![]() |
Re: Multicore CPU, task manager i opterećenja
Provalio sam ?ta je problem. Tj. problema i nema... :D
Kada sam radio taj test, gurao sam pluginove koji opterećuju CPU na jednu traku (jedan audio kanal). A negde sam na netu pročitao da konkretno, recimo, Presonus S1 ne mo?e jedan audio kanal razbije na vi?e core-ova. :confused: Tako da sve dok sam gurao plaginove na jednu traku, radilo je samo jedno jezgro. :D Kako sam dodao i drugi track i počeo da ga opterećujem, počela se da se aktiviraju i druga jezgra. ?ta vi?e, na sličan način i Cubase raspoređuje resurse. S tim ?to u Cubase taj pokazivač zauzeća procesora ne?to brlja, pa uvek pokazuje veću opterećenost, nego ?to pokazuje task manager. Al ajde.... barem radi multicore. :) Hvala svima na odgovorima i savetima. 8-) |
S1 Pro upotrebljava multicore support na taj nacin da svaka nova traka tj novi mixer kanal sa efektima ide na zasebni core. Dakle, ako imas 4 trake (mixer kanala) i 4 corea, svaka traka ce na 1 core, ako imas 8 traka i 4 corea, idu 2 trake na core, 12 traka i 4 corea, 3 trake po coreu, itd.
|
Upravo to. Ali to nisam znao dok nisam poceo da istrazujem. :)
|
1 Attachment(s)
Quote:
Sve trake su pune istih efekata, kako bi bile podjednako opterecene, samo je u svaku drugi wav ucitan. Po toj logici, 4 jezgra bi trebalo da su jednako opterecena, ali nisu. Takodje 4 jezgra bi trebalo da ne rade jer ima samo 4 traka a 8 jezgara... Isto tako, ovo prvo jezgro se prilicno napuni samo sa jednom trakom, tek ubacivanje drugih traka je izazvalo aktivaciju drugih jezgara - ali ne ovako kako je napisano, vec sva jezgra odjednom... Sve u svemu, ovaj S1 cudno popunjava ta jezgra. |
All times are GMT +1. The time now is 10:50 PM. |