Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Yamaha Motif XS - test (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39902)

OFF 13-12-2011 10:59 PM

Re: Yamaha Motif XS - test

Ja licno volim i Roland i Yamaha workstatione .....roland G sam malo svirao, ali mi se njgov taj generalni zvuk nije dopao.... za razliku od Fantoma X, koji jako volim.... u cemu je razlika ne znam, ali mi ovaj (bar tamo gde sam ga cuo) delovao preshminkano za moj ukus...... Opet dirka na fantomu G je super za narodnjacko przenje, kome je to bitno, terce i sl verovatno je fantom bolji.... meni se generalno kao prva sprava uvek vise dopada yamaha.....da XF ima mogucnost za prosirenja, bila bi to skoro idealna sprava po mom shvatanju workstationa..... ono sto meni fali na ESu su brass sekcije (za Pop svirku, orkestarske su solidne).... ali su mi npr kamerni gudaci fantasticni.... takodje kod Rolanda (ne znam za G, ali X sigurno) mi se vise dopadaju topli i mekani padovi, ala JD ili nesto drugaciji, kao jupiter....... Elektricni klaviri svih vrsta - motif..... itd....

akordeonista 13-12-2011 10:59 PM

Od zanrova najcesce Pop-rock, nasi narodnjaci...
Hvala za odgovor OFF!

wladymeer 13-12-2011 11:03 PM

Za naše narodnjake ti ne treba dalje od Triton Extrema. Ili Fantom G, pošto ima već brdo spremljenih setova semplova za instant upotrebu. Yamaha u tom svetu kaska.

OFF 13-12-2011 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 318156)
Od zanrova najcesce Pop-rock, nasi narodnjaci...
Hvala za odgovor OFF!

ma pusti odgovor, probaj obe pa zakljuci.... sve je to subjektivno..... ja licno mislim da svirka moze saasvim dobro da se odradi sa bilo kojom spravom od XP80/trinity/EX5 pa na ovamo....... (joj ex5... obozavam je:))......naravno da ima razlika medju spravama, ali nije to vise tako revolucionarno kao kada se pojavila DX7 pa M1.....

wladymeer 13-12-2011 11:12 PM

Ja se još uvek oduševim ljudima koji uzmu Fantom G/M3 ili tako neku besnu spravu i onda se oduševe time što unutra imaju JD-Piano/M1 Piano sempl i što ne moraju da ga učitavaju naknadno :)

OFF 13-12-2011 11:18 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 318160)
Ja se jo? uvek odu?evim ljudima koji uzmu Fantom G/M3 ili tako neku besnu spravu i onda se odu?eve time ?to unutra imaju JD-Piano/M1 Piano sempl i ?to ne moraju da ga učitavaju naknadno :)

ima i gorih stvari..... video sam ljude koji na motix XS ubace bas i kontru sa DX11
i sviraju to ceo dan:)

Mada, M1 piano..... za stvari iz tog vremena, koje su snimane sa tim..ok :rolleyes:

wladymeer 13-12-2011 11:23 PM

Jes mali off-topic ali vrh mi bude kad mi ka?u: imao si bolji klavir na Tritonu...

Onda uzmem, stavim Velocity na 127 i pitam ih: jel sad bolje? *PLANG!* *KLANG!* *DLANG!*

EEEE TO!!!

:rotfl:

akordeonista 14-12-2011 10:41 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 318159)
... ja licno mislim da svirka moze saasvim dobro da se odradi sa bilo kojom spravom od XP80/trinity/EX5 pa na ovamo....... (joj ex5... obozavam je:))...

I ja bih rado svirao na Ex5 ali ne mogu nigde da je nadjem. Po oglasima se vrti jedna Ex7 ali to vec nije ta dirka a i nema ih 76 komada! :)
Jedno pitanje u vezi Motifa ali modul verzije (Motif ES Rack), momak nudi pomenuti modul ali je klot varijanta, bez icega! Posto nisam imao do sada module sa semplerima interesuje me sta je jos potrebno da bi isti mogao normalno da se koristi, ucitavaju semplovi itd.? Inace, covek mi nudi uz modul Roland A70 master. Koliko on po vama danas vredi, naravno u dobrom stanju?

darkstar 14-12-2011 02:00 PM

Koliko ja znam, ni u xs modul ne mozes da ucitavas semplove...ili nisam dobro obavesten? Uopste ne postoji memorija za njih

m1 klavir i dx7 ona farba koju zovem "ciganski zavijutak" su pandan golfu dvojci u Srba.
:)

akordeonista 15-12-2011 08:06 AM

Izgleda da si u pravu, Motif ES Rack nema opciju semplera! Ne znam da li su tu opciju dodali na XS Rack ali ovaj prethodni je definitivno nema, sto je velika steta!

All times are GMT +1. The time now is 01:46 AM.