![]() |
Re: Live bass mix, problemi......
DI ako moras mikrofonom svejedno njega ubaci pa nesto smuckaj sa ta dva svakako bolje nego samo mic mada kao sto svi kazu treba izbegavati...
|
Quote:
|
Quote:
|
Za bejs sansamp iz raja izasao.
|
o kom sansampu pričaš?
|
Klasičnom bas driver DBoxu, mada se ne bih bunio ni za jedan PSA1 u reku.I to ne na stage-u nego na FOH-u.Baš za situacije smeće instrumenta i klimavog sviraca.Jebo dbx i prosecne kompresore koje možeš zateći po prostorima u okruženju.Sansamp je keva.Potpisujem.
|
|
pozdrav,
htio sam pitat nesto u vezi live sounda, pa da ne otvorim novi topik cu pitat ovdije, radi se i o basu naravno. Znaci, problem je u malim prostorima, "dvoranicama" sirine 5-7 metara a duzna 15+.Takve sale su vec same po sebi problem sto se tice mixanja. Ali problem je sto i bass i gitare su mi na 0 na mixeru, ne unity nego nema ih,a cuju se preglasno sa njihovih pojacala.Ako ih pitam da se stisaju kazu da se ne cuju dobro, a monitore ne mogu pojacat puno jace jer mi vuce fb. Kako vi inace to radite?, znaci recimo da ima par vokala , klavir, bass el git, bubanj. TEsko mi je naci omjer izmedju ok glasnoce na razglasu sa basom i gitarom, a da se razgovijetno cuju vokali , jos uz to razglas je aktivan i nemam volume za njega na pultu nego moram iza njih ici stisavati, a ako stisam master na mixeru ne cuju se vokali naravno zbog basa i gitare... bass spajam u line out pojacala, tako da no mik, tako da bi njega jos i mogao nagovorit da se stisa pa mu dat vise basa u monitor.... |
ajdmo redom ;) To što te muči dosta je standardan problem, i nema neke velike nauke ni mnogo rešenja. To što se pojačala čuju glasno sa bine je nužno zlo, i treba mu naći neku meru koja ponajviše zavisi od prostora i količine prisutnih ljudi. Često se dešava da se i doboš čuje preglasno, jer čovek tako svira i to se retko kad može promeniti molbom. Dakle, u tim situacijama, razglas koristiš kao dopunu binskom zvuku, s tim što ipak sa nekim autoritetom moraš izbeći preterivanje u glasnoći na bini. Pomeranje pozicije i ugla naginjanja pojačala može pomoći gitaristima da bolje čuju (ako je combo amp, podignete ga na nešto ili nakrivite tako da više gađa u glavu sviraču). MOŽEŠ slati gitare u monitore, jer taj zvuk ne proizvodi feedback (osim ako nije baš baš loš pickup i gitara), i time ćeš delimično smanjiti apetit gitaristi. Bass gitara retko se retko kad uspešno pošalje u monitore, obzirom da su isti uglavnom manji zvučnici od klasičnog bass kabineta, tako da tu još više moraš tolerisati glasnoću na bini.
|
Ljudi,a koju spravicu predlazete kao Di-box? Da li je velika razlika kupiti neki skupi dbx activ ili neki behringer,malo sam citao i o BSS audio..mada sumnjam da se moze naci kod nas? Generalno sta pije tu vodu ?
|
All times are GMT +1. The time now is 12:20 AM. |