![]() |
Re: Zujanje zvucnika i mi?a,pogotovo u 3d app?!
I evo napokon je problem rijesen.
Nabavija sam Focusrite safire pro 14 i spojija na PCI firewire karticu. I sada je sve sta cujen besprijekorna ti?ina. +sam nabavija nove kabele sa nekim kazu najboljim činćevima hvala svima na pomoci :grin::grin::grin: |
Ali kako je prosvjetljenje daleko i duhovni put patnje i boli se mora nastavit :banghead::banghead::banghead:
naisa sam na novi problem. Naime događa mi se da zvuk pocne biti distorziran. 1. Dok slusam muziku sve super,ali kad npr upalim video u Gomu ili WMP i sa misem brzo preskacem time line u videu na neki dijelovim zvuk pocne biti distorted i nastavlja se sve dok na nekim djelovima prestane biti. Ćak mi se i komp restarta sam par puta prilikom ulaska u igru dok svira muzika,i jos se nije sam pokrenija nego sam ga sam mora...restart 2.Primjetija sam da kad vise stvari je upaljeno simultano a da je barem u jednoj neki video ili igra ,distorzija pocinje ali ne isti tren nego na nekim djelovima vjerovatno bogatijim nekim signalom,ucinilo mi se da kad je bogatije nekim pozadinskim basom...ali to jos nije potpuno utrđeno,jer nije svaki put. Driveri su zadnji i Mix control. Codeke sam stavija najnovije. Evo upalim neznam Pikarda i sve radi i kad pocnem primotavati misem odjednom distorzija na nekim djelovima,i onda da upalim muziku u winampu recimo distorzija se nastavlja. Kao da nesto se dogodi neka interakcija ili desinkronizacija i onda nista ne valja... Čita sam na stranima ali mi je tesko traziti jer ne znam di svrstat problem... Minja sam latenciju i buffer size nikakve promjene nisam zapazija.Downloada sam neKi PCI LATENCY TOOL i tu podesava latencije i nikakve promjene. Nemam instaliran cubase jer sam ima problema sa windowsima neki file corupted par puta zaredom pa sam nabacija bilo sta samo da mi radi.Ako mi ovo proradi stavljam nove windowse i backup svega i pocinjem ozbiljno ali dođe mi da poludim...moram koristit tehnike disanja,ali mi vadi ?uć...:ups: Nikad mi nista nije radilo kad sam kupija,mislim to je nemoguće za izdr?at.Dođe mi da se pokrijem dekom i plaćem...ili da macom satarem sve u papar.... Bilo kakvi tips dobro će doći... :ups::ups::ups::ups: Hvala,pozz |
Sitni software koristi nekad drivere za zvuk na cudne nacine... Probaj razne playere. Moze se lako desiti da ti je u media playeru sve ok, ili nekom drugom. Svejedno zvuci kao da je vreme da sve lopo reinstaliras, pa onda polako... Nije sigurno do zvucne karte koju si kupio, to su sitne Win-pizdarije.
|
Ok Khan. Stavit cu lipo novi win xp.Pa cu pomalo...
Zasad Gom i WMP zajebavaju zajedno. Taman slazem particije za novi win.pa cu to sutra rijesit radim veceras. Zaboravija reci da mi se par puta restarta.Npr,stavim kopirat folder kad ono lagano cracling i ugasi se komp da ostane samo lampa od lcd-a pulsirat...to mi je cudno. mozda slabo napajanje. Ali karta mi je u struju ukljucena. Hvala. pozz:wink: |
Imas ti tu i previse simptoma!
Ovo sad zvuci i kao poslednji ropac hd-a, mada te mozda samo raspali win *ebe. Instaliraj ti to sve lepo, pa eleiminacijom, ako bude jos problema(sto ti ne zelim) da nadjemo sta je. Proveri i memoriju, testmem je besplatan i efikasan i vidi da ti je comp cool enough, zvezda je upekla... |
Hehe upeklo i to po?teno. 8-)
Ocu provjerit cu onda sve temperature i stabilnost sa nekim orthosom,i stavit cu nove win i onda cu postat stanje. To cu sutra sad sam previse potrosen od googlanja...moguce da su i windowsi Hvala,Khan i pozz |
Nazalost,nakon instalacije novih windowsa problem ostaje isti.
Znaci kada slusam neku stvar i stiscem brzo play-pause onda odjednom pocne distorzirani krceci zvuk,i kod gledanja filmova i kod igara. Program za kompatibilnost firewierea kaze da je kompatibilno... Latencije bile 32ms,valjda je to ok... Mix control od kartice kaze da je sync i connected... E sad koliko se meni cini za krivca ostali su mi-hardware... NAPAJANJE,MATICNA PLOCA(PCI SLOTOVI SE POKVARILI),ILI KARTICA NOVA,ILI CAK MOZDA I STRUJA iako sam prica sa covikom koji je reka da sad imaju uzemljenja na trafostanicama,a imam i ja u novoj kuci ... Sljedece cu doniti drugi komp pa spojit na njega da vidim da li ce sve biti u redu... komp koji koristim> intel 7500 3.0 mhz mb> gigabyte p35-ds3l 3 harda razlicita grafa> MSI hd 7850 twin froz napajanje > chiftech 450 W ram> onaj king... 800 mhz 3*1gb firewire mi ide preko PCI slota... Svaka ideja dobrodosla 8-) hvala pozz:rolleyes: |
Desava se da kada su neispravni fajlovi ili nesto nasnimavano na cd, hoce praviti probleme. Takodje losi programi za reprodukciju prave problem. Pogresno instalirani hd prave problem ako su na konektorima cipseta koji je na magistrali za pc na kojoj je zvucna. Oni brojevi (ne secam se naziva) adrese se ne trebaju poklapati... nema veze sa uzemljenjem (uglavnom)... probaj snimiti nesto u sound forge, cubase pa ga onda maltretiraj na plejeru to su ispravni fajlovi...
|
Tvoja odlicna zvucna, fw, mala latencija, sve to ima veze samo dok je teras preko ASIO driver-a, tj. dok si u DAW okruzenju. (cubase ilista vec koristis.)
U win okruzenju razliciti player-i komuniciraju sa tvojom karticom preko Direct sound-a, wave output-a ili tako neceg. tj. iz druge ruke. Ima jedan problem sa igricama i filmovima... zao mi je, ali masina ti je previse spora! Za vecinu novijih video-audio codec-a, a da i ne spominjem direct X za igre, minimum je negde duplo od tvog procesora i brzinski i generacijski... Elem, kompjuteru ti nista ne fali osim reinkarnacije! Mada, i dalje moze vrlo pristojno da se koristi za ne preambiciozna audio snimanja i montazu. Poz.! |
Pozz!
Nije me bilo neko vrime,tj. dosta sam razmislja i odlucija uzeti novi komp. Znaci mislis da je moguce da se distorzija javlja zbog proca i tih codeca novih. Jel moguce da proc ne moze "prozvakat" neki zvucni signal ili sta ti ja znam :) Sta se tice igara ne igram bas neke zahtjevne a i koristim Win xp. Zato se i mislim... Ali kada npr u gomu ili nekom drugom playeru preskacem onda na svakom drugom distorzija pocne i na svakom drugom prestane. Kad igram samo amo reci dotu 2 sve ide u uredu,ali kad upalim da sam sa frendom na skypu onda mi se cini kod nekih jacih zvukova (double kill,rempage)npr nakon 30 minuta pocne distorzija i skypa i igre. onda reset call na skypu i vrati se u normalu,ali vrlo brzo opet se sj... xD + cili komp ko da malo zapinje. Cubase radi bez problema i vsteovi! Bacam oko na neke konfe,pa cu se i pribacit na win 7...nadam se da ce mi sve radit... Hvala!:wink: |
All times are GMT +1. The time now is 03:23 PM. |