Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 64bit i Cubase 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243)

psionic 19-01-2012 09:11 AM

Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 320480)
kolega u toj konfiguraciji - 32bit c5 i 64bit Win7, preko jbridgea, pojede 9GB RAM-a pre doručka, a onda krene da učitava pluginove.

U prevodu - može, i to bez ispadanja.

U principu, zavisi sta kolega koristi od plaginova. Da li on ima legalan ili ovaj narodni jBridge ?

Kapiram da ga zeza neki od mojih plaginova... Samo je trik otkriti koji - mislim da ga Kontakt ubija... Treba se igrati i sa setovanjem jbridgea. Medjutim do sada se nisam nesto uspeo iskobeljati iz tog problema...

Dodao bih da radim sa verzijom 1.3, do koje i mislim da je problem, jer 1.2 (koja je i bila isprva na RuDaw) ne moze da radi sa 64 VST outputa. Pitanje je kome to uopste treba, ali skoro svi noviji NI plaginovi to koriste :banghead: Pri tome - pitanje zasto koristim Kontakt 5 - ima banaka koje samo on otvara, a koje koristimo i tako u krug... Znaci u principu moze, ali u praksi ume da bude zeznuto. Moras da pronadjes set plaginova koji se slaze sa jbridgeom, i da podesis malo setovanja za neke koji nece ni tako da rade.

Kod mene kuci nekad radi bez greske, a nekad posle 4-5 sati, izbaci par prozorcica. Kuci nemam UADe i PoCoe. Na RuDawu posle 1-2 sata rada, skoro redovno :banghead:

Nemania 19-01-2012 09:15 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 320480)
kolega u toj konfiguraciji - 32bit c5 i 64bit Win7, preko jbridgea, pojede 9GB RAM-a pre doručka, a onda krene da učitava pluginove.

U prevodu - može, i to bez ispadanja.

I valja li ili ne valja na kraju taj Jbridge, tj isplati li se instalirati ga? Ako stvarno puca, kao sto kazu na svakih sat-dva, pa moraju ponovo da se refresuju pluginovi ..onda jbs ti to..

I drugo pitanje, da li ako instaliram n verziju sonar producer, mogu koristiti celokupni ram..Tj da li je "narodn2 verzija 32 ili 64 bitna?

psionic 19-01-2012 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320494)
...
I drugo pitanje, da li ako instaliram n verziju sonar producer, mogu koristiti celokupni ram..Tj da li je "narodn2 verzija 32 ili 64 bitna?

Sonar je malo zeznut za privikavanje, ako si navikao na Cubendov workflow. Ono sto kruzi po narodu sa interneta je Sonar Producer X1C (poslednji update) i radi kao 64 bitna aplikacija sa svojim internim bitbridgeom. I u slucaju jBridgea i u ovom drugom, moci ces da se "razmases" po memoriji...

BTW, 32bitni Cubejs i dalje koristi vise rama sa tim jBridgeom, jer otvara spoljasnje aux procese i drzi citavu stvar van 32bitnog okruzenja...

BTW, davno ne koristim Fruity, jbt i oni su se apgrejdovali za 64bita :D

AudioStorm 19-01-2012 11:02 AM

Pa i dalje nece moci da radi stabilno jel tako?

Ako jBridge moze da "prenese" Cubase-vu potraznju za operativnom memorijom u spoljasnji proces,van njegovog odjeljka u tm,i tako da koristi svu raspolozivu fizicku memoriju iz sistema a da pritom puca na svaka 2,3 sata ili mozda duze,tojest ne radi kako treba onda se postavlja jedno prosto pitanje a to je KAKO ISKORISTITI SVU RASPOLOZIVU MEMORIJU SA SEKVENCEROM A DA SE ZAISTA UNAPRIJEDIO RAD ULAGANJEM U NOVE KOMPONENTE KAO U NEMANJINOM PRIMJERU?

Mislim,ni ja ne znam,(a takodje me to ceka),a cini mi se da nismo dosli do nikakvog konkretnog resenja!

Ja sam u Live-u,pretpostavljam da je slicna situacija ...

Da li je "narodni" C6 u 64bit i da li se sa njim resava situacija,obzirom da se covjeku sad ne prelazi na Sonar,eto i ti psionik koji si stekao veliko iskustvo i rutinu u Cubendu znas kako je komplikovano sad prelaziti na Sonar.

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 320481)
pa ja posto radim u fl studio-u, ja bridzujem u njemu(integrisan bridge), tako da nemam problema, a ovaj jbridge jos nisam koristio, tj. jos mi nije zatrebao. u cubase-u mixam, i nisam imao jos problem,

i7 2600k 8gb ram win7 64bit cubase 5 32bit

Miko,rece da mixas u Cubase-u i da nemas problema,koliko imas prilikom mixa u Cubas-u potrosnje RAM-a u odsnosu na svoju raspolozivu memoriju?

Inace,upravo tvoja konfa mi je na nisanu,to sam namjerio da uzmem!:wink::D
Taj 2600k,reci mi jesi zadovoljan?Radi kao munja a?:)

Jan 19-01-2012 01:15 PM

A kako se vama cini Reaperov interni bridge? Jel imate sta reci o njemu?
Ali ja u x64 Reaperu bez problema koristim sve x86 i x64 pluginove :S
Reaper mi je toliko priraso srcu i toliko mi se svidja da planiram da ga kupim uskoro i da se totalno prebacim na njega. Timestretching algoritmi su mu mnogo dobri i mnogo se lako radi stretchovanje kao i ceo editing, za routing da ne pricam i metering da ne pricam, ma program je cista 10ka

Nemania 19-01-2012 01:56 PM

I kao sto rece Audio Storm, i meni se cini da nismo dosli do nikakvog konkretnog odgovora i da sam uzalud bacio novac na nove i jace komponente, koje sam kupio iskljucivo iz tog razloga-muzike, ne zbog drugih stvari.
Inace sada mi tek nista nije jasno..Sta, kako???
Koliko mi se cini, mislim da ne postoji dobra narodna Cubase 6 verzija, ni 32 ni 64 bitna..A kako kazu taj JBridge nije dobar, jer puca...

Nije mi jasno ni ono sto Artur rece, da nesto jede 9gb memorije, pa tek onda iskoriscava ostalu..???

Sta je sa Protoolsom 9 za windows, nema je nigde, samo za mac..jeli ona 64 bitna..
I moze li se na mom racunaru instalirati Mac operativni sistem, pa ako je PT9 n verzija 64bitna, da predjem eventualno na njega, jer ga bar molo poznajem u odnosu na Sonar????

MADA, opet kazem, ipak bih voleo da ostanem na Cubase 6. Ali koliko kontam i kada bih kupio Cubase 6, opet mi nebi plaginovi radili? jel tako?

Evo sta koristim od plugsa, koji su mi neophodni:

VST
-Waves brendirani plugovi-ceo pak
-Guitar rig 4 ili 5
-SOFT tube pack
-Fab filter pack
-Crysonic pac
-Antares
-Izotope
-SPL pack
-SSL pack

VSTi
-Trilian
-Omnisphere
-Kontakt (Symphobia, Ocean way drums i jos par)
-Adictive drums
-Nexus pack

E sada da li ce to raditi u 64bitnom okruzenju..???

DADDY Z 19-01-2012 02:24 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320520)
MADA, opet kazem, ipak bih voleo da ostanem na Cubase 6. Ali koliko kontam i kada bih kupio Cubase 6, opet mi nebi plaginovi radili? jel tako?

Evo sta koristim od plugsa, koji su mi neophodni:

VST
-Waves brendirani plugovi-ceo pak
-Guitar rig 4 ili 5
-SOFT tube pack
-Fab filter pack
-Crysonic pac
-Antares
-Izotope
-SPL pack
-SSL pack

VSTi
-Trilian
-Omnisphere
-Kontakt (Symphobia, Ocean way drums i jos par)
-Adictive drums
-Nexus pack

E sada da li ce to raditi u 64bitnom okruzenju..???

trebalo bi da ?ljaka normalno sve...deo ovih plugova ima i u narodnim 64bit
verzijama...a ostalo će da ?ljaka u 32bit

AudioStorm 19-01-2012 02:34 PM

Cekaj,cekaj,polako naravno da nisi bacio pare,sve ovo sto pricamo je prilicno teorijski,tako stoje stvari na papiru.:)

Prvo,psionic kaze da se ekcesi sa poispadanim plugovima desavaju sa "narodnom" verzijom a da pravi vjerovatno radi dobro.Ako bi uzeli pretpostavku da pravi jB koji je btw jako jeftin radi prilicno stabilno,eto se moze nazvati nekom sollucijom.
AKo ima neko da ga koristi i da je zadovoljan,evo moze da nam prenese iskustva.

Drugo,nije problem da li ce ti 64bitni plugovi raditi (oce,jer su u takodje u 64bitnom OS-u) vec je problem sto je memorija koju DAW crpi sa tolikim pluginovima ogranicena samim njegovim 32bitnim hostom i na taj nacin ogranicava upotrebu raspolozive memorije u sistemu.Ako jB moze da je "premjesti" u spoljni dio tj da je OS prepozna kao externu (tako bi trebalo jel tako,kao posebne procese u task-u) onda ce i da je ima na raspolaganju.

Trece,da uradis dual-boot sa jednom sedmicom x64 i sa OS X (pod uslovom da moze da ide dual-boot,zavisi od ploce i proc,evo psionic ima iskustva sa OS X na njegovom Sandy Bridge-u) pa da krenes polako sa instalacijom svega ovog sto imas na sedmici i da vidis kako ce sve da sljaka,kako ce da se ponasa potrosnja memorije sa velikim plugovima a sa legalnim jB i da pratis situaciju...

Ne znam,opet kazem ovo je sve teorijski,treba vidjeti kako ce sve u praksi da izgleda ...:rolleyes:

Nemania 19-01-2012 02:47 PM

Nije problem kupiti taj Jbridge ako radi. Medjutim nemam tu pay pal karticu i sl..tako da ne znam na koji nacin..
Da, ako nego ima originalnu verziju, bilo bi dobro da napise iskustva?

Moja ploca je GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 rev 1.
E sada da li ima taj dual booth..?

Mika Technika 19-01-2012 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 320506)
Miko,rece da mixas u Cubase-u i da nemas problema,koliko imas prilikom mixa u Cubas-u potrosnje RAM-a u odsnosu na svoju raspolozivu memoriju?

Inace,upravo tvoja konfa mi je na nisanu,to sam namjerio da uzmem!:wink::D
Taj 2600k,reci mi jesi zadovoljan?Radi kao munja a?:)

Ne znam koliko tačno uzima, nemam trenutno neki zahtevniji projekat, al veruj da nisam ima problema, i da možeš da guraš koliko hoćeš!

Procesor je 8x munja :D

Sent from my Desire HD using Tapatalk

All times are GMT +1. The time now is 10:39 PM.