Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studentova soba za vezbanje violine (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40164)

mekonin 07-01-2012 12:04 PM

Re: Azmafon(Zvucna izlolacija)

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 319704)
Objasnice ti Eomsy, u svom threadu (koji si procitao): http://www.rumski.com/forum/showthre...086#post299086
Ako stavljas kamenu vunu, stavi Ecose

Koje sve gustine Ecose kamene vune se mogu naci kod nas?
Na jednom stovaristu ovde u Nisu koje je navodno glavni zastupnik Knaufovih proizvoda pokazali su mi samo u rinfuzu i to je kao to.

boggy 07-01-2012 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 319706)
Koje sve gustine Ecose kamene vune se mogu naci kod nas?
Na jednom stovaristu ovde u Nisu koje je navodno glavni zastupnik Knaufovih proizvoda pokazali su mi samo u rinfuzu i to je kao to.

Video sam rolne Ecose mekane kamene vune (verovatno 30-40kg/m3) u Metro-u u Beogradu, nisam je jos kupovao niti koristio... samo sam zapazio da je ima.
I ako na tu mislis... ako je u rolni, ona je ok za cloud, mozda je samo treba i gore i dole "tapacirati" vazduhopropusnim tekstilom da ne bi padala prasina po glavi.

Spominjem Ecose, zato sto nemaju svi posetioci Rumskog mogucnost da kupe Azmafon, mada ih ima koji su dolazili kolima iz Hrvatske i kupovali ga u Kragujevcu.

Eomsy 07-01-2012 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319702)
Sta da stavim preko azmafona ili kamene vune?

Mikrofibru, tkaninu koja ti neće propu?tati čestice vune ...

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319702)
Mislim da ce mi se jako smanjiti prostorija ako toliko spustim . Tada cu imati samo 250 visine. :)

Ne?to ?rtvuje? da bi drugo dobio ... tak to ide :wink:. Problem se javlja ako si visok 2,60, pa glavom lupa? u cloud :D .... Meni je u mom studiju cloud iznad controlnog stola smje?ten na samo 1,85, ali mi ne smeta, po?to sam manji od toga :rotfl: ...

mekonin 07-01-2012 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 319708)
Video sam rolne Ecose mekane kamene vune (verovatno 30-40kg/m3) u Metro-u u Beogradu, nisam je jos kupovao niti koristio... samo sam zapazio da je ima.
I ako na tu mislis... ako je u rolni, ona je ok za cloud, mozda je samo treba i gore i dole "tapacirati" vazduhopropusnim tekstilom da ne bi padala prasina po glavi.

Spominjem Ecose, zato sto nemaju svi posetioci Rumskog mogucnost da kupe Azmafon, mada ih ima koji su dolazili kolima iz Hrvatske i kupovali ga u Kragujevcu.

Moguce da je to to sto sam video, posto nije bilo u plocama, u svakom slucaju bilo je nesto mekano. Pretpostavljam da je to previse lako za sirokopojasne panelne apsorbere.

boggy 07-01-2012 05:51 PM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 319721)
Moguce da je to to sto sam video, posto nije bilo u plocama, u svakom slucaju bilo je nesto mekano. Pretpostavljam da je to previse lako za sirokopojasne panelne apsorbere.

"Mekano" odlcino radi u sirokopojasnim panel apsorberima... pogotovo u debljim slojevima za jako niske frekvencije, pogotovo kao cloud. Pored "tezine" ulogu igra i otpor protoku vazduha, koji ako je veci, panel vise reflektuje...

mekonin 07-01-2012 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 319727)
"Mekano" odlcino radi u sirokopojasnim panel apsorberima... pogotovo u debljim slojevima za jako niske frekvencije, pogotovo kao cloud. Pored "tezine" ulogu igra i otpor protoku vazduha, koji ako je veci, panel vise reflektuje...

Koja bi debljina po vama klasifikovala panel apsober u "deblje"?

boggy 07-01-2012 07:17 PM

Quote:

Originally Posted by mekonin (Post 319733)
Koja bi debljina po vama klasifikovala panel apsober u "deblje"?

25cm do 1.5m

Student 07-01-2012 08:12 PM

Cime je najbolje pricvrstiti cloud za plafon?

boggy 07-01-2012 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by Student (Post 319741)
Cime je najbolje pricvrstiti cloud za plafon?

Lanac, sraf u obliku kuke i tipl za plafon. Ako nisi siguran posavetuj se sa nekim ko je iskusniji... nije dobro da ti sve to padne na glavu

Student 07-01-2012 08:26 PM

Koliko bi meni oblaka trebalo za plafon povrsine 280x 230? Predpostavljam da njih ne bi trebalo paralelno da postavim sa plafonom, vec da je jedan kraj nizi a drugi visi?

All times are GMT +1. The time now is 09:39 AM.