Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Rambo Amadeus, produkcija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40471)

Znak 12-02-2012 09:21 AM

Re: Rambo Amadeus, produkcija

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 322591)
Ja sam miksao "Oprem dobro" :)

Ja bih sad pitao jedno sto stvari, isto kao i o snimanju i miksanju M-91 - od efekata na gitarama do toga koliko Rambo "zakera" kad je miksanje u pitanju i uop?te o njegovom pristupu radu na albumu. On ima imid? najopu?tenije osobe na svetu, ali toliko dobrih stvari očito ne mo?e da se uradi opu?teno.

Sve ?to hoće? i mo?e? da nam ka?e? o nastanku tog albuma biće prihvaćeno sa zahvalno?ću.

Ja sam iz druge ruke saznao jedan detalj o nastanku one pesme sa Knezom "Ne kukaj nam đede Niko". Navodno su se prepirali čiji će đed da uđe u pesmu, pa kad nisu mogli da se dogovore onda je ispalo "E kad ne mo?e moj đed, onda neće niko!" I ostade Niko.

awacs 12-02-2012 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 322626)
Sećam se da ste u jednoj pesmi, mislim da je u pitanju "Pilot babo" zvuk ?argije dobili snimajući Stratocaster bez pojačala, mikrofonom. Tačno?

Skoro pa tačno - nije Stratocaster nego Tonijev Telecaster Thinline. Stratocaster si pak (po istom principu) ti svirao za Paskaljevićev film "Vreme čuda" :smile:

@Znak: gitara na M-91 je pomenuti Telecaster Thinline u Hughes & Kettner Crunch Master, pa u Valley People dyna~mite kompresor, pa na traku. I wah-wah pedala tu i tamo. Koliko se sećam, nigde ni?ta vi?e od toga.

Nije bilo nikakvog zanovetanja po?to je vladalo nekakvo op?te poverenje između nas četvorice koji smo stalno bili u studiju. Oba?ka smo i van studija provodili dosta vremena zajedno, ?to nije neva?no.

Pozdrav,

Vasa

Plishani 12-02-2012 03:09 PM

Uuups! Malko mi se sve izmeshalo u glavi....

quake2 13-02-2012 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 322579)
Guca je svirao gitaru

Uh bre....sada se setih coveka kog sam poslednji put video 91-ve,legenda.....samo sam vidjao onog njegovog crvenog "stradzu" koji cini mi se i nije bio fender u "mi nismo andjeli":)...Ako neko zna gde je,sta je,kako je:),voleo bih da to napise.

awacs 13-02-2012 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 322782)
Uh bre....sada se setih coveka kog sam poslednji put video 91-ve,legenda.....samo sam vidjao onog njegovog crvenog "stradzu" koji cini mi se i nije bio fender u "mi nismo andjeli":)...Ako neko zna gde je,sta je,kako je:),voleo bih da to napise.

Da, taj "Strad?a" je zapravo "Maya" (Made in Japan). Čujemo se s vremena na vreme telefonom. ?ta radi? Ni?ta... smorio se čovek.

Pozdrav,

Vasa

quake2 13-02-2012 04:08 PM

E drago mi je da je ziv i zdrav....a za ostalo cemo lako:).Nadam se da cu imati prilike uskoro da ga sretnem.Te 91-ve nam je na Dorcolu u Adamovom studiju radio neke snimke.Koliko znam i taj studio ne postoji odavno i bio je dosta skromno opremljen,mada nam je i to sto su imali bilo previse:)....ali za Adama i Gucu imam samo reci hvale jer su nas maximalno ispostovali tamo.

HeatMan 14-02-2012 04:01 PM

uzivam chitajuci. :)

awacs 16-02-2012 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 322626)
Sećam se da ste u jednoj pesmi, mislim da je u pitanju "Pilot babo" zvuk ?argije dobili snimajući Stratocaster bez pojačala, mikrofonom. Tačno?

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322725)
Skoro pa tačno - nije Stratocaster nego Tonijev Telecaster Thinline.

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 322727)
Uuups! Malko mi se sve izmeshalo u glavi....

Hahahaha, koji sam izlapeli čiča :rotfl: Sad me Toni zvao nekim desetim povodom i rekoh 'ajde da proverim neke stvari pa ga pitam da li je svirao tu "?argiju" na Telecasteru. Ka?e: "?ta ti je, nisam to ja ni Telecaster, to si ti svirao na Framusu". Ma nisam, ma jesi, ma nisam, ma jesi... jedino smo se slo?ili da sigurno nije Strat... Pa sad ti vidi kome se ?ta izme?alo u glavi.

Pozdrav,

Vasa

Plishani 16-02-2012 10:04 PM

Vidim, tu počinje nekakvo nadmetanje, ko je vi?e izlapeo

All times are GMT +1. The time now is 09:17 AM.