Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   iMac 21,5" model 2011 dilema (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40211)

Surfer 14-02-2012 11:21 PM

Re: iMac 21,5" model 2011 dilema

Quote:

Originally Posted by Absynth (Post 322913)
Svaki put kad gledam neki tutorijal u vezi glazbe ili nekog producenta vidim Mac :-)

Točno.
Evo ?to je rekao Trevor Horn:

"When I saw a Mac I realised it was the computer for me, because it was built for idiots" :D

Moritz 14-02-2012 11:36 PM

Idiot Proof :D

Filip_ 14-02-2012 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 322912)
za profesionalan audio rad je naj vaznija maticna ploca, CHIPSET!!!!!!!!!!!!!! pa tek onda procesor pa na kraju tek operacjiski sustav

Racunam da je ovo napisano saljivo...:rotfl:.

tajsam 15-02-2012 01:36 AM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 322923)
Racunam da je ovo napisano saljivo...:rotfl:.

nije saljivo nego osobno iskustvo.kad imas vise zvucnih karti skupa i nekih dsp karti irq-ovi se kolju ako nemas dobro izabranu maticnu.a oni koji rade na (jednoj "m-audio usb karti i imaju "protools-e)naravno nemaju tih problema ali zato imaju najbolji sound:piss:

rastamankg 15-02-2012 03:08 AM

Meni iMac 24" 8.1 (early 2008) sa c2d na 3.06 GHz i 4 GB rama + pro tools vrsi sasvim solidno posao, znaci nema nikakvih zakucavanja niti bilo cega, to cudo je jos novije, tako da cenim da neces imati nikakvih problema.

Samo obavezno pogledaj ekran kad ga kupujes, jer znaju iMacovi da imaju lepe fleke po ekranu, neke se ne pojave odmah, nego vremenom (mom se pojavile posle 4-5 meseci :( ), sto zbog pregrevanja, sto zbog kulera koji trpa prasinu direktno u lcd panel.

P.S: Ako planiras da koristis softver za siroke narodne mase, pazi da imas max. Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard :P

radijator1 21-02-2013 10:03 AM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 322912)
jest mac ali nije imac.
kako bi ti instalirao recimo protools hd 3 na imac.mozda na neku eksternu plocu sa pcie ulazima i tu plocu bi spojio na imac preko mini pcie ili firewire ali to opet nema dovoljnu brzinu da vozi 3 hd karte i nema te nigdje.imac je jednostavno obicni laptop koji stoji uspravno.za profesionalan audio rad je naj vaznija maticna ploca, CHIPSET!!!!!!!!!!!!!! pa tek onda procesor pa na kraju tek operacjiski sustav

Nisam rekao iMac nego Mac.

psionic 21-02-2013 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by radijator1 (Post 342183)
Nisam rekao iMac nego Mac.

Ja ne znam da li si primetio, ali ovo je tema stara godinu dana. Ti si nastavio razgovor kao da je juce-prekjuce neko postovao repliku.

Drugo, mozda imas dobro iskustvo sa MAC racunarima, ali shvati da je to tvoje LICNO iskustvo, a ne nepobitna cinjenica, pa je nemoj promovisati kao takvu.

Mozemo sad da udjemo u mac vs pc diskusiju, ali je to besmisleno: Mac je lepo spakovan, lepo izgleda i sve to... Drugacije osmisljen sistem, hardver strogo uklopljen i sve to lepo radi... I kosta. Super.
S druge strane to ne znaci da ne mogu da se uklope dobre PC komponente, Win OS je dovoljno sazreo i sasvim lepo moze da se radi na njemu. Otvoren sistem, pregrst mogucnosti i tako dalje. Uostalom PC nije obavezno vezan za Windows.

Trece, svoje stavove o MACu prezentujes krajnje spamerski. Npr imali smo neku diskusiju o latencijama ranije, a ti si s neba pa u rebra rekao - "kupite MAC i nece biti problema..." Sta, VST plaginovi i Cubase se ponasaju totalno drugacije u OSXu ? Nema latencije ? Pa super, daj onda da bacamo kante od PCja u djubre i pokupujemo MAC, jer on nema latenciju, sve radi... Samo sto to nije tacno, nazalost. Dakle:

Ili pisi(te) smislene postove, sa ponekim argumentom, ili cu ovo stvarno od sad pa na dalje da shvatam kao besmisleni spam i da (zlo)upotrebljavam svoje moderatorske privilegije i da brisem ovakve postove.

p.s. shvati(te) ovo kao krajnje dobronamernu konstruktivnu opomenu, a ne kao neku licnu grdnju, pretnju ili sta ja znam sta.

All times are GMT +1. The time now is 07:37 AM.