![]() |
Re: Gregor Zemlji? eq tehnike pitanje
Evo da prvo odgovorim kolegi Everlast-u?mislim da svako mora usvojiti svoju tehniku miksanja?moja dijelomično bazira na "?tednji" energije u kontekstu korektivne upotrebe EQ i kontrole tranzijenata...
Quote:
Zbog toga neke kombinacije mikrofona i pretpojačala imaju specifičan "sound". A isto zavisi kakvu muziku radi??.kod moderne produkcije mora? strpati gomilu stvari u veoma malo prostora?i ne znam kak bi to uspeo napraviti ako negde ne u?tedi? energiju... Quote:
Quote:
Čak tvrdim da ne postoji ITB ili OTB tip mixa?postoji samo dobar ili lo? mix?a to nema nikakve veze sa upotrebom HPF/LPF na svakom kanalu. A sla?em se da je izbor karaktera HPF/LPF veliki dio u cijeloj priči?i vjerujem da je za različite namjere treba upotrebljavati različite HPF/LPF karaktere.. Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav[/QUOTE] Pozdrav i tebi, Gregor |
Quote:
Ako je maknemo?razteretimo zvučnik?koji mo?e zbog toga br?e raditi i prouzrokovati veči SPL br?e??to se manifestira kao "definicija" zvuka. Kako su nuspojave HPF-a najjače na low endu?potrebno je upotrijebiti kvalitetan HPF?. Te?ko je to napisati, ?teta ?to nisi pitao?lak?e i br?e bi objasnio?ako ovim odgovorom nisam bio jasan pitaj ponovo..:) pozdrav, Gregor |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Sto se tice samog dizajna HPF/LPF ima thread na GS gde Paul Frindle(kog jako cenim btw) cak i na primeru pokazuje prednosti/nedostatke - pogotovo kad je slope u pitanju, sam dizajn i zvucne rezultate upotrebe Quote:
Quote:
Ako govorimo o prakticnijem momentu - mixanje snimljenog drum-a, ako uzmemo u obzir da je u samom startu sve ok fazno, preterana ekvilizacija koja rezultuje u velikim faznim distorzijama (posebno HPF/LPF) dovodi do toga da sve zvuci potpuno diskonektovano jer je narusen primarni fazni sklad. Ili kad ljudi stave HPF na master i dobiju jak skok peakova.. Quote:
Quote:
Aleksandar |
Ma ?urio sam se u subotu, i sve mi je bilo navrat na nos, pa mi je kasnije pala hrpa pitanja napamet :D. Uglavnom to me je i zanimalo, zna?i da je zapravo nebitan taj dio spektra ispod osnovne frekvencije, koji uglavnom mulja cijeli miks, super :D. Znam da si sto puta rekao da treba stedjeti energiju i da treba olaksati posao zvucniku, tako da to zvuci sve logicno jer zvu?nik zapravo najvi?e radi na tom dijelu spektra. Hvala na obja?njenju :D
|
Re: Gregor Zemljič eq tehnike pitanje
Da ne bude da samo s***m:D, kome treba dobar HPF nek proba
bootsie preFIX http://varietyofsound.wordpress.com/...-release-info/ |
Hey Everlast!
evo nekoliko mojih pogleda na tvoje odgovore...i mi?ljeni su pozitivno...:) Quote:
Quote:
Svako doba stvara novu muziku i nove upotrebe nje...:) Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pozdrav opet Aleksandar[/QUOTE] |
Gospodine Gregor, ispod koliko se mo?e rezati bez straha da se ne?e cuti, odnosno, Dali je mogu?e odrezati sve ispod recimo 30 hz, 35 hz i koliki bi taj slope na low pass filteru trebao bit???
Kick drum - dali tu isto pristupate tako, bri?ete sve ispod fundamentala koji je recimo na 50 hz i onda ga pikujete tamo SUB BASS LINE- druga?iji pristup ili...? puno hvala, ?ast mi je da odgovarate i to za besplatno :D |
ako nije spomenuto, a može se videti na FabFilter tutorijalu, jako je slatko HPF odseći do fundamenta kick druma, a onda ga samim resonance ivičnim delom zapravo pojačati, umesto da se to radi posebnom tačkom.
|
Quote:
|
Re: Gregor Zemljič eq tehnike pitanje
iskoristis transient designer ako je bas suplja ili veoma uski q i setas se posto moras da je nadjes ...a sto se tice 808-ice uvek je negde izmedju 70 do 85 hz-a
|
All times are GMT +1. The time now is 02:59 AM. |