![]() |
Re: Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8.
Quote:
|
U principu si u pravu za Mac Proa - Intel i Apple su podbacili zestoko u zadnje vreme (Intel sto se tice Xeon-a i Apple sto se tice apgrejda na Thunderbolt itd) i sada definitivno nije vreme za kupovinu novog Pro-a. Kad se setim prvih par verzija Pro-a... kakve su to mashine bile u svoje vreme i za kako relativno male pare, najbolji komp koji sam ikada koristio. Doduse, iMac ili cak i laptop sa thunderboltom i PCIe kutijom/konvertorom za isti (da se uglavi recimo UAD2 karta) su odlicno resenje i gotovo brzo koliko i Pro zadnje generacije.
A da ce Apple podrzavati stare Mac Pro verzije to zaboravi. Sve sto ima EFI32 je dead and buried sto se Apple-a tice :) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Otprilike tako!
|
Quote:
|
Quote:
Problem kod Apple-a za nas pro korisnike je sto prenose svoju tajnovitost i u ove vode, gde ljudi moraju da planiraju svoj biznis godinama unapred i ne moze se bas funkcionisati sa tim "oce bude, nece bude", tako da mi i dalje veze nemamo da li ce uopste (i kada) izaci taj novi Logic (kao ni kako ce izgledati i sta ce raditi novi Xcode, recimo, sto mi je jos jedna nepoznanica). |
Quote:
|
Kod Apple se uvijek čeka druga generacija...tako da ču ja fino sačekati na Logicu 9, Mac Pro 2.1 jo? neke dve godine...i onda vidjeti gde to ide...
Osim ako ne naprave ne?to totalno revolucionarno...:D Ne mogu ni sada potro?iti svu snagu na kompu...a u Logicu ima vi?e nego previ?e "alata" da se uradi dobar posao....bilo kakav ?teta tro?iti pare na kompjuter, bolje kupiti neki bolji zvučnik...:) Moj Mac Pro kupio sam 2007....znači skoro pet godina radi bez problema...i davno je več "amortiziran". |
A i ne moras bas novu masinu da kupis, zar ne? :)
A ako ides na desktop varijantu uvek mozes da napravis ultra brzi i stabilni hektintosh i nemas brige (ili uzmes rUdaw). Mac se uzima samo u varijanti macbook-a jer u toj areni nema konkurenciji (sa svim svojim problemima). Pogotovo ovi novi sa Retina ekranima - bruuuka! (al'kosta ko svetg Petra kajgana...) |
i ja sam na 10.6.8 :)
Cika Quake, Milose i ekipo, ako mislite da se varam, i da 10.7 i nagore radi OK (tj. da ProTools HD i svi pluginsi sljakaju) let me know :D |
All times are GMT +1. The time now is 10:13 PM. |