![]() |
Re: Copyright Criminals !
koliko ima?
vecinu love, koliko ja kontam, na kraju krajeva uzme nosilac prava. shto je u vecini sluchajeva izdavachka. |
Quote:
Nakupi se... Zadnji (sveziji primer od pre 4-5 godina, valjda...) su moji ortaci iz Deepest Blue-a. Imali su u UK 3 top 10 singlova, album otisao u samo 60 hiljada (srebrni tiraz), dve stvari se vrtele takodje na nekim sportskim programima i bile su pesme na puno kompilacija. Jedan od njih je uzeo (sa sve publishing avansom) preko ?400 hiljada od tog projekta!!! A to su bili HITOVI "srednje velicine" - ne svetskih i Evropskih razmera...pa ti vidi. Svetski hit za nekoga kao sto je Ke$a ili Britney, ili Guetta ili BEP i dalje donosi milionsku zaradu..kad se sve skupi na gomilu. :D |
Smijesan mi onaj lik iz studia koji osudjuje remixiranje kao lijenost, iako to i ispada lijenost ako se usporedi utrosen rad neke originalne stvari sa remixom, ali krajnjeg slusatelja boli neka stvar jel utroseno desetljece ili par sati za pjesmu, za njega stvar radi ili ne i tocka.
Mislim da je i dalje ideja na vrhu svega ili je barem tako u vecini slucajeva, ako je nekog inspirirala necija bas linija ili beat da napravi ludilo stvar u cemu je tu problem?! Ionako je sve remix! |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Objasnjenje ! :thumbsup: Quote:
Jer nekada,vi starci to bolje znate :D u starom sistemu nije bilo potrebe da se place toliko kad se padne na ulicu.Sad jednostavno vise boli nego prije,jer nije vise ni isto biciklo sa kojega je pao vas (moj) klinja,nije isto dvoriste ispred skole a bogami nije ista ni skola. |
Odlican dokumentarac,ja sam za opciju plati pa se klati,odnosno ako napravis pesmu od necijih semplova i zaradjujes novac od toga onda,placaj coveku u zavisnosti od dogovora.Ako koristis semplove za svoj hobi(kao ja) onda napisi sta si koristio i koristi semplove dzabe.Pa ljudi da nije bilo semplovanja muzika bi postala dosadna.Samo kad pogledam sta je Liam iz prodigy uradio na voodoo people,to je genijalno i nije lenjost nego umetnost.Mozemo kukati nad tim sto su dj-jovi postali zvezde,ali tako je, samo je steta sto su losi dj-jovi zvezde,a oni dobri su undertheground.Matori bubnjar Clyde Stubblefield ne bi danas bio toliko popularan da ga nisu svi reperi semplovali,on sada ide i objasnjava kako je nastala stvar funky drummer,tako nije bas da nista nije dobio tim,novac ne ali slavu da i gomila ljudi ce slusati jamesa browna zbog njega nebi li nasli jos koji dobar brejk.Jedino sto je mogao mozda da uziva u ratnoj penziji,ali on i dalje mora da svira.
P.S.Jedino sto mi je ljigavo u celom filmu su ovi advokati i ta ekipa. |
Quote:
Quote:
Ali bez ?ale: ?to jes' - jes', u pravu je gorepomenuti Steve Albini koji na kraju ka?e da nije nu?no da se zakon me?a u te stvari, po?to je već ume?an u previ?e toga. Svako ima svoju savest pa nek se vodi njome. Ako nekoga nije blam da mu jedini dobar deo pesme bude sample tuđe stvari, a da ono ?to je strpao preko toga nije ni za ?ta - super. Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 07:39 AM. |