![]() |
Re: Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ?
Onda nisi dobro obavesten.
Hajduk snima sa U89-kama jer mu je tako lakse, ATM se koristi i dalje i to veoma! OZbiljan mikrofon kad neko zna da ga koristi ;) Jedina zamerka pri snimannju violina mu je nezgrapna montaza. |
ok.... sta inace za live violinu drvenu predlazete?
|
Zahvaljujuci vama koji ozvucavate ja sam morao da menjam 4 mikrofona... jer vi kazete da mi sviramo a vi da ozvucavate... I na kraju dobijem prost zvuk. Radio sam sa mnogim toncima, npr....studio Berar, Ian Audio, Audio KOnstruktor, Top ton, uglavnom sa svim toncima iz RTV... Nigde nisam dobio zadovoljavajuci kvalitet zvuka... Dok sam sa istim bendom svirao u svetu .... pa je tako i zvucao bend, svetski.
Elektricne violine su djubre... Mislim da se necu spustati na ovaj nivo da vise komentarisem posto vidim koliko se razumete...Hvala! |
ATM 35 ( 350 ) ( cena izmedju 300 - 350 ) ili najbolje DPA 4060 http://www.dpamicrophones.com/en/pro...130&item=24070 cena je oko 500 za komplet ( po mikrofonu )
ATM koristim redovno i stvarno je svestran mikrofon, jedineo gde ume nekad da malo podbaci jesu tomovi posebno ako nisu nastimovani ili su krsh generalno. DPA 4060 sam koristio pre mesec dana i jednostavno :shock: kako radi. Koristio sam na Steinway koncertnom klaviru, a covek koji ih je doneo ih redovno koristi za snimanje gudaca, cuo sam njegove snimke i samo mogu da potvrdim istinitost iskaza da su stvarno fenomenalni sa obzirom na cenu i velicinu. |
Quote:
dobro, sa cim u svetu ozvucavaju? |
Quote:
Osim toga imao sam puno iskustava sa violinistima na tom mikrofonu, samo cu reci kad je violinista bio dobar a violina dovoljno pristojna onda je i zvuk bio kako treba i to bez izuzetka ;) Ti bi trebalo da znas ko sam ja posto so radio sa svim toncima iz RTV, a je ne znam ko si...mozda nisi radio bas sa svim toncima. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Zahvaljujem ti na odluci "da se ne spustas na nas nivo jer se vidi koliko se razumemo", molim te i da je se drzis
A cisto u odbranu prozvanih kolega i firmi, pretpostavljam da nisi nikad imao svog dedicated tonca umesto hostova sistema kojima je u opisu posla samo da posao odrade sa sto manje cimanja i sto manje filozofije, a ne da vas TI zasijas. Uvek me odusevljavaju muzicari koji su u stanju da ocenjuju lajv tonce svojih nastupa, posto je fizicki nemoguce da cuju kvalitet istih u datom trenutku. Na ovoj cinjenici barem pola debila u poslu opstaju |
All times are GMT +1. The time now is 03:00 PM. |