Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Rolan Juno Di ili Roland XP-30 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40673)

OFF 28-02-2012 09:50 AM

Re: Rolan Juno Di ili Roland XP-30

Ne mislim na to......... nego - svaka dobra klavijatura je kada se pojavila kostala bar 4300 DM (maraka)..... Dx7, m1, T3...

Naravno, glupo je porediti M1 i npr triton LE sa stanovista upotrebljivosti danas, ali je ipak M! za mene i dalje instrument, a LE komad plastike (iako neuporedivo korisniji za tezgarenje)......

BTW

ne razumem politiku rolandovih workstationa od XP60 pa na ovamo.....meni se njihova sample baza i generalno zvuk jako dopada, u nekim segmentima i vise od Yamaha koje sviram poslednjih godina..... ali 64 user performance ??!!! to ne mogu da shvatim........ takodje, fantomi.... treba da otkucas pola abecede po tastaturi da bi promenio farbu u zivoj svirci.......

darkstar 28-02-2012 01:09 PM

polako,polako ...

Offe, mesas xp 30 sa 50 i 80 ... cena xp-a kad je izasao, avgust 99 je bila 1000 funti. On i jeste neka varijanta light editiona xp 80ke, s tim da je osakacen za sekvencer i jos neke stvari, sound engine mislim da je identican.

Ja ne moram govoriti mnogo o svom misljenju o toj seriji, imam xp 80 i jv2080 u racku (to su identicne stvari btw).

Medjutim, ima tu jedna druga stvar koju bi ja uzeo u obzir. 2012 je godina, znaci, kupujes sint star 13 godina ... nie stvar zvuka, ajde to da ne uzimamo u obzir, to je licni ukus, samo razmisli, koliko ce taj sint jos da radi, a da ne krene da pokazuje neke boljke ?

Drugo, ovaj mladji juno, verovatno ima usb, softver za farbe, itd itd. ... sve su to neke sitnice koje zivot znace, i lakse se dolazi do rezultata.

PRIMARNO, odredi sta zelis sa njim. Moja lista bi bila ovakva :

Zelis da komponujes, pravis zvukove, budes originalan,kreativan sa farbama,sint ti stoji kod kuce u studiju - Roland XP

zelis da sviras live, brzo editujes farbe, stalno si na putu - Roland juno DI

Sta god da odlucis, mislim da neces pogresiti.

OBAVEZNO probaj dirke jednog i drugog...

Master_Cool 28-02-2012 03:35 PM

Dodjosmo na 50:50 sto je najgore :) Hmmm ako nadjem ocuvan XP-30 uzimam ga bez razmisljanja. Ovim putem otvaram oglas.

OFF 28-02-2012 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 324053)
polako,polako ...

Offe, mesas xp 30 sa 50 i 80 ... cena xp-a kad je izasao, avgust 99 je bila 1000 funti. On i jeste neka varijanta light editiona xp 80ke, s tim da je osakacen za sekvencer i jos neke stvari, sound engine mislim da je identican.

Sta god da odlucis, mislim da neces pogresiti.

OBAVEZNO probaj dirke jednog i drugog...

Ne mesam.... znam da su XP50/60 i 80 bili kompletni workstationi, ali XP30 nije LE varijanta od XP60 kao sto triton ima svoje isprdke......znam da je 2001 bio 2000maraka u Mitrosu..... znaci da je ustartu verovatno bio i 2500..... Zvuk, efekti, nisu osakaceni, a jos su unutra 3 odlicna prosirenja (i mesto za jos 2), na ustrb sekvencera i FDa (po meni nepotrebnih, svakako)...... slazem se sto se godina tice.....

i najbitnije si mu rekao, A/B probaj, pa odluci

MHz 28-02-2012 04:28 PM

Imam utisak da si u startu znao da hoćeš xp30 i par sličnih mišljenja za podršku :)
Dobio si samo jedno što ti je očigledno bilo dovoljno.

OFF 28-02-2012 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 324074)
Imam utisak da si u startu znao da hoće? xp30 i par sličnih mi?ljenja za podr?ku :)
Dobio si samo jedno ?to ti je očigledno bilo dovoljno.

nemoj tako...... ja sam se ogradio da Juno nisam ni probao:)

Master_Cool 28-02-2012 04:41 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 324074)
Imam utisak da si u startu znao da hoće? xp30 i par sličnih mi?ljenja za podr?ku :)
Dobio si samo jedno ?to ti je očigledno bilo dovoljno.

Ne bih se slozio sa tobom. Dobio sam danas u toku dana par saveta od prijatelja koji dugo koriste Roland klaviajture. Ipak je XP-30 profi i dan danas. Dok sa Juno Di nisam nacisto.

MHz 28-02-2012 07:15 PM

Ok, pogrešan utisak, izvinjavam se.

PS profi može biti samo muzičar

Master_Cool 28-02-2012 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 324084)
Ok, pogre?an utisak, izvinjavam se.

PS profi mo?e biti samo muzičar

Ma vazi.

MHz 28-02-2012 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by Master_Cool (Post 324091)
Ma vazi.

Mislio sam uop?teno kad su instrumenti u pitanju, da je bzvz nazivati neki istrument profi ili ne.

@OFF Nisam mislio na tebe :)

All times are GMT +1. The time now is 11:01 AM.