![]() |
Re: native limiter dobar kao uad precision limiter
Quote:
sonnox eq je ok, ali po preciznosti je daleko iza kembridza. Sad cu probam tog lazu iz gitar riga, nisam ni znao da ima |
Quote:
Pored toga u praxi, bar kad je mastering u pitanju, je uobicajeno da limiter sluzi kao krajnje/dodatno odradjivanje glasnoce tj oko par db. Ja licno, kad radim mastere, koristim limiter kao poslednji u lancu i skidam max 2db. poz |
Izotope 5 advanced Maximizer + sve ostalo u advanced paketu....:D
A meni osobno UAD limiter je več nekoliko godina outdated u smislu sounda.... Umjesto cambridge mo?e? probati Brainworx BX digital ili Ozone 5 EQ A umjesto LA2a PSP Oldtimer ili softube CL1b..... Slate distorzira low end...cool za rock ali ne radi dobro na bass heavy muzici...IMHO Pozdrav, Gregor |
UAD limiter je zaista "outdated" - mojim u?ima.
U poslednje vreme mi dobro zvuči FabFilter-ov "Pro-L", čak i uz ekstremno veliki gain reduction ima najmanje nuspojava (priznajem, nisam se bavio elektronskom bass-heavy muzikom). PSP-ov Xenon mi se nije svideo, de?avalo se da napravi neki čudan problem u donjem midlu (koji je meni najbitniji za kontrolisati). Probah i Melda Limiter - takodje veoma interesantan i upotrebljiv, a prilično potcenjen (čitaj : retko pominjan). |
Quote:
|
Melda? Prvi put cujem, priznajem.. :ups:
Vidim niko ne pominje sonnoxov limiter? Izgleda da sam previse old skul sto i dalje to koristim:D Dobri su mi i vec pomenuti pro-L i slate digital.. Doduse na slate-u ne koristim cesto njegov kompresor, vec suvo pumpanje volumena, tu je poprilicno transparentan. |
Quote:
Sonnox mi je i dalje broj 1 limter i mislim da je adekvatna zamena za UAD precision limiter |
Sonnox limiter mi je vec dosta vremena nezamenljiv na kraju lanca.
|
Uglavnom, iz ovog threada mo?emo zaključiti da su SVI limiteri dostojna zamjena za UAD limiter :D
|
:mase:
Sonnox na kraju, pod obavezno. |
All times are GMT +1. The time now is 05:36 PM. |