Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Rambo puhnuo na Evroviziji... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41520)

branoy 24-05-2012 09:44 PM

Re: Rambo puhnuo na Evroviziji...

meni u svemu tome je pozitivno sto je moj komsija bassista gosp. Miro Tovirac s njim na sceni :D Bosanski Samac sta kaze na live nastupu, lik rambo!!

Monroe/Rampart 24-05-2012 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by Ngino (Post 328981)
Gospodin! Mogu mu pokusat` jaje sa tim svjetski dopadljivim, sladunjavim performansima u tri minute,velicanstveni, filmski bridgevi ili kopijama ovih savremenih MTV sr... ! Uzas!
Sta ima ne kontat jbt, RAMBO AMADEUS!
Bas bi bilo interesantno da bilo koja od ovih cica (ukljucujuci i Joksimovica) stane na crtu ovoj trojici djecaka u nekoj live varijanti?!
Btw, ovo mu dodje kao neki MNE feat BoH s obzirom da je basista bosancero!
Svaki put me uradi stvar! Blesava je do jaja!
Cuj, puhnuo???

:ups:

wladymeer 24-05-2012 11:06 PM

neko rece 'jbt, Rambo Amadeus'
a ja pitam: so what?
Sta je taj Rambo za zivota toliko kapitalno uradio? Ozbiljno?
Izgledao je bas onako kakav i jeste nadobudan, pogubljeno i smotan i nikako mu nije mesto na evroviziji.
Lokalni 'virtuoz' koji zivi na slavi internet kvazi intelektualaca koji se svakodnevno hrane parolom: malo nas je al smo mnogo pametni
Prosao je kako mu dolikuje. A uz sve to, cak i da nije Rambo u pitanju, pesma je nemelodicna i kako vreme odmice sve ce biti nebitnija i dosadnija.

SumAnuT 25-05-2012 12:12 AM

Quote:

Napravio je hit!

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/IyC2XiI6bWk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Brate sta tebi nije jasno, pa nije on trkac na 100 metara da mu ti meris ovde sta je on uradio u zivotu haha, vidi se i po nacinu razmisljanja da nisi jos kompatibilan sa rambom, ali polako, postaces i ti kvazi intelektualac sa interneta, daj si vremena :)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HM_qzlBzVPk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SumAnuT 25-05-2012 01:16 AM

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/hCSHN0rZaec" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

:)

Igor 25-05-2012 09:26 AM

'na?, kada su merila vrednosti takva da se o koreografiji i ostalim detaljima

scenskog nastupa trista puta vi?e brine nego o samoj pesmi, a koja po prirodi

stvari unapred ima ekstremno velike ?anse da ako se stvara po tom nekom

pop-?ablonu postane hit, e onda tu ne?to debelo ne ?tima.

I Rambo je kao tipičan primerak kritički nadahnutog muzičara iskoristio

svoju ?ansu, rekao im je ?ta misli o euro-fenomenu, pritom, drugačiji od svih

po tome ?to nije stavio na glavu dva kila ?elatina, nije obukao suknju niti je

izdepilirao malje na grudima, nije i?ao u teretanu da skine vi?ak sa stomaka,

a ipak, ostav?i dosledan nameri da kao umetnik misionari tako ?to spaja

narodnu muziku sa rokom i d?ezom.

To da mu, kako wladymeer reče, mesto nije na Eurosongu, pa

to smo svi znali i pre i nakon ?to smo čuli da će tamo da ode.

Svakako, njemu nije mesto u tom dru?tvu, ali ni tom dru?tvu nije mesto na

tom takmičenju.

Stvarno, pitam se, kome posle svake Evrovizije izdaju onaj disk sa

pesmama? Znate li za ikoga da je u poslednjih 20 godina odatle katapultiran

ka muzičkom nebu, da je potom napravio karijeru, gomilu dobrih pesama?

Zar to ne bi trebalo da bude presek onog najboljeg ?to Evropa ima da ponudi

kao zalog za buduće tekovine muzičke pop industrije?

Ovakva kakva jeste, Evrovizija je sramota za muziku. Čoveče, da ti od 40

kvalifikacionih pesama ne mo'? da čuje? nijedan jedini hit, i svega dve-tri

kompozicije koje tu i tamo zazvuče... ..mada ni u ludilu ne mo?e? da im

zapamti? refren, jer njega najče?će ni nema. A o porukama da i ne govorim.

Opra?tam se od ove teme uz dve koje su mi se, ipak, nekako urezale u deo

mozga zadu?en za svekolike mudrosti. Jedna je: "This is the night", a druga:

"I feel the energy". :banghead:

VukP 25-05-2012 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 328995)
neko rece 'jbt, Rambo Amadeus'
a ja pitam: so what?
Izgledao je bas onako kakav i jeste nadobudan, pogubljeno i smotan i nikako mu nije mesto na evroviziji.
Lokalni 'virtuoz' koji zivi na slavi internet kvazi intelektualaca koji se svakodnevno hrane parolom: malo nas je al smo mnogo pametni
Prosao je kako mu dolikuje. A uz sve to, cak i da nije Rambo u pitanju, pesma je nemelodicna i kako vreme odmice sve ce biti nebitnija i dosadnija.

Čini mi se da je dotični stekao status koji i danas ima i koji je takav kakav je - sviđalo se to nekome ili ne - znatno pre pojave internet intelektualizma u sada?njoj formi, naročito u tada?njoj Jugoslaviji. A reći da je ne?to melodično ili nije melodično ne znači apsolutno ni?ta i takođe ne govori ni?ta o muzici na koju se odnosi, sem da tip melodije koji se nalazi u njoj nije po ličnom ukusu komentatora. Btw ovo nije odbrana lika i dela RA(najvi?e zato ?to njemu i ne treba tako ne?to) već osvrt na nečiji(a ima ih mnogo) lični stav da muzika u nekom kontekstu, koji mi zami?ljamo na neki način, mora biti ba? onakva kakva mi očekujemo da bude i nikakva drugačija.

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 329012)

Stvarno, pitam se, kome posle svake Evrovizije izdaju onaj disk sa

pesmama? Znate li za ikoga da je u poslednjih 20 godina odatle katapultiran

ka muzičkom nebu, da je potom napravio karijeru, gomilu dobrih pesama?

Zar to ne bi trebalo da bude presek onog najboljeg ?to Evropa ima da ponudi

kao zalog za buduće tekovine muzičke pop industrije?

Ovakva kakva jeste, Evrovizija je sramota za muziku.

Eurosong i nije nekakav cr?me de la cr?me festival već takmičenje pesama/kompozitora/izvođača, u najboljem slučaju B kategorije. U pitanju je festival, pre svega, zabavnog karaktera - ni?ta bolji niti lo?iji od Beovizije, Beogradskog proleća ili Opatije - samo je organizacija predimenzionirana. Tu i tamo neko odr?i javni čas pevanja i na tom se sve zavr?ava. U suprotnom bi na Eurosongu gledali U2 ispred Irske i mo?da Stinga, Pitera Gebrijela ili Elton D?ona ispred Velike Britanije ili bi Bj?rk :shock: predstavljala Island. Poslednja velika zvezda koja je iza?la sa te manifestacije je Selin Dion, ako ne gre?im. To ?to ne-ba?-tako-ozbiljne dr?ave ?alju svoje, uslovno rečeno, najveće zvezde ne di?e tim dr?avama renom? već svodi te zvezde na nivo lokalnih anonimusa iz ozbiljnih dr?ava sa kojima se takmiče. Ono ?to hoću da ka?em je da je ?eljko Joksimović, u su?tini, mnogo veći u svojoj dr?avi nego ?to su to većina evrovizijskih takmičara u svojim dr?avama.

Enivej, ?to se Ramba tiče, ako ni?ta drugo ostao je dosledan sebi i svojoj satiri i iako to mo?da ni?ta ne znači tamo, iza?ao je na binu sa bendom koji je bar nekoliko klasa iznad onoga ?to obično mo?emo čuti na festivalima tog tipa.

vakatt 25-05-2012 01:19 PM

Ma hebes Eurosong(viziju,evropesmu,europjesmu) :)

Jel neko ima insajderske informacije dal je Trut definitivno napustio Ramba i ko ce ga zamjeniti ?

Bockie 25-05-2012 02:22 PM

...Nije ljubav ona stvar...

:D

awacs 25-05-2012 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by vakatt (Post 329023)
Jel neko ima insajderske informacije dal je Trut definitivno napustio Ramba i ko ce ga zamjeniti ?

Onako insajderski, meni nije baš sasvim jasno da li je Trut napustio Ramba ili je Rambo napustio Truta... a (takođe insajderski) Truta će zameniti neko kome je u ovom trenutku manje stalo do para i pažnje, a više do radne biografije. Mada su sve to samo moja (skoro pa insajderska) tumačenja stvarnosti :wink:

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 09:11 PM.