Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41494)

Surfer 23-05-2012 07:47 AM

Re: Problem

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 328884)
Proveri taj HD sa nekim alatom van win okruzenja. Besplatni su i WD i seagate itd. Ako je hd u redu, reinstaliraj win na cisto. Mada, ima tu mesta za jos razne druge probleme, ne bi bilo lose uraditi detaljan pregled mb, ram, ... pa po redu svega.

Već sam poku?ao provjeriti memoriju sa alatima koji su u DOS-u a ne Windowsima pa si isto kompjuter ugasio. :banghead:

drzox 23-05-2012 08:46 AM

Pokusaj izvaditi memoriju ako je imas u slotovima po jednu gigu ili kako kod vec, pa probaj jedan po jedan slot,vrlo moguce da je u pitanju memorija,imao sam jednom slican problem .

diviner 23-05-2012 10:04 AM

Takodje, provjeri da ti otvori za ventilaciju nisu zapuseni... djeluje da kada bilo sta zahtjevnije potjeras, kompjuter zakuca zbog pregrevanja...

Hdd je najsumnjiviji naravno...

ZeleniZub 06-06-2012 12:09 PM

Mislim da je u tvom slucaju najbolje uzeti dobar malj i pogladiti ga odozgo, a onda sve nanovo.:)
Mirisem da ti treba nesto kao Easeus bootable i Win repair disk i jos par alata, dosta srece i novo napajanje.
Sretno....;)

alavuk 06-06-2012 12:47 PM

surfer imas virus ... jedino format pa sve ispocetka ...

dodatak : ili hard disk odnesi kod nekog frenda koji ima KASPERSKI pa ga lepo i komotno skenirajte dok pijete slatko vino i mezite prsutu :) mmm ...

Surfer 06-06-2012 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 328889)
Takodje, provjeri da ti otvori za ventilaciju nisu zapuseni... djeluje da kada bilo sta zahtjevnije potjeras, kompjuter zakuca zbog pregrevanja...

Hdd je najsumnjiviji naravno...

Ovo je istina za zahtjevnost.
Kompjuter normalno radi sve dok ne počnem raditi na Cubase-u ili mala počne igrati igricu na netu.
Onda se jednostavno ugasi u stilu " predajem se":)

e,da, i kad sam zavrtio antivirus i kad sam zavrtio disc repair se isto ugasio :(

ZeleniZub 06-06-2012 01:13 PM

Hitna promjena ventilatora na procesoru i provjera i eventualna zamjena napajanja, kao sto sam vec naveo.
A onda tek provjera racunara kaspersky rescue diskom koji je bootabilan za eventualne viruse.
pozz

Surfer 06-06-2012 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by ZeleniZub (Post 329607)
Hitna promjena ventilatora na procesoru i provjera i eventualna zamjena napajanja, kao sto sam vec naveo.
A onda tek provjera racunara kaspersky rescue diskom koji je bootabilan za eventualne viruse.
pozz

A ni?ta onda.
Pravac servis:(

vasko 06-06-2012 04:24 PM

poteraj neki OS sa bootabilnog CD diska, i pusti ga da radi sat vremena da vidis dal pravi probleme

ako ne pravi onda je softverski problem, pa reinstaliraj OS

a ako i sa bootabilnim steka onda je hardverski problem, pa teraj u servis ili garanciju

All times are GMT +1. The time now is 11:06 AM.