Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Kovrdzava (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40425)

soundman 06-02-2012 03:51 AM

Re: Kovrdzava

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 322124)
Ova nova zvuči presuho, nedorađeno i tko god da je radio mastering je propustio dodati doljnju oktavu.
Ja sam sad napravio neki brzinski mastering i zazvučalo je puno bolje tako da....

Upravo napisah to isto gore. Samo to i ne mora da radi mastering inzenjer, to ipak treba da se uradi u miksu. A ako se samo doda nesto basa na 60 Hz vec ce se dobiti bolje izbalansiran mix.

Meni samo nije jasno na cemu ljudi slusaju kad prave ovolike greske.

BlasterMaster 06-02-2012 04:39 AM

necu da komentarisem sta je sve moglo da se uradi... mislim da je ok zamisao i naslov je vrlo zanimljiv...
ali najveci propust po meni (sad ne znam dal` je to neko jos primetio) je sto glavna rec pesme kovrd?ava (kad kik-inuje refren a bogami i dalje u pesmi) se cuje "kovrd-?ava (odvojio sam crticom ne znam kako da naglasim drugacije) pa zvuci kao da nije slovo d? nego ?, pa ispada "kovr?ava"
u slusanju (sa soundclouda) mi je to najvise otelo paznju, nekoliko puta sam ponovio da se uverim jer mi je to trn u celoj pesmi i ja to tako ne bi ostavio... IMHO
nadam se da ce pesma dobro da prodje...

DzoniPFC 06-02-2012 06:21 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322130)
Znači, kovrd?ava je samo gore, a dole - low cut.

hahaahhaha :rotfl: komentar pobedio.

Bockie 06-02-2012 07:34 AM

Peva se o "smeđoj" i "kovrd?avoj", a na spotu dominira plavu?a koja nije kovrd?ava...

...bar ne gore, kroz prizmu Znakovog komentara...:D:rotfl:

Malo ?ale...ok pesmica!

Pozdrav!

nokash974 06-02-2012 05:02 PM

demo,pa 800 a pesma je Nisam od juce Zeljko Vasic...:)

soundman 06-02-2012 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322198)
demo,pa 800 a

Ako je demo pa ... zasto se onda to salje na mastering u sloveniju ?

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322198)
pesma je Nisam od juce Zeljko Vasic...:)

Meni ovo vise lici na Zbogom ljubavi od VG

nokash974 06-02-2012 11:14 PM

Ja to neznam?Mislim mozes poslati i pocetak audio zapisa iz 61-ve na master u svemir i nista neces dobiti kada nemas to sto zelis i treba da imas?Pretpostavljam sta je decko zeleo ali nije se dogodilo eto...aranzmane moraju da rade ozbljni tipovi a ove pojav studija u spavacim sobama i entuzijazam...neznam ali to nema veze sa ciljem jer definitivno produkcija podrazumeva i muziku...problem je odsudstvo iste ustvari...na zalost...preplavljeni smo tim...:cry:...

nokash974 06-02-2012 11:26 PM

I pesma je bukvalno prvih dvanaest taktova Zeljko Vasic i nema veze sa V.G. osim toga sto je njegova pesma i aranzman!Zbogom ljubavi nikako...retko ostavim komentar i nema ni trunke malicioznosti samo pozeleh da ljudi koji su radili shvate i obrate paznju na po neki komentar mozda im pomogne pa sve zazvuci mnoo bolje jer nekako mora biti mnogo,mnogo bolje.....

psionic 07-02-2012 11:28 AM

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322231)
Ja to neznam?Mislim mozes poslati i pocetak audio zapisa iz 61-ve na master u svemir i nista neces dobiti kada nemas to sto zelis i treba da imas?Pretpostavljam sta je decko zeleo ali nije se dogodilo eto...aranzmane moraju da rade ozbljni tipovi a ove pojav studija u spavacim sobama i entuzijazam...neznam ali to nema veze sa ciljem jer definitivno produkcija podrazumeva i muziku...problem je odsudstvo iste ustvari...na zalost...preplavljeni smo tim...:cry:...

Pravo velis! Kad bi se jos dotakli teme vokala...

nokash974 07-02-2012 03:21 PM

ISKRENO..ja bih Ilijaponovio ovo sve sa nekim ko moze ovo ozbiljno da ti napravi....mislim na aranzman i produkciju pjesme.Spot je i bitan i nije vise ih niko i ne pusta jer svaki covjek ima svoju pjesmu i svoj spot...:)..Malo ti izlasci iz helikoptera,opasni momci su vise Cigani gimnastiko fazon neznam to je stvar percepcije...Mislim da si decko koji moze bolje da se upakuje u sve..Veliki pozz...

All times are GMT +1. The time now is 09:16 PM.