![]() |
Re: Wavesovi brandirani plugsi
Quote:
|
Quote:
Takodje nisu pravljeni ni za producente te iste muzike i koriscenje u njihovim "studijima"... sta vise reci ??? Drugo - Ono na cemu meni rade dobro - nikad nece biti isto nekome drugome ! Zasto? Vidi sta pise gore....:D Sam razlog da ako se ima 1200 plugova ne treba da znaci da se mora koristiti 5 u lancu da bi se dobio zeljeni rezultat!! Bio sam svedok (milion puta) da cak i najskuplji hardware kod nas ne pomaze (uopste) i prema tome sve diskusije ovakvog tipa su totalno besmislene!! po cemu smo mi sa foruma, sad neke "face" i blam nam je da koristimo (i volimo da pljujemo) brendirane plugove ???? "Ajte molim vas...." sto bi rekla moja tetka!! |
Ja recimo nisam uspeo da im nadjem primenu, ali imam prijatelja koji ih rabi.
|
Ti pluginovi su totalno gubljenje vremena.
Prvo potro?i? pola sata dok isključi? sve ?to ti ne treba a onda pola sata dok nađe? sve ?ta ti treba :) |
Ja ih koristim vec duzi period, tj neke od njih. Jeste da mnogo jedu memorije i cpu..ali neki stvarno ubijaju kako rade..meni je gotovo CLA VOCAL postao nezaobilazna stvar na glavnom vokalu, jer ga tako dobro ispegla i vokal legne u mixu..ali opet ima i drugih faktora, stil muzijke, boja glasa itd sto ne mora da znaci da ce nekom biti dobar...
|
Ja cu se sloziti da mogu ok zazvucati na nekom materijalu i da to nisu trash alati,ali kad god sam ih probao,posle gomile vremena setovanja,uvek ih na kraju sklonim i zamenim nekim mojim 'custom' lancem plugova.CLA Drums mi je ok za instant resavanje dry usnimka bubnja,narocito kicka,kada ga ne trigerujem,moze lepo da se picne.Ili recimo Maserati HMX za stereo spreading,radi odlicno.Ima tu iskoristivih alata ali ja sam navikao na neke svoje omiljene sa kojima imam vecu slobodu pa ih se bas nesto i ne vatam... Sto kazu preko prece,naokolo blize :D
|
Quote:
|
ti plugovi su namenjeni kao "brza resenja" u samom produkcijskom delu, da neko ne razbija glavu previse, a hoce da na brzinu uradi nesto sa soundom. Slazem se da su limitirajuci, ali ih treba posmatrati i kao neku vrstu procesa i ideja koje se nalaze iza samog plugina..
|
Probao onaj CLA2A... I sad mi je jo? ?alije sto sam morao da prodam uad,smrc...:cry:
Ali tu je i Fab C...nije taj fazon kompresora, ali svakako mi radi bolje... Meni se waves ba? ne dopada, mislim na ove "brand"...:( |
moj dojam je veoma sličan Alenovom i everlastovom...ok na prvu loptu, malo bombastično na solo, a u mixu obično ne ostanu
|
All times are GMT +1. The time now is 11:18 AM. |