Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   DAW: Razlike u kvaliteti zvuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42096)

Mika Technika 24-08-2012 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by Sima Strahota (Post 332525)
Iz mog skromnog iskustva, najveca razlika je u interfejsu DAW-a. Gde sta stoji, koje su alatke na dohvat ruke, kroz koliko menija moras da prodjes da bi dosao do necega.

Dok sam koristio jedan ulaz za snimanje, Fruity Loops(od verzije 6 pa ka novijima) mi je bio neprevazidjen. Plejlista, mikser, vst, sve je bilo na jedan klik daleko. Kad sam poceo da radim sa 8 ulaza, Cubase mi je izgledao logicnije ali svejedno nisam mogao da se naviknem na okruzenje pa cak iako snimam u Cubase-u mix radim u FL.

Uvek mi je bilo glupo kad vidim ljude koji iskljucivo rade rap, kako instaliraju programe kod kojih je multitracking akcentovan, a koriste po jedan ulaz, uglavnom mikrofon. To je cist trip po meni. Ali svako ima pravo na svoj trip. Placebo efekat je cudo.

A kod mene obrnuto, radim u fl-u, mixam u cubase-u, a kada usnimavam, to obicno bude u ableton-u, jako retko u cb-u.

Sent from my Desire HD using tapatalk v2 on ICS 4.0.4

awacs 24-08-2012 05:20 PM

Re: DAW: Razlike u kvaliteti zvuka

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 332532)
kada usnimavam, to obicno bude u ableton-u, jako retko u cb-u.

Ajd' sad reci i zašto? Čisto "onako", da i ostali ponešto saznaju ;) Je li to zbog "razlike u kvalitetu zvuka" ili postoje neki drugi razlozi? Mislim, da bismo ostali u okviru teme :wink:

Pozdrav,

Vasa

Moritz 24-08-2012 06:07 PM

Predlazem da u pravilnik udje da se TRAJNO ZABRANI TEMA ZVUK DAW-a !!!!

Aman vise ljudi, radite, snimajte i manite se corava posla. Koga vise zabole u cemu ko radi, jedino je bitan krajnji razultat !!!

awacs 24-08-2012 06:45 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 332537)
Predlazem da u pravilnik udje da se TRAJNO ZABRANI TEMA ZVUK DAW-a !!!!

A što? Meni je baš OK to što se ta tema s vremena na vreme pojavi. Ako ni zbog čega drugog ono bar zato da bi neko rekao koliko je besmisleno zamlaćivati se time.

A vidiš, za razliku od sličnih tema iz istorije ovog foruma sad baš i nema neke lavine strasti. Naprotiv. Što je najbolje od svega :D

Pozdrav,

Vasa

DaBear 24-08-2012 06:56 PM

Zvuk je u osobi koja koristi DAW !:D

(ko nezna - lako moze da usere zvuk i na DAW-u koji zvuci najbolje !!)

Mika Technika 24-08-2012 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 332534)
Ajd' sad reci i zašto? Čisto "onako", da i ostali ponešto saznaju ;) Je li to zbog "razlike u kvalitetu zvuka" ili postoje neki drugi razlozi? Mislim, da bismo ostali u okviru teme :wink:

Pozdrav,

Vasa

:) pa meni taj ableton ima neki smek kada usnimavam u njega, ne znam zasto ali mi nekako zvuci kompaktnije, obzirom da je elektronika u pitanju, ne znam kako je sa akustikom, ne radim takav mjuz ;)
Nisam siguran da li to mogu da opisem na adekvatan nacin, ali neka bude: ima neku svoju dimenziju ;)

Sent from my Desire HD using tapatalk v2 on ICS 4.0.4

fix3r 24-08-2012 08:25 PM

Muzicari su jedini koji su misljenja da 2 i 2 nije uvek 4. U Abletonu je 4.1 a u Cubase-u 3.9.

OFF 24-08-2012 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 332541)

a koji zvuci najbolje ? :D

DaBear 24-08-2012 08:42 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 332545)
a koji zvuci najbolje ? :D

problem je sto svaki od njih ima svoj sound koji je izgradio !!:D

MUzzY 24-08-2012 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 332541)

Aha! Znaci ima najbolji! :D

Edit: e, pretece me ...

All times are GMT +1. The time now is 12:36 AM.