![]() |
Re: Binary options...
Na mre?i se mogu naći i sajtovi koji nude usluge slanja signala da li će vrednosti odnosa valuta ili vrednosti akcija padati ili rasti, i to je lepa usluga koja ako izaberete dobar sajt mo?e da vam donese profit ako sami nemate ba? sreće koda investirate.
Jedan od ovih sjatova je i sledeći čiji link ćete ovde naći. Od skora oni nude i malo programče u te sfrhe. Nije ni jeftino na mesečnom nivou ali lepa stvar je da ga mo?ete isprobati i koristiti 7 dana besplatno, pa ko ?eli mo?e ovo da proba. http://www.optionbot.net/buynow/ |
Jedan mali savet, neću reći ako već kada koristite MACD dijagram, jer bez njega jednostavno nemate mnogo šanse je da isti podesite tako da najbolje oslikava promene. Imate tu nekoliko parametara koje možete postaviti kada ovu analizu aktivirate. U najširem smislu reči bar kada su binarne opcije u pitanju morate se malo igrati sa njima i videti koji su to parametri koji odredjenim binarnim opcijama najviše odgovaraju, na žalost nisu jedni parametri najbolji za sve.
Da podseim kada se dve linije ovog dijagrama seku dolazi do promene smera kretanja grafikona, t.j. do promene vrednosti u suprotnom smeru. Dakle ako uzmete recimo EUR/USD dijagram njemu najbolje odgovaraju sledeći parametri First EMA period: 5 Second EMA period:20 Ovo možete proveriti, nadjite ovaj dijagram, uključite ovu studiju i posmatrajte kakav je bio tok sa ovim parametrima. Ovo isto proverite na nekoliko ostalih parova valuta sa kojima se obično igrate. Menjajte ove parametre i posmatrajte šta ste dobili pa odlučite sami koje su to vrednosti koje najbolje "leže" odredjenom paru. Dešava se ali veoma retko da i kada se ove linije spoje dodje do zadržavanja smera rasta (opadanja) vrednosti tako da sa sigurnošću od preko 90% možete znati da će do promene doći. Imate i jednu strategiju koja je "nova", dosta riskantna ali nekada možda može da dovede do lepog profita, malo je "zahtevna". Često se dešava da imate veći broj igrača koji se svrstavaju u kategoriju "loše sreće", nekako više gube para na binarnim opcijama nego što dobijaju i za kratko vreme čabar. Jedan par se odlučio da to "iskoristi". Dakle dva igrača prvi (gubirnik) odlučuje šta se i kada "investira",drugi to prati, "investira" duplo više novca ali suprotno.Interesantno je da posle nedelju dana dobit prvog pokriva gubitak drugog,dakle ima profita. Naravno ovde se radi o bolje reći (kockarima) igračima koji odlučuju po nekom svom osećaju koji bar kada su binarne opcije u pitanju gotovo nikada na duži period ne donosi rezultat. |
Alek, prvo da ti se zahvalim za tekstove koji su mi rastumačili dosta toga.
Naime, prije par dana sam naletio na Binarne opcije i naravno zainteresovalo me jer je moguće ne?to i zaraditi. Po?to sam nabasao na Traderush, registrovao sam se i kad je do?lo vrijeme DEPOZITA, odustao sam. Prvo zbog minimalne uplate od 250 ?, a drugo zbog bojazni da me ne zapale, jer sam htio da proguglam i ispitam stvari. Sinoć me čak zavo gospodin i poku?ao da mi objasni BO i na koji način mogu da koristim usluge TR, te je ponudio bonus (o kojem si ti već gore pisao) od 50? na uplatu od 250?. Kako sam shvatio, a s obzirom da nemam ba? mnogo u?teđevine, najbolje je da krenem sa BINARY BANC jer je tu min depozit 100 $ i ne prihvatam bonus? I na koji način mogu da uplatim odabrani iznos? Imam nalog na PayPal u i debitnu karticu sa kojom kupujem na netu. Kakva su tvoja iskustva? Hvala. |
Pozdrav,
Na ?alost nije isti tretman kada ste novi sa binarnim opcijama i kada već sa njima imate neka iskustva. Moj savet za početak je da odredite sumu koju mo?ete (i koju ćete najverovatnije) izgubiti, da prihvatite bonus i igrate. Nemojte u početku očekivati zaradu, budite spremni ovaj novac izgubiti i gledajte na taj period kao na fazu učenja i prilagodjavanja. Postarajte se da ?to du?e taj period potraje da bi ste ?to vi?e iskustva stekli ali ponavljam, budite spremni taj novac izgubiti jer će se to neminovno desiti čak i ako budete imali ono ?to na? narod zove početničkom srećom, čak da i sa va?ih $100 stgnete na $1000 i to će se brzo istopiti. Kod početnika je ovo gotovo pravilo bez izuzetka. Ako vam neko tvrdi drugačije, slagaće vas. Bilo ko ko ?eli zaradjivati novce na ovaj način u početku ga je gubio. Neko to ?eli priznati a neko ne ali ovo je istina. Po mojoij proceni bar koliko ja poznajem ove opcije i neko dru?tvance koje ima veze sa binarnim opcijama svi su počeli dobijati novac tek posle slupanih $1000 do $2000. Tek je tada ova priča postala izvor neke zarade, u nekim slučajevima i veoma velike zarade ali ne poznajem nikog ama ba? nikog ko je kao početnik stavio $100 i od njih napravio brdo para. To je teorijski moguće ali u praksi... ?to se uplate depozita tiče kod većine sajtova na?e kartice funkcioni?u direktno i nećete imati sa time problem. Kada uplatite depozit i ako prihvatite bonus ne igrajte odmah, sačekajte da vam bonus stigne da ga vidite u svom bilansu pa tek onda nastavite. Ja ne koristim traderush jer mi se ba? lično ne dopadaju njihove igre, vi?e mi odgovrajau recimo 24options.com ili zoneoptions.com. Posetite te sajtove pa ćete videti razliku u software podr?ci. Za početak ako se odlučite igrati moj vam je savet da nikako ne koristite opcije 60 sekundi, to je ba? kockanje, lepo izgleda ali tu je sve samo stvar sreće i ako je nemate, brzo pare odu. Privlačno jeste ali pametno nije. Nemojte zaboraviti da se tokom igranja i odlučivanja ne oslanjate na grafike sa sajtova za binarne opcije, oni su informativni ali daju i malo iskruivljenu sliku stvari i to na kratak period, dr?ite se recimo fxstreet.com ili sličnog da bi vam slika promena bila ?to jasnija. Da ne zaboravim obavezno pročitajte na sajtovima mi?ljenja stručnjaka za taj dan da bi se malo usmerili kako da na ponudjene opcije gledate i ?ta mo?da da čekate. Ako negde uplatite 250 i uzmete bonus,dakle imate u startu 500 probajte da se dr?ite sledećih principa bar dok ne ovladate ovim malo bolje. -pojedinačno ulaganje maksimum $25, -broj ulaganja u jednom vremenskom okviru maksimum 5, -igrajte raznovrsno nemojte se uhvatiti samo za jednu opciju. -posmatrajte promene bar 5 minuta pre nego bilo ?ta radite, upoznajte se sa trenutnim kretanjem - ako za jednu opciju ?elite 2-3 puta za isti vremenski interval investirati, gledajte da prvo ulaganje bude 10 minuta pre isteka a drug nekih 5 minuta pre isteka da bi ste mogli intervenisati u slučaju da vam je prva procena bila pogre?na. -Ako osetite bilo kakvo kolebanje kod sebe, neodlučnost pre nego odigrate ne?to, odmah odustanite, sklonite se na sat dva od ovih opcija dok vam se emocije ne smire.Njima ovde nema mesta i ako zavladaju vama gre?ke su neminovne, - čim zaradite $50 ili vi?e dolara igrajući polako, prekidajte za taj dan.Nastavite sutra. - ako izgubite do 100 prekidajte za taj dan. Obratite pa?nju na sledeće. Ovo ne treba da vam bude zabava, ovo je način kako da zaradjujete novac. Ovde treba da ste bez emocija, hladne glave i da vam u su?tini bude dosadno, jer ovo je posao i to tako prihvatite. Ovde nema mesta uzbudjenjima, ushićenju,radosti, ?alosti. Ove emocije lako počnu da vode čeoveka prilikom odlučivanja i to nikako sebi ne smete dozvoliti. Mora da vlada razum 100%. Ako se ne mo?ete kontrolisati, tada binarne opcije nisu za vas. Svako dobro. p.s. Pisao sam ranije kako je bonus opasna stvar i evo na primer, pre mesec dana je jedan moj drugar lupio $5000 kod 24options, dobio bonus 12500 i do sada je u plusu par hiljada ali mu nad glavom visi obrt od $500000 (u startu to bilo $625000), novac mu je vezan, te?ko da će do kraja ove godine isti dostići a tom prilikom veoma malo je verovatno da će mu ne?to od njegovih para ostati. Bonusi kojima se zahteva obrt preko $50000 su veoma veoma riskantni. Do ove cifre su obrti prihvatljivi i relativno laki da se ostvare ali preko toga veoma opasni. |
Mnogo Vam hvala za informacije.
Naravno da novac nije lako zaraditi, pa tako je i sa BO, ali spreman sam na izazov i krenuću lagano da učim. Nadam se da ćemo se uskoro čuti i razmijeniti još neko iskustvo. Uzdravlje. |
Neka je sa srećom.
Da podsetim i na još neke stvari koje nekada "investitiori binarnih opcija" zaborave. Najčešće se binarne opcije igraju na vremenski period od pola sata ali nemojte da vam to preodstavlja ograničenje. Imate mogućnost nekada da izaberete i duži period, sat,dva. Ovo je jako interesantno kada neka promena dostigne a vi to uočite na vreme neki lokalni minimum ili maksimum tada pored toga što odigrate tekuću opciju nekada je unosno odigrati isto ali i za sat i za dva unapred. Nekada možete ići i preko perioda od dva sata, sve to zavisi od trenutne situacije. Ovo navodim jer se neko veže pa samo igra na pola sata, a to je samo jedna od mogućnosti. Da karikiram zbog jasnoće ako uhvatite recimo EUS/USD neku lokalnu promenu koja je dosta visoka i predje recimo 1.34 možete tada odigrati opciju da će vrednost padati ne samo u sledećih pola sata nego i posle sat ili dva. Sa jedne strane dakle sebi obezbedjujete na malo duži period dobitak a takodje tada na scenu stupa mogućnost da i pre isteka možete vašu opciju "prodati" ne čekajući kraj ako vam se ponudi novac veći od uloženog za neki iznos koji ste spremni prihvatiti ili pak ako krene naopako da možete bar za neke novce opciju prodati da ne gubite baš sve. Ne znam koliko ovo jasno izložih ali se nadam da razumete na šta mislim. |
http://www.as-computer-software.com/...s/promene1.jpg
Evo na šta mislim. Pogledajte grafik, U osenčenim delovima imate promene koje ako se uhvate na vreme mogu da se postave tako da važe sledećih 2 ili 3 sata, Dakle ako neko investira u datom trenutku na pola sata može da se desi i da izgubi jer se promene odigravaju i naviše i naniže ali na duži period dobijate. Nadam se da je sada jasnije. Naravoučenije, nemojte se vezivati samo na kratke periode, pokušajte da posmatrate veću ili širu sliku i da uočite kada imate posla sa lokalnim minimumom ili maksimumom i da isti prepoznate. Tu će vam pomoći praćenje linija podrške i linija otpora, obeležavaju se sa S1,R1 (nekada ih ima više,na fxstreet.com imate po 3 te vrednosti, t.j. dolazi do njihovog probijanja pa zato o ovome morate voditi računa da prepoznate te dogadjaje). |
3 Attachment(s)
Ovde vam je jedan primer od juče kako se mogu "investirati" binarne opcije koristeći
TOUCH DOWN opciju. To vam je kada imate definisanu vrednost koju odredjena opcija u zadatom vremenskom intervalu mora ili ne sme dostići. Kada izaberete ovu vrstu videčete grafik koji pored prikaza trenutne vrednosti ima i linije koje su iznad ili ispod te vrednosti i vi donosite odluku da li će se ta vrednost u bliskoj budućnosti dostići ili ne. Ovo je malo i opasna stvar jer obično ako ne pogodite dobro trend kretanja u nekih 10-15 minuta vrlo je verovatno da će se desiti suprotna stvar od one koju ste izabrali. Želim reći da su kretanja dosta nepredvidljiva i na duži period dosta opasna. Važno je napomenuti da većina igrača često čeka skoro da istekne vreme predvidjeno za smeštanje opcija pa da tek onda "investira" ali ovde vam izlažem sasvim suprotan stav. KOristi se mogućnost koju pružaju binarne opcije da se investiranje prekine pre isteka zadatog vremenskog roka. Da bi ste ovako igrali prvo idete sasvim suprotno, povećajte raspoloživi vremenski period ako je to dozvoljeno ili igrajte odmah na poćetku tog vremenskog period, dakle 30-40 minuta ranije. Kada postavite opciju nakon samo 3 minita videćete da se ono što ste investirali može prekinuti i nude vam se opcije da to uradite za odredjenu sumu novca koja je daleko manja od one kada bi ste opciju ostavili do kraja. Ovo važi i da gubite i da dobijate. Ovde je iskorišćeno baš to. Imate ovde dve sesije od po sat vremena (grubo gledano) u kojima sam "ivestirao" i dobit je posle prvog sata oko 180 i kusur dolara a posle drugog sata oko još 100. NEMOJET ZABORAVIti ovu mogućnost KOJU VAM BINARNE OPCIJE PRUŽAJU JER MOŽE BITI UNOSNA. KOja je osnovna strategija? Prvo odredimo binarnu opciju koja nas zanima i posmatramo grafik (na fxstreet.com) sa uključenom studijom (imate ranije u tekstu objašnjeno) kojom možemo videti kada dolazi do promene toka grafika. Kada recimo grafik treba da krene naniže, bira se opcija TOUCH DOWN tako da postavljamo opciju da gornja vrednost NEĆE biti dostignuta, ovo gledate i obrnuto ako je takva situacija. Već nakon 3 minuta ako se taj trend nastavi binarni sistem će vam ponuditi da "otkupi" vašu opciju za nešto para. Ja obično čekam da ta opcija recimo na ulog od $25 bude najmanje $30 i tu opciju ODMAH prodajem. Dakele u nekih 3-5 minuta imam zaradu od 20%. Nemojte misliti da je ovo malo, možete pogledati slike koje predstavljaju ovaj način investiranja i videti da nekih 20-30 ulaganja u roku od sat vremena donose lepu zaradu. Slike su iz malo obradjenog EXCEL fajla istorije gde su dodate kolone da bi se videlo o kojim se iznosima radi a tu vam je i jedna slika sa samog sajta za binarne opcije. Dakle slogovi u fajlu su u vremesnski rastućem redosledu a na sajtu su u opadajućem pa da bi proverili ovo pogledajte zadnje igre na drugoj slici i uporedite ih sa onima sa sajta. Razmotrite ako vas zanima ovakav način korišćenja binarnih opcija jer oni koji ga ne koriste mnogo gube. Da ne prekidam opcije čim mi se neka mala zarada ukaže i ostavim ih možda bih veći novac dobio ali možda bi i izgubio a na ovaj način manje novce dobijam ali sigurno. ovde vam je tok investiranja od po sat vremena, prva u 12h a druga u 16:30 JUČE. Možete zapaziti da su opcije prekinute posle samo 3-5 minuta, imate tamo na slikama vreme starta i vreme kada je do prekida došlo. |
Uskoro planiram da se oprobam u binarnim opcijama. Razmisljam da prvo krenem sa programom OPTION BOT ili TOUCH DOWN opcijom. Tek sam pocetnik i nije mi bas sve najjasnije.
alek019 dosta si pomogao sa postovima , hvala ti. |
Obratite samo pa?nju na tajming sa signalima koje budete dobijali od options bot-a. Iskreno rečeno bolji im je servis bio sa signalima preko mail-a ili skyp-a gde su davali podr?ku za par opcija kao ?to su IBM, EXON...Izbegavali su signalima da pokriju kretanje valuta a sada nude programče koje to radi ali budite mnogo obazrivi sa njim.Koristite te signale vi?e informativno, ali se nikako nemojte vezati samo za njih jer, ipak nisu ba? pouzdani. Tr?i?te na kratak period (sati i minuti) je veoma,veoma kompleksna stvar.
Ja se spremam i pi?em jednu knji?icu koja nosi naziv HOW TO SURVIVE BINARY OPTIONS, kada budem tekst zavr?io ponudiću isti ovde da par ljudi to pročita i mo?da primeni pre nego je pustim na mre?u, pa da čujem utiske. Od ranije imam dosta literature na ove teme (iz perioda kada sam se sa ovim upoznavao),i sve ono ?to mi je tamo falilo ja ću smestiti u moj tekst. Ne ?urim, kad bude sve skockano kako budem ?eleo biće dostupno za ?iroke mase. |
All times are GMT +1. The time now is 02:37 PM. |