Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   waves 9 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40940)

DADDY Z 22-03-2012 01:15 PM

Re: waves 9

meni najzanimljivije što se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

awacs 22-03-2012 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 325529)
meni najzanimljivije ?to se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

Vala, ako je tako o'ma instaliram, mada mi i verzija 7 radi najnormalnije. Ali me u?asno smara to ?to realno koristim 5-6 pluginova, a morao sam da instaliram celu kobasicu :banghead:

Pozdrav,

Vasa

LACKY 23-03-2012 01:54 AM

Pa sta ti je to problem! Pobacas viskove iz plug foldera.
9 radi savrseno u 64 bita. Super nesto!

OFF 23-03-2012 10:14 AM

?ta je sa projektima koji su započeti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Rhino 23-03-2012 11:20 AM

Nisam jos instalirao 9, ali ne bi trebalo.. Nije nikad pravio te probleme..

Matya 23-03-2012 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 325571)
?ta je sa projektima koji su zapo?eti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Nema bez greske rade, meni nisu hteli da rade neki projekti u kojima sam koristio pakete pre v6 i v7, sada radi sve kao sat!

A za pakete V6 i V7 postoji Shell2Vst koji sam koristio i onda ti raspakuje Waveshell u pojedinacne plugove i onda biras ta ces da instaliras a sta ne....

OFF 23-03-2012 09:18 PM

Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

LAMPASH 24-03-2012 03:12 PM

Quote:

Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

Ja imam Voxengo boogex, elephant2 i pristine space i sve radi OK.

Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7. Da li sam mozda nesto zakakio prilikom instalacije?:confused:

Jan 24-03-2012 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325649)
Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7.

Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase

Jan 24-03-2012 03:30 PM

J*** ga, pardoniraj me, ne daje ti izbor da li oces VST3 ili nesto drugo... Ali jeste VST3, zbog toga ti je u tom folderu

All times are GMT +1. The time now is 12:05 AM.