![]() |
Re: Molba za savjet u vezi sa miksom, masteringom i...
Quote:
Imam reverba na posebnim kanilima, mo?da ne prvi?e - na nekim semplovima je izgleda već usnimljen reverb (ne mnogo, npr. piano ima neki prirodan room, ali nisam siguran u sabiranje njega i sad nekog hall-a - mogu li to?!), većinu sam vozio kroz impulse koji "fabrički" dolaze uz njih, pa ih dozirajram u miksu (u KONTAKT-u). Negdje sam dodavao svoje reverbe. ...Nisam bio siguran kako će se na kraju slo?iti sve te različite reverbacije - a nisam vičan da izračunam, pa ubodem isti reverb kao ?to već imam?!...Nije da nisam poku?avao, ali?! Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Obrisaću je u ?to skorije vrijeme. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Mislim da dosta čestito zvuči!
Lično mislim da jeste malo "jače" dole, kick, ali to nije greska. Moguce da je monitoring "potkazao" ili tako nesto. Da, soundman rece "velocity" bubnja, i tu je u pravu! Dakle, kada se programira bubanj, učestaliji elementi kao sto je "kontra" (hi-hat) ili "ride", bitno je, za ukupan dojam "živosti" ritma voditi racuna o naglašavanju nekih delova. Probacu ovako "boldovano" da objasnim. Ako npr. imamo "osminski" ili "šesnaestinski" hi-hat, obicnim kliktanjem ce on izgledati ovako: "xxxxxxxxxx", a naglašavanjem moze izgledati "xxxxxxxxxx"...što če sigurno uneti živost i više "bubnjarski" zvuk...Nadam se da se razume po(j)enta...:wink: *** Da, takodje, imam utisak da je sve nekako programirano iz ugla klavijaturiste, i gitare i bubanj,bas, ceo aranzman odise "klavirskim" razmisljanjem... Sto opet, nije greska, ali mislim da bi moglo biti "potpunije" ako se malo vise ispoštuje neka sviračka logika svakog instrumenta ponaosob... Ja uvek vise volim da koristim žive instrumente, nije tesko pozvati nekog gitarosa da "ispoliva" neke deonice... Sad pre koji dan okacim neki stari demo koji sam davno snimio... Bubanj je takodje programiran,a ja ex-bubnjar :D pa poslusaj baš tu dinamiku,akustare itd,otprilike, da znas na sta mislim... Poz' |
svi mi volimo masno i debelo,ali sta se desava kad tri debeljana pokusavaju da prodju kroz jedna mala vrata???
nista il ce ostati bez vrata il ce skontati da ipak moraju malo na dijetu:rotfl: |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Mo?e li se to upisati negdje u midi mapi u Cubaseu...nemogu to da pronadjem?! Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:54 AM. |