sam, jedan click za kopiranje plugina, jedan shift + click za brisanje, click + drag za grupu, isto tako i u nazad i tako redom... :wink:

Video sam... Svidja mi se fora sa trazenjem VSTa i ceo taj menadzment plaginovima, ali... To bih voleo da vidim u Cubaseu.

I najzad sto se klikova tice - sta sad, jedan klik manje i softver je odmah bolji i produktivniji...

All times are GMT +1. The time now is 10:28 PM.