![]() |
Re: Prostorija za probe u podrumu
Quote:
Premaleno nije jer ako sad sviram u prostoriji do ove u 7 kvadrata (nas četvorica, vokal, gitara, bass i bubanj) onda će 13 kvadrata biti sasvim dovoljno za probe. Sto se tice para, čekat cu od plače do plače i kupovati ?to mi treba za next step ili provući neku od kartica pa na rate, u planu mi je sve zavr?iti do kraja godine! |
Quote:
Ako nisi primetio NLP ti je dao savet, odlican savet, jedino se taj savet ne poklapa sa tvojim verovanjima, ocekivanjima i ubedjenjima. Quote:
Novac je tvoj, snaga i znoj su tvoji, niko ti ne brani da radis sta god pozelis. Ziv bio! :thumbsup: |
Quote:
Ne zanimaju me uopće savjeti tipa to ti je premalo para i neće ti to funkcionirati i točka, pa kad si već to napisa onda reci koliko ti misli? da mi je potrebno para i ?to napraviti da to funkcionira! Ja sam tu zato da dobijem savjete kako napraviti kvalitetno ovo ?to sam počeo, ali očito tu niko ne daje takve savjete!!! Ne ?elim nikoga uvriditi i jo? uvik se nadam da postoji netko ko će mi dati ne?to konkretno!!! |
Quote:
Quote:
Quote:
Primer Mike Valetovog studija nije tvoj slucaj, njegova prostorija je u fabrici, a NE u stambenoj zgradi, te tamo niko nece spavati u vreme dok Vale pravi buku. Njemu potencijalno moze smetati buka fabrike, ne znam da li on moze smetati fabrici... ali svejedno... muzika koju on producira ne zahteva apsolutnu tisinu te je izolacija koju je tamo NLP pravio upravo odgovarajuca za konkretan slucaj, nije svemoguca i to je sve. |
Da - sve.
... ta Mike Valetova konstrukcija bih rekao da je nekakako "početak" ozbiljnijeg soundproofinga. Za njegove potrebe radi odlično. ... ali ako bi situacija bila gora onda onda bi se drugačije radilo. Nisam ja zločest pa da te zafrkavam jer nemam drugo da radim, imam puno posla, svaki dan se susrečem sa kvazi akustičkim rešenjima, jer mu je neko savetovao jer ima kao i sam odličan studio... i internet ti je tako, ima pametnih i ludih odgovora... no i skoro uvijek razočaranim vlasnicima moram da saopštim da su bez veze potrošili novac (bolje to nego policajci koji imaju još ružnije vijesti:)), sa kojim bi mogli več nešto da naprave. Čuvaj pare, nađi drugi prostor ili nabacaj par rolna meke kamene vune i sviraj violinu i slično, to susjede neče uznemiravati jer neče čuti. Malo šale ali posve ozbiljno.:) |
Quote:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40164 Jedino je to akusticki tretman, ne izolacija. I da... nema sale, za sve insturmente koji ne generisu nesto glasno ispod 200Hz, za izolaciju koju je Pere_ZD zapoceo moze da se kaze da ce dati prihvatljive rezultate. |
Quote:
Quote:
Za plivajuć pod bi trebala ić tvrda guma, makar ne znam koje čvrstoće (jačine ili kako god se već to ka?e), a to se određuje, kao i točan raspored i udaljenost jednog gumenog kvadrata od drugog, prema sili koja će pritiskati pod. Nisam projektant, pa ti ne znam izračunati koliko kvadrata treba? i na kojoj udaljenosti moraju biti :(. Ali ti to stvarno nema smisla, jer neće? dobiti bez "SOBA U SOBI" NI?TA, ?to će spriječiti da basevi idu u stan iznad :wink:. Zvuk putuje kao val u svim smjerovima, kao kugla koja se ?iri od mjesta gdje je proizvedena. Napravi? plivajuć pod, ali su ti ostala mjesta neza?tićena, a nema? dovoljno mjesta da stavi? NE?TO DEBELO da spriječi prolazak niskih frekvencija. U najboljem slučaju mo?e? akustički doraditi prostor, ali potpuno izolirati, mislim da ne :cry: ... Mo?e? pitati susjede u kojim satima mo?e? rokati, pa onda im tada valjda neće smetati bubnjevi :wink: ... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:52 PM. |