![]() |
Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!
Quote:
Kapiram da ga zeza neki od mojih plaginova... Samo je trik otkriti koji - mislim da ga Kontakt ubija... Treba se igrati i sa setovanjem jbridgea. Medjutim do sada se nisam nesto uspeo iskobeljati iz tog problema... Dodao bih da radim sa verzijom 1.3, do koje i mislim da je problem, jer 1.2 (koja je i bila isprva na RuDaw) ne moze da radi sa 64 VST outputa. Pitanje je kome to uopste treba, ali skoro svi noviji NI plaginovi to koriste :banghead: Pri tome - pitanje zasto koristim Kontakt 5 - ima banaka koje samo on otvara, a koje koristimo i tako u krug... Znaci u principu moze, ali u praksi ume da bude zeznuto. Moras da pronadjes set plaginova koji se slaze sa jbridgeom, i da podesis malo setovanja za neke koji nece ni tako da rade. Kod mene kuci nekad radi bez greske, a nekad posle 4-5 sati, izbaci par prozorcica. Kuci nemam UADe i PoCoe. Na RuDawu posle 1-2 sata rada, skoro redovno :banghead: |
Quote:
I valja li ili ne valja na kraju taj Jbridge, tj isplati li se instalirati ga? Ako stvarno puca, kao sto kazu na svakih sat-dva, pa moraju ponovo da se refresuju pluginovi ..onda jbs ti to.. I drugo pitanje, da li ako instaliram n verziju sonar producer, mogu koristiti celokupni ram..Tj da li je "narodn2 verzija 32 ili 64 bitna? |
Quote:
BTW, 32bitni Cubejs i dalje koristi vise rama sa tim jBridgeom, jer otvara spoljasnje aux procese i drzi citavu stvar van 32bitnog okruzenja... BTW, davno ne koristim Fruity, jbt i oni su se apgrejdovali za 64bita :D |
Pa i dalje nece moci da radi stabilno jel tako?
Ako jBridge moze da "prenese" Cubase-vu potraznju za operativnom memorijom u spoljasnji proces,van njegovog odjeljka u tm,i tako da koristi svu raspolozivu fizicku memoriju iz sistema a da pritom puca na svaka 2,3 sata ili mozda duze,tojest ne radi kako treba onda se postavlja jedno prosto pitanje a to je KAKO ISKORISTITI SVU RASPOLOZIVU MEMORIJU SA SEKVENCEROM A DA SE ZAISTA UNAPRIJEDIO RAD ULAGANJEM U NOVE KOMPONENTE KAO U NEMANJINOM PRIMJERU? Mislim,ni ja ne znam,(a takodje me to ceka),a cini mi se da nismo dosli do nikakvog konkretnog resenja! Ja sam u Live-u,pretpostavljam da je slicna situacija ... Da li je "narodni" C6 u 64bit i da li se sa njim resava situacija,obzirom da se covjeku sad ne prelazi na Sonar,eto i ti psionik koji si stekao veliko iskustvo i rutinu u Cubendu znas kako je komplikovano sad prelaziti na Sonar. Quote:
Inace,upravo tvoja konfa mi je na nisanu,to sam namjerio da uzmem!:wink::D Taj 2600k,reci mi jesi zadovoljan?Radi kao munja a?:) |
A kako se vama cini Reaperov interni bridge? Jel imate sta reci o njemu?
Ali ja u x64 Reaperu bez problema koristim sve x86 i x64 pluginove :S Reaper mi je toliko priraso srcu i toliko mi se svidja da planiram da ga kupim uskoro i da se totalno prebacim na njega. Timestretching algoritmi su mu mnogo dobri i mnogo se lako radi stretchovanje kao i ceo editing, za routing da ne pricam i metering da ne pricam, ma program je cista 10ka |
I kao sto rece Audio Storm, i meni se cini da nismo dosli do nikakvog konkretnog odgovora i da sam uzalud bacio novac na nove i jace komponente, koje sam kupio iskljucivo iz tog razloga-muzike, ne zbog drugih stvari.
Inace sada mi tek nista nije jasno..Sta, kako??? Koliko mi se cini, mislim da ne postoji dobra narodna Cubase 6 verzija, ni 32 ni 64 bitna..A kako kazu taj JBridge nije dobar, jer puca... Nije mi jasno ni ono sto Artur rece, da nesto jede 9gb memorije, pa tek onda iskoriscava ostalu..??? Sta je sa Protoolsom 9 za windows, nema je nigde, samo za mac..jeli ona 64 bitna.. I moze li se na mom racunaru instalirati Mac operativni sistem, pa ako je PT9 n verzija 64bitna, da predjem eventualno na njega, jer ga bar molo poznajem u odnosu na Sonar???? MADA, opet kazem, ipak bih voleo da ostanem na Cubase 6. Ali koliko kontam i kada bih kupio Cubase 6, opet mi nebi plaginovi radili? jel tako? Evo sta koristim od plugsa, koji su mi neophodni: VST -Waves brendirani plugovi-ceo pak -Guitar rig 4 ili 5 -SOFT tube pack -Fab filter pack -Crysonic pac -Antares -Izotope -SPL pack -SSL pack VSTi -Trilian -Omnisphere -Kontakt (Symphobia, Ocean way drums i jos par) -Adictive drums -Nexus pack E sada da li ce to raditi u 64bitnom okruzenju..??? |
Quote:
verzijama...a ostalo će da ?ljaka u 32bit |
Cekaj,cekaj,polako naravno da nisi bacio pare,sve ovo sto pricamo je prilicno teorijski,tako stoje stvari na papiru.:)
Prvo,psionic kaze da se ekcesi sa poispadanim plugovima desavaju sa "narodnom" verzijom a da pravi vjerovatno radi dobro.Ako bi uzeli pretpostavku da pravi jB koji je btw jako jeftin radi prilicno stabilno,eto se moze nazvati nekom sollucijom. AKo ima neko da ga koristi i da je zadovoljan,evo moze da nam prenese iskustva. Drugo,nije problem da li ce ti 64bitni plugovi raditi (oce,jer su u takodje u 64bitnom OS-u) vec je problem sto je memorija koju DAW crpi sa tolikim pluginovima ogranicena samim njegovim 32bitnim hostom i na taj nacin ogranicava upotrebu raspolozive memorije u sistemu.Ako jB moze da je "premjesti" u spoljni dio tj da je OS prepozna kao externu (tako bi trebalo jel tako,kao posebne procese u task-u) onda ce i da je ima na raspolaganju. Trece,da uradis dual-boot sa jednom sedmicom x64 i sa OS X (pod uslovom da moze da ide dual-boot,zavisi od ploce i proc,evo psionic ima iskustva sa OS X na njegovom Sandy Bridge-u) pa da krenes polako sa instalacijom svega ovog sto imas na sedmici i da vidis kako ce sve da sljaka,kako ce da se ponasa potrosnja memorije sa velikim plugovima a sa legalnim jB i da pratis situaciju... Ne znam,opet kazem ovo je sve teorijski,treba vidjeti kako ce sve u praksi da izgleda ...:rolleyes: |
Nije problem kupiti taj Jbridge ako radi. Medjutim nemam tu pay pal karticu i sl..tako da ne znam na koji nacin..
Da, ako nego ima originalnu verziju, bilo bi dobro da napise iskustva? Moja ploca je GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 rev 1. E sada da li ima taj dual booth..? |
Quote:
Procesor je 8x munja :D Sent from my Desire HD using Tapatalk |
All times are GMT +1. The time now is 10:39 PM. |